5. sınıflara programlama öğretecekmiyiz??

Kodla Büyü

haticeBöte

Aktif Üye
Hocalarım öğrencilerimin seviyesi çok düşük, çift tıklayamıyorlar bile. Öğretim programında yer alan 4. Problem Çözme, Programlama ve Özgün Ürün Geliştirme başlığına yıllık planda yer vermek zorundamıyız. 8.sınıflar için bu başlık daha uygun değilmi, mutlaka her başlığa yer verecekmiyiz??

evet ben de bunu merak ediyorum... her konuya, öğrenme alanına, başlığa neyse, yer vermek zorunda mıyız...

5 lere programlama öğretmek çok zor olsa gerek...

bu durum benimde kafamı karıştırıyor. Benim öğrencilerimde fareyi tıklamayı açmayı kapatmayı dahi bilmiyorlar. İlk olarak temel bilgisayar kullanma becerilerini öğretip daha sonra word excel powerpoint gösterip programlamayıda çok basit düzeyde anlatmayı düşünüyorum.

arkadaşlar öğretim programı sayfa 7, sorunun cevabı..

Öğretmenler programı uygularken öğrencilerin farklı yeterlikler için hangi düzeylerde olduklarını belirleyecek,
öğrenci düzeylerini bulundukları düzeyden daha ileriye taşımayı hedefleyecektir. Bu süreçte belirli bir sınıf için
öğretilmesi gereken belirli bir düzey ve konu bütünü bulunmamakta düzeyler ve güncel konu seçimleri öğretmenin
tercihlerine bırakılmaktadır. Amaç, teknoloji kullanımı konusunda bir kültür oluşturmak ve her öğrenciyi
olabildiğince ileri düzeylere taşıyabilmektir. Tüm seviyeleri aşabilen öğrenciler farklı projelere yönlendirilebilecektir.

dersimiz artık bty, bt değil bu yüzden az da olsa bir temel vermemiz gerekir diye düşünüyorum. ben 6. sınıflara 2. dönem anlatmayı düşünüyorum ama kavrayabileceklerini ve ilgi ve alakalarını da cezbedeceğini hiç sanmıyorum, ama azda olsa bir temel verebilirsek ne mutlu bize.

Geri