5. sınıflarda Bilişim dersi ne olacak?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Üye silindi 100596
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
Ü

Üye silindi 100596

Misafir
Aşağıdaki haberde bakan Nabi avcı nın ifadesi aynen şu;
Haftalık 35 ders saatinin 23 saati yabancı dile, 6 saati de Türkçeye ayrılacak.
O zaman geri kalacak 6 ders saati peki matematik, fen, sosyal bilg. vb. derslerden bilişime ders saati kalacak mı? Bana kalmayacak gibi geliyor. Önümüzdeki yıl pilot olarak özel okullarda uygulanacak.
Haberin tam metni;
http://www.sabah.com.tr/egitim/2015/04/ ... uygulamasi

Hocam geri kalan 6 saat de hangisini alacaklar senin verdiğin linkteki haberde bütün dersleri saymış bunları da almaya devam edecekler diyor.

http://www.hurriyet.com.tr/egitim/28720019.asp

Milli Eğitim Bakanlığı, bir türlü istenilen seviyeye getirilemeyen yabancı dil dersi sorununu çözmek için önemli bir karara imza atmaya hazırlanıyor.

Eğitim çevrelerinde “devrim” gibi bir karar olarak konuşulan bu çalışmayla 5’inci sınıflar, yabancı dil hazırlık sınıfı olacak. Haftalık 35 ders saatinin 22-23 saati yabancı dile, 6 saati Türkçeye ayrılacak. Beden eğitimi, müzik, görsel sanatlar, bilişim-teknoloji, yazılım gibi dersleri öğrenciler almaya devam edecek. Yapılan çalışmaya göre esnek bir program hazırlandı. İlk etapta isteyen kolejler bunu uygulayabilecek, daha sonra projenin tüm devlet okullarına yaygınlaştırılması bekleniyor.

Bakanlık bürokratlarının 1.5 yıldır üzerinde çalıştığı ve hatta zaman zaman yurtdışında incelemede bulunduğu bu proje için akademisyenlerle görüşüldü, pedagoglardan görüş alındı. Ve yabancı dili öğretmek için en uygun yaş grubunun 11, yani 5’inci sınıf olduğuna karar verildi.

Sistem, aslında geçmiş yıllarda bazı kolejlerde ve Anadolu liselerinde hayata geçirilen hazırlık sınıfı benzeri bir uygulama. Ortaokul 5’inci sınıflarda başlanacak sisteme göre öğrenciler en verimli çağında bir yabancı dili yoğun şekilde öğrenmiş olacak. Bakanlık, başta İngilizce olmak üzere diğer dillerde de eğitim yapılabileceğini belirtiyor. Yapılan çalışmaya göre, imam hatip ortaokulları da ilk sınıflarında dilerse Arapça hazırlık sınıfı yapacak.

KADRO VE ALTYAPI SORUNU ÇÖZÜLECEK
Alınan bilgiye göre ilk etapta isteyen kolejler bu konuda başvuruda bulunduktan sonra programları onaylanacak, devlet okulları ise kadro ve altyapı sorunları çözüldükten sonra uygulamaya geçebilecek. 5’inci sınıfta yer alan matematik, Türkçe, fen ve teknoloji gibi temel dersler de sırasıyla 6, 7 ve 8’inci sınıflara eklenecek. Böylece öğrenciler yıl kaybı olmadan bir dili öğrenmiş olacak.
Hazırlık sınıfı için program çalışmaları henüz tamamlanmadı. Temel derslerin bir kısmı da
programa alınabilir.

2 saat beden+1 saat muzik+1 saat resim+2 saat bilisim+23 saat ingilizce+6 saat turkce=35 saat ediyor bizim ders icin suanlik sorun yok gibi

akdenizkanki' Alıntı:
2 saat beden+1 saat muzik+1 saat resim+2 saat bilisim+23 saat ingilizce+6 saat turkce=35 saat ediyor bizim ders icin suanlik sorun yok gibi
Umarım böyle olur hocam ama ben bunlara pek güvenmiyorum genelde bilirsin tepki çekmemek için iki ileri bir geri hareket etmeyi seviyorlar.

basarı olması için 6,7,8 de dersler ingilizce verilmeli bu da çok zor görünüyor..kolejlere iyi ingilizce bilen branşcılar gelmesi gerekecek... üniversitede de dersler %80 ingilizce verilmesi gerekecek. :mrgreen:

Size de ben bir senaryo sunuyum. Biliyorsunuz ki yakin zamanlarda tekrar 5 3 4 sisteminin geleceği konuşuluyordu. 5. Sınıfa gelen öğrenci ilkokuldan mezun olmayıp ayni okulunda okuyacak. Bu sekilde ilk 5 yil tamamlatilacak. Bu yapan meb de. 4 4 4 başarılıydı. Sistemin bu sekilde değiştirilmesi gerekiyordu diyerek başarısızlıklarını örtbas edecekler.

Merak ettiğim konu çocuklar 23 saatte de İngilizce öğrenemezse bunu 35'e saate çıkaracaklar mı?

arkadaşlar muhtemelen 7 yıllk anadolu lisesi hazırlık mantığı gibi olacaktır. zamanımızda ingilizce, türkçe, beden, müzik, resim vardı ve rehberlik 36 saat vardı. müzik resim 2 şer saat idi şu an 1 saat olduğu için fazlalık olan 2 saat bilişim olabilir. bir de şu var her ne kadar pilot uygulama olsa da gerçekleşmeden inanmıyorum. eğitim hakkında çok şey yazılıp çiziliyor hani bi nevi imzalı yazıyı görmeden pek inanasım gelmiyor misal başbakan 24 kasım arifesinde demişti ek ders (kurslar için) 2 katına çıkacak diye 6 aydır durum nedir acaba bilen var mı?

Arkadaşlar yabancı dil ağırlıklı 5.sınıf programlarında 20 saat temel dersler 11 saat İngilizce ve 4 saat seçmeli ders olacak.Bu seçmeli derslerden bilişim seçilebilecek mi? Bilgisi olan lütfen yazsın?

Geri