5.sınıftaki ders ingilizce seçilebilirmiş

Kodla Büyü

rose_tek

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar tüm cinim tepemde 5.sınıftaki mecburi dersi ingilizceye kaydırabileceklerini söyledi. mecburi dersi yapabilir mi? ya çok bunaldım arkadaşlar. lütfen yardımcı olun.

Yine mi deli vâkası hocam biz ne manipülasyonlar gördük takma kafana yav he de geç... :D

dersimizi zorunlu olunca müdürler bizi angaryacı yapamayacak bunun için saçmalıyolar takma kafana

ozaman müzik resim bedeni de kaydırsın. zorunlu ders kaydırılamaz hocam saçmalamasın.

6. Beşinci sınıfta Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, Din Kültürü ve Ahlak
Bilgisi dersleri (20 ders saati) ile en az dört (4) ders saatlik seçmeli dersi tamamlamak
kaydıyla, imkân ve şartları uygun olan okullarda isteğe bağlı olarak onsekiz (18) ders saatine
kadar yabancı dil dersi öğretimi yapılabilir. Bu uygulamayı yapan okullarda, öğrencilerin
hazır bulunuşluk düzeyleri dikkate alınarak Talim ve Terbiye Kurulunca kabul edilmiş ve
uygulanmakta olan yabancı dil dersi öğretim programlarına dayalı olarak dersin zümre
öğretmenler kurulunca hazırlanan öğretim programları uygulanabilir

5 ve 6. sınıflarda Matematik, Türkçe ne kadar zorunlu ise Bilişim Teknolojileri de artık o kadar zorunlu. Bu böyle biline...

compteach06' Alıntı:
6. Beşinci sınıfta Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, Din Kültürü ve Ahlak
Bilgisi dersleri (20 ders saati) ile en az dört (4) ders saatlik seçmeli dersi tamamlamak
kaydıyla, imkân ve şartları uygun olan okullarda isteğe bağlı olarak onsekiz (18) ders saatine
kadar yabancı dil dersi öğretimi yapılabilir. Bu uygulamayı yapan okullarda, öğrencilerin
hazır bulunuşluk düzeyleri dikkate alınarak Talim ve Terbiye Kurulunca kabul edilmiş ve
uygulanmakta olan yabancı dil dersi öğretim programlarına dayalı olarak dersin zümre

hakem haklı beyler... :?

compteach06' Alıntı:
imkan ve şartları uygunsa 38 saat ders yapmaya yani, ve isteğe bağlı olarak diyor sormuşlar mı öğrencilere. ayrıca okulda bilişim teknolojileri öğretmeni varken bunu yapamaz arkadaşlar gerekli yerlere yazın dilekçenizi hatta yazacağını söyleyin böyle birşey olursa. kasıtlı yapıyor bana mobbing uyguluyor diyeceğinizi de söyleyin.Ozaman nasıl dank edecektir.

evet yapılabilir ama sadece bizim dersi alarak yapamaz...

5 ders hariç tüm dersleri ingilizce olarak uygulaması gerekir....

benim 6. maddeden anladığım bu...

Aliosman_eser' Alıntı:
evet yapılabilir ama sadece bizim dersi alarak yapamaz...

5 ders hariç tüm dersleri ingilizce olarak uygulaması gerekir....

benim 6. maddeden anladığım bu...

evet hocam aynen öyle, bu da sadece sizle değil diğer branş öğretmenleriyle de ters düşmesi anlamına gelir. müzik görsel sanatlar vs..

Ne yaparsa yapsın tamamen bilgisayar dersine ve sana odaklanması aslında senin ne kadar büyük olduğunu gösterir. Demek ki seni önemsiyor (kötü anlamda da olsa) Böyle bir yola gitmesi onun ne kadar basit bir insan olduğunu gösterir yenilgiyi hazmedememiş.
Bizim müdür de "seni öğretmen yapmışlar" dedi. Artık umrumda değil çöplük gibi okulunda kendisi yaşasın tayin ister giderim.

hocam 6. madde açık ve net. Sadece bt ve yazılım dersini değil, resim, müzik, beden gibi dersleri de kaldırması gerekir. sadece bt yi kaldırıp diğerlerini ders olarak koyamaz. Zaten böyle bir şeyi idare kafasına göre yapamaz. Öğretmenler Kurulu kararı gereği böyle bir şey yapabilir.

yogunesb' Alıntı:
Ne yaparsa yapsın tamamen bilgisayar dersine ve sana odaklanması aslında senin ne kadar büyük olduğunu gösterir. Demek ki seni önemsiyor (kötü anlamda da olsa) Böyle bir yola gitmesi onun ne kadar basit bir insan olduğunu gösterir yenilgiyi hazmedememiş.
Bizim müdür de "seni öğretmen yapmışlar" dedi. Artık umrumda değil çöplük gibi okulunda kendisi yaşasın tayin ister giderim.
ama seni insan yapamamışlar diyesi geliyor insanın da neysee :verymad:

Gerekçesiyle birlikte hazırlasınlar biz de savunmaya ve öğrenci ve velileri ayarlamaya çalışalım . 5-10 tane veli Bimer e 147 ye bildirsin. Bakalım uygulamaya cesaret edebilecekler mi ? Okullar dönüştürüldü, birleştirildi derken 5. sınıflar karıştı. 4. sınıfta iken kimisinin yabancı dil dersine sınıf öğretmeni, kimisine ise branş öğretmeni girdi. Hepsinin hazırbulunuşluğu aynı mı da böyle bir işe kalkışıyorlar.
Zaten 3 saat zorunlu dersleri var, yine 2 saat de seçmelinin içinde var velilerin tamamına yakını seçiyor zaten, 5 saat yetmiyor ki 7 e çıkarmak istiyorlar.

Konuştuk idaremle rehberlik istemiyorum dedim baya bir seyler söyledim işte İngilizce zaten 5 saat dedim açıkcası çıkıştım biraz şimdilik yapmıcaz dediler ama böyle bir açıklığın olması cidden kötü yine idarenin eline kalıyoruz bir yerde of of berbatbir gündü bitti sonunda cevaplar için teşekkürler

5. sınıflar için imkan ve şartlar uygun olursa, öğrenci ve veliler hepsi isterse, okuldaki resim,müzik, beden ve B.T. öğretmenini karşısına alarak olur.
Ayrıca öğrenciler artık 2. sınıftan itibaren İngilizce almaya başlayacak zaten, ayrıca o kadar saat İngilizce dersine girecek öğretmeni nasıl bulacaklar.

Böyle gereğinden fazla einstein idarecilere hayranım. Bîzimkiler çizelgenin değiştiğini bile tesadüfen öğrendiler. Çok fazla İng dersi yapmak istiyorsa müzik beden eğt görsel sanatlar derslerinden alsın bakalım. Biz genç ve yalnız bir zümremiz ya. Diğer zümrelere bunu yapmayı kîmse göze alamaz.

Bana bu madde mondros antlaşmasını hatırlattı. :)

7- İtilaf Devletleri, güvenliklerini tehdit edecek bir durumun ortaya çıkması halinde herhangi bir stratejik yeri işgal etme hakkına sahip olacaktır.

hakanotuken' Alıntı:
Bana bu madde mondros antlaşmasını hatırlattı. :)

7- İtilaf Devletleri, güvenliklerini tehdit edecek bir durumun ortaya çıkması halinde herhangi bir stratejik yeri işgal etme hakkına sahip olacaktır.

Yerinde bir benzetme. Bu maddenin olduğu antlaşmayı imzalamayalım. :scared: Sanki bize soran var da... :sleep:

ilkokul 2. sınıftan lise sona kadar ingilizce görürsün bir turist görsen bir cümle kuramazsın.. ama 4000 lira para bayılırsın 1 senede ingilizceyi öğrenirsin özel kurslardan.. bu nasıl iş arkadaş ders saatini 5e 10a çıkararak ingilizce öğretemezsiniz.. demekki bişeyler yanlış.. yanlışı bulmaya çalışmak için doğru olmak lazım.. doğru da bizde az...

adımız abalıya çıktı nasılsa.. ama bu kez vuramazlar abalıya...

5. sınıfta 18 saat ingilizce seçerse müdürünüz sizde bilgisayar dersleri veya btr iseniz btr görevleri dışında hiç bir işe elinizi sürmeyin. Web sitesi güncelleme işlemlerini de önce web sitesi ekibi görevlendirmesi isteyip, devamında her yeni güncellemede yine yazı ile toplantı tarihi isteyip istediğiniz kadar sündürebilirsiniz. Yazı oluşturma, fotoğraf çekme gibi işleri de diğer ekip üyelerine dağıttıktan sonra size sadece gelen hazır dokümanları siteye işlemesi kalır örneğin. Müdür de ingilizce konuşsun öğrencileriyle artık :D

Geri