5 ve 6 lara sınıfta yapacaklarıi performans ö. olabilir mi ?

Kodla Büyü

bote05

Aktif Üye
Arkadaşlar hala 5 ve 6 lara performans vermemiş olan var mı ? bu konu iyiden iyiye canımı sıkıyor çünkü çoğunun evinde pc ve net yok yazıcı yok ve küçükler cafe ye gidip ödevi yapıp cd ya da çıktı alıp getirecek düzeyde değiller bende sınıfta yaptırsam ve o ders not versem diye düşündüm bu şekilde yapan oldu mu ve ne yaptırılabilr ?

Hocam burada paylaşılanlardan birtanesini ben de kendime göre düzenlemiştim.
Şöyle bir şey yapıyorum.
Bir kaç donanım seçeneği sundum, her öğrenci bir tane seçti. Ben çocuklara seçilen donanımlara göre 2-3'er resim çıkartacağım yazıcıdan. Çocuklara da internetten doğru bilgiye ulaşmayı göstermiştim, araştırma yaparken nelere dikkat edilmeli gibi şeylerden bahsetmiştim. Bu hafta her öğrenci kendi donanımını seçip önemli bilgileri deftere not tutacak. Daha sonra evde, defterine yazdığı notlarla beraber benim çıktı aldığım resimleri A4 kağıda veya fon kartonuna kesip yapıştıracak.
1 kapak ve 1-2 sayfa araştırdıklarını yazar, resimleri yapıştırır ve teslim eder.
5 ve 6'larda ortak plan olduğu için konularım aynı.

Yeri gelmişken, çalışmanın özgün halini paylaşan arkadaşlara da teşekkür ederim. :+1:

Ekli dosyalar

serkanaytekin01' Alıntı:
Sınıf içindeki durumdan performans versek olmuyor mu? ben performans verdim ama, okuması sınavlardan uzun sürüyor.

kartonda hazırladın duvara asarsınız , grup ödevi verin daha raht oluyor

serkanaytekin01' Alıntı:
Sınıf içindeki durumdan performans versek olmuyor mu? ben performans verdim ama, okuması sınavlardan uzun sürüyor.
Müfettiş geldiğinde sanki bu soruyu sormuştum diye hatırlıyorum.

Defterlerini yıl sonunda değerlendirerek performans görevi notu versem olur mu demiştim. Ölçeğe göre notla değerlendirilmiş çalışmaların geçerli olduğunu söylemişti galiba. Mecburen üstteki performans görevini yaptırıyorum.

saolun arkadaşlar bende yukardıda paylaşılan ödevi 5 ve 6 lara seviyelerine göre uyarlayıp gruplara bölerek yaptırıcam.

Ben bu hafta performans ödevi yaptırıyorum. Sınıfta yaptırııyorum mecburen bazılarının evinde pc olmadığı için. Belirli konularla ilgili araştırma yapıp sunum hazırlatıyorum ders sonunda topluyorum hepsini. Baya bi zor oluyor ama napalım bilgisayar öğretmenleri için kolay bişey yok.

bilişimci_ts' Alıntı:
Ben bu hafta performans ödevi yaptırıyorum. Sınıfta yaptırııyorum mecburen bazılarının evinde pc olmadığı için. Belirli konularla ilgili araştırma yapıp sunum hazırlatıyorum ders sonunda topluyorum hepsini. Baya bi zor oluyor ama napalım bilgisayar öğretmenleri için kolay bişey yok.

sunu programını anlattınız galiba

Evet bazı derslerde vakit kaldıkça powerpoint programını anlatıp öğrencilere uygulama yaptırıyorum. Hoşlarına da gidiyor sunu hazırlamak.

Ben de henüz performans ödevi vermedim.. Şu an ödev versem ve 1-2 haftalık bir süresi olsa sizce nasıl bir konu verebilirim?

performans görevi yönetmeliğe göre derste yapılır diye biliyorum ben. yaşadığımızı ili tanıtan bir sunu yaptırdım derste. hepsine aynı konuyu vermiş oldum yani. çalışmalarını da google drive'a yüklettim. bir de performans not çizelgesi hazırladım, buna göre not verdim. hepsi 85 üstü aldı zaten. amacım da sınavları düşük olanların biraz yükseltmesiydi notlarını.

Geri