5. ve 6. Sınıf Yıllık Plan...

Kodla Büyü

ahmetarif21

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar elinde sınav tarihlerininde belirtildiği ve uygulanbilirliği olan 5 ve 6. sınıf yıllık planı olan var mı.

Bİr kaç plan örneği inceledim biraz abartılmış gibi geldi bana... Sanki ilk defa ortaokulda bilişim teknolojileri dersi alan öğrencilere ders anlatmıyormuşuzda liselere ve hatta daha üst seviyedeki öğrencilere ders anlatıyormuşuz gibime geldi..

Bu yüzden uygulanabilirliği olan ve sınav tarihlerinin de belirtildiği bir plan lazım, ve elinde olan arkadaşımız varsa paylaşırlarsa seviniriz...

şimdiden teşekkürler...

bende kararsızım plan konusunda yaa. hangisini kullancaz bilemiyorum... arkadaşlar çalışmış ama ben bu planları uygulayabilirmiyim bilemiyorum...

hocam, ttkb'nin programı öğretmeni plan yapma konusunda özgür bırakmış. Öğrencinin ihtiyaçları, seviyeleri ve hazır bulunuşluk düzeylerine göre kendi programınızı oluşturabilirsiniz diyor. Zaten verdiği öğretim programındaki başlıklarda örnek başlıklar. Sadece bunlar olacak ya da bunların hepsini yapacaksınız diye bişey yok.

O yüzden bence en güzeli madem öğrencilerinizin bilişim seviyesi düşük, bir seviye belirleme sınavı yapın. Yada ilk hafta bütün sınıflarınızla 2 saat boyunca konuşun seviyelerini ve ihtiyaçlarını öğrenmek için. Haftasonu da buna uygun olarak kendi planınızı yapmaya başlarsınız.

KöfteHoRr' Alıntı:
hocam, ttkb'nin programı öğretmeni plan yapma konusunda özgür bırakmış. Öğrencinin ihtiyaçları, seviyeleri ve hazır bulunuşluk düzeylerine göre kendi programınızı oluşturabilirsiniz diyor. Zaten verdiği öğretim programındaki başlıklarda örnek başlıklar. Sadece bunlar olacak ya da bunların hepsini yapacaksınız diye bişey yok.

O yüzden bence en güzeli madem öğrencilerinizin bilişim seviyesi düşük, bir seviye belirleme sınavı yapın. Yada ilk hafta bütün sınıflarınızla 2 saat boyunca konuşun seviyelerini ve ihtiyaçlarını öğrenmek için. Haftasonu da buna uygun olarak kendi planınızı yapmaya başlarsınız.

:+1:

necipk' Alıntı:
ben hazırladım kullanabilirsiniz 5.sınıflar temel I düzey, 6 lar temel II düzey
Hocam elinize sağlık, tam benim düşündüğüm gibi bir plan olmuş. Gördüğüm en iyi, en uygulamabilir plan. Teşekkürler.

necipk' Alıntı:
Dikkatinizden kaçmış olabilir. Planların üstünde ders adı olarak Bilişim teknolojileri(Seçmeli) yazıyor. Dersin adı eksik ve seçmeli değil

erakcora' Alıntı:
necipk' Alıntı:
Hocam elinize sağlık, tam benim düşündüğüm gibi bir plan olmuş. Gördüğüm en iyi, en uygulamabilir plan. Teşekkürler.

• Problem kavramını tanımlar.
• BİT kullanımında karşılaşılan problemlerin farkına varır.
• Problem çözmenin önemini ifade eder.
• Farklı problem çözme yaklaşımlarını listeler.
• Algoritma ve strateji kavramlarını tanımlar.
• BİT araçları ile algoritma ve strateji kavramlarının ilişkisini farkeder.

hocam diğer arkadaşların hazırladıkları konusunda belki haklı olabilirsiniz ama bir ders saatinde yukarıdaki kazanımları öğrenciye vermek yada 2 haftada programlama
anlatmak ,??????????

Bazı arkadaşlar plan yaparken programlamayı 2 haftaya sıkıştırmış bazılarıda 2. dönemi komple programlamaya ayırmış. İkinci dönemin tamamını ayıranlar daha mantıklı geliyor.

fourum54' Alıntı:
erakcora' Alıntı:
necipk' Alıntı:

• Problem kavramını tanımlar.
• BİT kullanımında karşılaşılan problemlerin farkına varır.
• Problem çözmenin önemini ifade eder.
• Farklı problem çözme yaklaşımlarını listeler.
• Algoritma ve strateji kavramlarını tanımlar.
• BİT araçları ile algoritma ve strateji kavramlarının ilişkisini farkeder.

hocam diğer arkadaşların hazırladıkları konusunda belki haklı olabilirsiniz ama bir ders saatinde yukarıdaki kazanımları öğrenciye vermek yada 2 haftada programlama
anlatmak ,??????????

hocam haklısınız açıkçası ben de programlama konularını gözardı ettim diyebilirim. çünkü lab ın imkanları çok yetersiz. lisanslı vb yok portable vb kullanıyorum . çocukların gerçekten de programlamadan önce ofis uygulamalarını öğrenmeye daha çok ihtiyacı var bence, tabiki bu okulun bulunduğu bölgeye ve öğrenci profiline göre değişir bu. benim okulum bir ilçe okulu ve köylerden gelen öğrenciler de var.bekli şehirdeki öğrenciler ofis konularına daha hakimdirler. bence programlama önce gelir diyen hocalarıma da saygı duyarım.

KöfteHoRr' Alıntı:
necipk' Alıntı:
Dikkatinizden kaçmış olabilir. Planların üstünde ders adı olarak Bilişim teknolojileri(Seçmeli) yazıyor. Dersin adı eksik ve seçmeli değil

5. ve 6. sınıflarda Bilişim Teknolojileri ve Yazılım olan dersimizin adı 7. ve 8. sınıflarda hala Bilişim Teknolojileri'dir. Ayrıca 7 ve 8'lerde dersimiz seçmelidir. Bunun nedeni de yeni öğretim programına kademeli geçiş yapılmasıdır. Yani hocamızın planında ders adları doğrudur.

plan güzel olmuş ben de bunu kullanacağım, bu plana göre sunum hazırlayan var mı acaba? ben sunum hazırlarım da hangi kaynaktan hgazırlayacağımı bilmiyorum

hangi kaynağı kullanıyorsunuz. yada sunum olan varmı bu plana göre. aynı kitaptan 5 6lara aynı konu anlatılabılırmı.

Amaç programlama anlatmak değil. Haziranda bişey anlatamazsın son iki hafta öğrenci gelmez zaten okula.

Geri