5.ve 6.Sınıfların Yazılılarını Online Olarak Yapmak

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan pehepe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

pehepe

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar bu dönem 6.sınıflardan 9 şubeye giriyorum ve 2 sınavıda yazılı olarak yaptım. yaklaşık 800 adet yazılı kağıdını okuyo e-okula girdim. Aramızda birçok kişinin durumu da böyledir heralde.. Şimdi 2.dönem için sınavları online olarak yapmak istiyorum. Soruları kendi sunucuma yada yerel sunucuya yükleyip bir web sayfası üzerinden çocuklarının sorularını çözmelerini veya uygulama yapmalarını istiyorum. Böylelikle 800 tane yazılı kağıdını okuyup puanını hesaplamak zorunda kalmayacağım. Sistem puanları kendi hesaplayıp excel formatında verecek. Ama bunun yönetmelik açısından uygulanabilirliği nasıldır onu bilmiyorum. yani elimde sınava yaptığımda dair bir yazılı kağıdı olmayacak buna nasıl bir çözüm bulabiliriz. Bu arada zümrede 1 yazılı 1 uygulama sınavı yapılabilir diye belirtmiştik dönem başında.

Bu konuda görüşlerinizi bekliyorum.. "Hocam yardımcı olalım geliştirelim bizimde işimize yarar "derseniz birlikte de yapabiliriz. Ama çoğunluk " ne yapcan hocam bulaşma "derse o da kabul :)

Hocam kalabalık sınıflar için en güzel uygulanabilecek bir teknikten bahsetmişsiniz. Keşke vaktim olsa da size bu konuda zaman ayırabilsem. Resmiyet hususunda ise çözüm şu ki, öğrencilerin sorulara verdikleri yanıtların sistemden çıktıları alınıp öğrencilere imzatılır. Bu şekilde herhangi bir problem yaşanmaz.

sanalomer' Alıntı:
Hocam kalabalık sınıflar için en güzel uygulanabilecek bir teknikten bahsetmişsiniz. Keşke vaktim olsa da size bu konuda zaman ayırabilsem. Resmiyet hususunda ise çözüm şu ki, öğrencilerin sorulara verdikleri yanıtların sistemden çıktıları alınıp öğrencilere imzatılır. Bu şekilde herhangi bir problem yaşanmaz.

800 tane kağıt israfı yine hocam :shock:

pehepe' Alıntı:
sanalomer' Alıntı:

800 tane kağıt israfı yine hocam :shock:
Hocam şöyle bir düşüncem daha var. Sınav sonuçları bir cd'ye yazılır. CD'ye kaydedilmiş olan, falan tarihinde yapılan falan sınavdaki cevap anahtarı tarafıma aittir şeklinde bir yazıyla öğrenci, listede isminin karşısına imza atar. Böylece her sınıf için sadece 1 kâğıt israfı olur. Öğrencilere CD'deki bilgilerin ve tarihin değiştirilemeyeceği hakkında bilgilendirme verilir.

cd olur hocam. ama online sınav için gerekli izin ve şartları öğrenin edinin hocam. sonra başınız ağrımasın..

Geri