5.VE 6.SINIFLARDA PLAN VE KONU SORUNU ACIL CEVAP

Kodla Büyü

diamond_s

Site Gezgini
merhaba arkadaşlar sıteyı ınceledığim kadarıyla herkes 5.ve 6. sınıflara aynı planı uyguluyor aynı kitapları anlatıyor bu gecen senede boyleydı bızde okulumuzda uyguladık ama sımdı 6. sınıf olanlara aynı seylerı anlatınca oğrencıler sıkılmayacak mı tamam haklısınız bir ust seviye anlatacaz ama bu kezde öğrenciler sıkılıyor direk konuyu duyunca baştan kaybediyoruz 6.sınıflara 2. donemin sonunda stratch anlatmayı dusunuyorum öğrencilerim bilgisayar uzmanı takılıyorlar ancak iş ciddiye binince cok kötü durumdalar sorularım sacma gelebilir daha önce lıse de çalıştıgım için 2 yıl oldu ama ben ortaokullarda mantıgı anlayamadım kitabımızda yok önerilerinizi bekliyorum

ben de şimdi 6 larda nasil yapıcam diye düşünüyordum. 5 telerdeyken bu sitedeki arkadaşların hazırladığı BTY ders kitabı içeriğine göre konuları işleyip yıl sonuna doğru MS WORD'e geçmiştim.
bu sene yani 6'lara önce birkaç hafta hızlandırılmış donanım-yazılım gibi kavramları hatırlatıcı konu işleyip bütün sene word-excel-pwer point'i işleyim diye düşünüyorum. belkki arada klavye tuşları ve son haftalarda da programcılık-algoritma-akış diyagramı gibi basitçe bir giriş bilgisi.

Gecen yil 5.siniflara bit onemi donanim yazilim klavye tuslari dosya klasor word excel powerpoint anlattım bu yilda ayni düşünüyorum 5.siniflara ama 6 lara yeniden word excel powerpoint anlatmayi dusunmuyorum publisher stratch aklimda ama baska ne olabilir

diamond_s' Alıntı:
Gecen yil 5.siniflara bit onemi donanim yazilim klavye tuslari dosya klasor word excel powerpoint anlattım bu yilda ayni düşünüyorum 5.siniflara ama 6 lara yeniden word excel powerpoint anlatmayi dusunmuyorum publisher stratch aklimda ama baska ne olabilir
sosyal medya olur, blog olur, wiki olur, web programcılığı olur, foto düzenleme olur, movie maker olur, alice olur, sketchup olur. Bu konuda önemli olan sizin imkanlarınız ve öğrencilerinizin durumu

Geçen sene aynı problemi bende yaşamıştım. Okulumda bilişim sınıfı yok yok ne yapabilirim diye düşündüm. Basitleştirilmiş html anlattım. İnternet sitesinin mantıgını anlatarak kodlarla internet sitesi degil ama html kodları ile 5 soruluk sınav hazırlamıstık ögrencilerle. Gayette güzel olmuştu

Geri