6. Sınıflara HTML'e Göre Yıllık Plan

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan MEFE07
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

MEFE07

Site Gezgini
S.a hocalarım, 6. sınıflara HTML'e göre yıllık plan hazırladım ve bunu uygulamak isterken bugün bir branşdaşım müdürün kabul etmeyebileceğini söyledi. Ben çocuklara paket programlar(office vs.) göstermek yerine kodlamaya html ile ilk adımı atmalarını ileri ki yıllarda da programlamaya yeteneği olanlara rehberlik etmek istiyorum. Sormak istediğim şey bu yıllık plan sorun oluşturur mu? Yıllık plan hazırlanırken hangi sınırlar içinde kalmalıyız? Teşekkürler.

Hocam hiç bi sıkıntı yaşamazsınız. MEB yayınladığı çerçevede vardı bu konular. Müdür sadece imza atıyor zaten. Ben 10 yıllık öğretmenim daha hiç bir müdürümün yıllık planımı incelediğini görmedim. Bu arada düşünceniz güzel beğendim. :+1: Sadece bu konular 6.sınıflara soyut geliyor.Ben yaptım olmadı :) , öğrenciler sıkıldı :( Tabii öğrenci seviyeniz iyiyse sıkıntı yok. Kolay gelsin.

Vallahi hocam yıllık planı buna göre hazırlamak istiyorum diyerek ufak örnekler verdim bakın böyle kodlar yazacaksınız dedim sonra bilgisayarda böyle görünecek sene sonuna kadar kendi çapınızda bir web siteniz olabilecek deyince çok heyecanlı ve istekli bir şekilde yaklaşım gösterdiler. Daha sonrasında yazılımcı olabilirsiniz ileride bunu meslek edinebilirsiniz diyerek google play app store uygulamalarından örnekler verince tenefüste yanıma gelip "Öğretmenim siz seneye burada olamayabilirsiniz (ücretli öğretmenim) evde bilgisayarımızda öğrenemez miyiz" diye soranlar oldu :) Bu hafta small basic'te hesap makinesi yapmayı öğrendim diyen bir öğrencimden dönüt aldım :) Yani olacak gibi duruyor. Tek sıkıntım vardı oda müdürün kabul edip etmemesiydi. O konuda da siz içimi rahatlattınız teşekkür ederim.

Not: Bazıları ücretli öğretmensin kasma bu kadar sınavına hazırlan diyor ama ücretli öğretmenlik saçmalığının cezasını çocuklarımıza çektirmek bir öğretmene yakışmaz. Lütfen o bazı arkadaşlar MEB'ten önce o çocukları düşünsün.

DUM4N' Alıntı:
S.a hocalarım, 6. sınıflara HTML'e göre yıllık plan hazırladım ve bunu uygulamak isterken bugün bir branşdaşım müdürün kabul etmeyebileceğini söyledi. Ben çocuklara paket programlar(office vs.) göstermek yerine kodlamaya html ile ilk adımı atmalarını ileri ki yıllarda da programlamaya yeteneği olanlara rehberlik etmek istiyorum. Sormak istediğim şey bu yıllık plan sorun oluşturur mu? Yıllık plan hazırlanırken hangi sınırlar içinde kalmalıyız? Teşekkürler.

Hocam planınızı paylasabilir misiniz?

Hocam kazanımları kafaniza gore yapamazsınız. Ttk'nin sitesinde bilişim teknolojileri ve yazılim dersi için öğretim programı var ona paralel hazırlamalisiniz.

Hiç problem olmaz. Sen öğretmensin yıllık planını hazırla kafana takma. Zaten Türkiye'de bu işlerden anlayan denetleyecek kimse de yok. Ben 2 yıldır Html anlatıyorum. Ona bakarsan Scratch'da yok ama anlatıyoruz.

Hocam öğretim programında geçen ifade:
Öğretmenler programı uygularken öğrencilerin farklı yeterlikler için hangi düzeylerde olduklarını belirleyecek,
öğrenci düzeylerini bulundukları düzeyden daha ileriye taşımayı hedefleyecektir. Bu süreçte belirli bir sınıf için
öğretilmesi gereken belirli bir düzey ve konu bütünü bulunmamakta, düzeyler ve güncel konu seçimleri öğretmenin
tercihlerine bırakılmaktadır. Amaç, teknoloji kullanımı konusunda bir kültür oluşturmak ve her öğrenciyi
olabildiğince ileri düzeylere taşıyabilmektir. Tüm seviyeleri aşabilen öğrenciler farklı projelere yönlendirilebilecektir.

Biri sıkıntı çıkarmaya kalkarsa buradan yola çıktım dersin. Rahat ol

Yine başka bir ifade öğretim programından:Ders kapsamına örnek olarak ele alınabilecek bazı öğrenme alanları aşağıda belirtilmiştir. Ancak asla
buradaki kapsamla sınırlı kalınmaması gerektiği, hedef kitlenin beklentileri ve gereksinimleri
doğrultusunda bu önerilerin genişletilebileceği ve güncellenebileceği unutulmamalıdır.

Yani öğrenciye, çağın düzeyine, labın olup olmadığına, projeksiyonun olup olmadığına, internete erişim durumuna ve hatta öğretmenin becerilerine(kimi tasarımdan, kimi programlamadan daha iyi anlar gibi.) bakarak yıllık plan hazırlamamız zaten tavsiye edilen şey

Bu arada ders için microsoft office sharepoint designer ı öneririm. Dreamviewer a benziyo fakat ücretsiz. İşleniş için ise geçmiş yıllarımdan yola çıkarak bol bol örnek yaptırmanı tavsiye ederim. Azıcık kodlar biriksin öyle örnek yapayım deme bence

DUM4N' Alıntı:
hiç bi sıkıntı olmaz sonuçta kılavuz kitabı olmadığı iin yıllık planında çerçeve progamın dışına çıkmadıkça öğrencilerin seviyesine göre hazırlayabiliyoruz. Bende senin düşünceni kurs olarak yapmayı planladım. çünkü merakı olmayan öğrenciye kod işi zor gelebilir o zamanda yerimizde sayabiliriz diye düşünüyorum

Geri