6.sınıflarda konu anlatımı için tavsiye(böte öğrencisiyim)

Kodla Büyü

gungunes

Üye
merhabalar böte öğrencisiyim okulda bu dönem ki derslerimizin birinde 6.sınıf konularını sınıf arkadaşlarımıza anlatıyoruz onlar 6.sınıf öğrencisi gibi davranıyor hocamız da bizi belli kriterlere göre değerlendiriyor ve puan veriyor. site çok hoşuma gitti, konumu anlatırken siz tecrübeli öğretmenlerin bilgisine dayanarak farklı ne yapabilirim var mı tavsiyeniz? genel olarak konuyu anlatan arkadaş anlatım bittikten sonra sınıftan birini yanına çağırıp uygulama yapmasını istiyor daha farklı ne yapabilirim etkinlik, uygulama ya da dikkat edilecek başka hususlar var mı

hocam bilemiyorum da evvela şunu sorayım balıkesirde mi okuyorsun? cevaben de aklında olsun bizde de balıkesirde okurken böyle bir ders vardı. arkadaşların bir kısmı öğrenci bir kısmı ise arkada dinler pozisyondalardı. öğrenciler ile etkileşime geç sürekli hatta dersi laboratuarda anlatacaksan ve de uygulamalı bir konu ise netsupport netop school tarzı programlar varsa kesinlikle kullan bunu, bizde kılık kıyafete bakıyorlardı takım elbise vs. ile dersi anlat, ve de benden sana en büyük tavsiye öğrenci olan arkadaşlarına soru sor akabinde de pekiştireç olarak da şu küçük şekerlemelerden ver artı puan olarak geri dönecektir.

not: balıkesirde okuyorsan birkaç tavsiye daha verebilirim

Dersi projeksiyonda anlatacaksan öğrenciye uygulatmak için konunun bitmesini beklemeden, seçilmiş olan konunun akışına göre bazı durumlarda daha anlatmadan bilen var mı, göstermek isteyen var mı gibisinden öğrencileri kendi bilgisayarına geçirip uygulatabilirsin. ya da konu arasında göstermiş olduğun bir uygulamalı konuyu hemen bir öğrenciyi kaldırıp uygulatabilirsin.

Uygulamaları yaptırırken, bazen istekli öğrencileri, bazen de parmak kaldırmayan öğrencileri teşvik edici şekilde kaldırıp gelmek isteyip istemediğini sorarak uygulamaya katılması konusunda teşvik edebilirsin.

Uygulamayı yapan öğrencilere geri dönütler vermelisin, aferim, brava, çok güzel vs gibilerinden. ya da artı verdim falan gibi şeyler olabilir.

Derste yaramazlık yapan dersi dinlemeyen öğrenciler illaki olacaktır rol gereği onlara da yine sınıf yönetimi dahilinde göz teması uyarıları, sözlü uyarı ya da basit cezalar uygulayabilirsin( fıkra anlattırma, şarkı söyletme vs) tabiki sürekli sorunlu öğrencilerle uğraşıp uyarmak ceza vermekle zaman kaybetmemelisin.

Kılık kıyafetle öğretmen rolünü benimsemelisin.

seçilen konuyu öğrencilerin günlük hayatında nerelerde lazım olabileceğini vurgulamalısın. günlük hayattan örnekler kullanalısın( tabi konuya göre)

ferdison' Alıntı:
hocam bilemiyorum da evvela şunu sorayım balıkesirde mi okuyorsun? cevaben de aklında olsun bizde de balıkesirde okurken böyle bir ders vardı. arkadaşların bir kısmı öğrenci bir kısmı ise arkada dinler pozisyondalardı. öğrenciler ile etkileşime geç sürekli hatta dersi laboratuarda anlatacaksan ve de uygulamalı bir konu ise netsupport netop school tarzı programlar varsa kesinlikle kullan bunu, bizde kılık kıyafete bakıyorlardı takım elbise vs. ile dersi anlat, ve de benden sana en büyük tavsiye öğrenci olan arkadaşlarına soru sor akabinde de pekiştireç olarak da şu küçük şekerlemelerden ver artı puan olarak geri dönecektir.

not: balıkesirde okuyorsan birkaç tavsiye daha verebilirim

hayır hocam balıkesirde değilim.bizde de genelde her hafta değişen öğrenci grubu var onlar en arkaya geçip hocayla birlikte değerlendirme yapıyor sınıftaki diğer öğrenciler 6.sınıf öğrencisi gibi davranıyor.dersi sınıfta anlatacağım etkileşimli akıllı tahta kullanacağım.Daha önce anlatan arkadaşlar dediğniz şekilde konuyu anlatıp anlaşılmayan yer olup olmadığını sorup sonra da bi kaç öğrenciye uygulama yaptırdı doğru bilenlere ufak ödüller verildi yani bunlar biraz kilişeye bindi açıkcası ben biraz daha farklı bişey yapmak istiyorum çünkü bu anlatım vize puanımız olacak daha farklı bi tavsiye ne verebilirsiniz?bu arada konum yer imleri

tahtakama' Alıntı:
Dersi projeksiyonda anlatacaksan öğrenciye uygulatmak için konunun bitmesini beklemeden, seçilmiş olan konunun akışına göre bazı durumlarda daha anlatmadan bilen var mı, göstermek isteyen var mı gibisinden öğrencileri kendi bilgisayarına geçirip uygulatabilirsin. ya da konu arasında göstermiş olduğun bir uygulamalı konuyu hemen bir öğrenciyi kaldırıp uygulatabilirsin.

Uygulamaları yaptırırken, bazen istekli öğrencileri, bazen de parmak kaldırmayan öğrencileri teşvik edici şekilde kaldırıp gelmek isteyip istemediğini sorarak uygulamaya katılması konusunda teşvik edebilirsin.

Uygulamayı yapan öğrencilere geri dönütler vermelisin, aferim, brava, çok güzel vs gibilerinden. ya da artı verdim falan gibi şeyler olabilir.

Derste yaramazlık yapan dersi dinlemeyen öğrenciler illaki olacaktır rol gereği onlara da yine sınıf yönetimi dahilinde göz teması uyarıları, sözlü uyarı ya da basit cezalar uygulayabilirsin( fıkra anlattırma, şarkı söyletme vs) tabiki sürekli sorunlu öğrencilerle uğraşıp uyarmak ceza vermekle zaman kaybetmemelisin.

Kılık kıyafetle öğretmen rolünü benimsemelisin.

seçilen konuyu öğrencilerin günlük hayatında nerelerde lazım olabileceğini vurgulamalısın. günlük hayattan örnekler kullanalısın( tabi konuya göre)
hocam dersi akıllı tahtada anlatacağım ilk paragrafta söylediklerinizi genelde yapıyoruz ikinci paragrafta dediğiniz iyi bir fikir oldu benim için ayrıca normalde derste pek gürültü yapan olmuyo ama anlaşılan birkaç kişiye ufak da olsa rol vermeliyim bu söylediklerinizi uygulayabiliyor olmak da benim için artı puan olur sanırım :)

BBNET
Geri