6. sınısflar için performans konuları belirledim

Kodla Büyü

firdevs

Site Gezgini
1. KONU:“ Ne Kadar öğrendim?”
öğrendiğimiz konularla ilgili boşluk doldurma,eşleştirme,doğru-yanlış,test gibi türlerden her biri 4 er şık olmak üzere toplam 10 tane alıştırma soruları hazırlanıp cevap anahtarı ekleyin
2. KONU:“ Yeni Bilgisayarım”
Yeni bir bilgisayar satın almak istiyorsunuz ve almak istediğiniz bilgisayarın donanım parçalarını (ekran kartı,işlemci,ana bellek,sabit disk)broşürlerden inceliyorsunuz. Almak istediğiniz donanımların resimlerini keserek dosya kağıdına yapıştırın ve yanına özelliklerini ve fiyatlarının neler olduğunu açıklayın.

3. KONU:“ Son Teknolojiler”
Gazete veya dergilerde son çıkan bilişim teknolojilerini inceleyip resimlerini yapıştırın ve yanına özelliklerini ekleyin 1 veya 2 sayfa dosya kağıdında hazırlamanız yeterlidir
sizce de uygun mu? öğrencilere konuları vermeden önce sormak istedim

3. ödev öğrencilerin okulda yapma imkanı varsa yararlı olur hocam bence. Aksi takdirde bilg.ı olmayan, interneti olmayan öğrenciler internet cafenin yolunu tutuyor. Son çıkan bilişim dergilerilerini alabiliyorlarsa ne ala.

SİRE' Alıntı:
3. ödev öğrencilerin okulda yapma imkanı varsa yararlı olur hocam bence. Aksi takdirde bilg.ı olmayan, interneti olmayan öğrenciler internet cafenin yolunu tutuyor. Son çıkan bilişim dergilerilerini alabiliyorlarsa ne ala.
Anladım hocam teşekkür ederim.

Arkadaşlar bende

Sevgili öğrenciler bilgisayarın temel parçaları arasında bağlantı yapılmamıştır. Sizden bilgisayarın parçaları arasındaki bağlantıyı yapıp parçaların temel görevlerini bir afiş olarak hazırlamanız istenmektedir.
Ayrıca bunu yaptıktan sonra şu anki ilerlemeler i dikkate alarak var olan bilgisayara neler ekler ve hangi özelliklerini değiştirirsiniz?
Bu ödevde sizlerden temel birimleri, yapay zeka, mobil teknoloji ve iletişim konularında araştırma yaparak şu an var olan teknolojiyi yüzyılın bilgisayarına uygun değişimler yaparak orijinal bilgisayarlarınızı oluşturup sunmanız beklenmektedir.

Sevgili öğrenciler küresel ısınmanın yaşandığı bir ortamda toprak, su ve hava kirliliği canlı türlerinin yok olması gibi problemler yaşanmaktadır.
Bu çalışma sizlerden çevrede var olan bir problem belirmeniz ve bu problemin çözümü için size ait bir öneri beklenmektedir. Oluşturduğunuz çalışmayı kelime işlemci programının özelliklerini kullanarak bir kompozisyon halinde teslim etmeniz istenmektedir. Çalışmayı yaparken internet sitelerini, gazete, dergi ve kitapları, çeşitli çevreyle ilhgili kuruluşları incrlryrrek fikir alanız ardından kendi önerilerinizle birlikte sunmanız istenmektedir. Çalışmayı Cd, Flash bellek ya da e posta ile teslim edebilirsiniz.

olarak düşündüm ama biraz abartmış mıyım buna benzer bir ödevi geçen yıllarda verdim çok güzel çalışmalar çıkmıştı. Bilgisayarı olan ve olamayan öğrencilere iki ayrı konu belirledim şimdi arkadaşın paylaşımını görünce fikir alayım istedim.

Bir hatırlatma proje ödevdir. Performans görev. Bu yüzden performansların derste öğretmen rehberliğinde yapılması gerekiyor. Eğer ödev olarak ders dışı vermeyi düşünüyorsanız proje isminiz vermeniz gerekir.
Teşekkürler. Değerlendirme ölçeği de yapılmış olsaydı iyiydi.

Geri