6 Yıla Bir Kademe Soru..

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan bas_kan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

bas_kan

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar 2006 Şubat ayında kadrolu olarak görev başladım. 2007 ağustos-2008 eylül arası asker öğretmenlik yaptım. Geçen yıl konyada benimle göreve başlayan bayanlar 1 kademe aldı. Benim hesabıma göre bu yıl şubat ayında almam gerekiyordu. Ankaraya tayinim çıktı bu arada ve idareye durumumu anlattım idare yazımı yazdı gönderdi. Gerekli şartlar sağlanmadığı için kademe verilmemiştir diye cevap gelmiş. Sicil notlarım bildiğim kadarıyla her yıl 96ydı. Sicil ve zamandan başka şart varmı bilmiyorum.
Zamanla ilgili bir problem olmadığını düşünüyorum yoksa yanılıyormuyum? Sicilde bi problem olduğunu düşündüm.

Sicil notlarımı öğrenmek için ankara memin sitesinde bulunan bilgi edinme linkine tıkladım ve sicil notlarımın tarafıma bildirilmesini istedim.

Cevap Metni : ÖZLÜK DOSYALARINIZ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNDE TUTULDUĞUNDAN TAKİBİNİZİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNDEN YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR.

Diye bir cevap geldi. Açıkçası cevabı çok anlayamadım. Dilekçeyle okula, okul ilçeye, ilçe ile mi gönderecek benim isteğimi yoksa il memin mail adresime cevap göndermesinimi bekleyeceğim?

Sayın hocam bende 2006 şubatta göreve başladım ve dediğiniz tarihte asker öğretmenlik yaptım ve bu yıl şubat ayında 1 kademe aldım. Sizinde almanız lazım eğer sicil ortalamanız 90 üstüyse. Okulun kendi mebbis sisteminde 2006-2010 yılları arası sicil notunuz görünür. Sicil notunuzun size gösterilmesi okul yönetimi tarafından yasak ama aranızın iyi olduğu bir idareci varsa ya da siz biliyorsanız mebbis şifresini bakabilirsiniz. mebbis e girin--> e personel modülü-->ad bölümüne adını yazın ara tuşuna basın ve kaydınızı açın-->bilgi girişi--Sicil bilgileri(taşra kurum)

Tamam hocam ben bir baktırayım. (buradan bakıldığını yeni öğrendim)
Zaman ve sicil notu dışında başka bir şart yoktu değilmi yanlışım yok...

Hocam bilgi girişinde sicil bilgileri yok?

Nüfus Cüzdanı Bilgileri
Kadro Kaydı
Öğrenim Bilgileri
Mal Bildirimi Bilgileri
Sendika Bilgileri
Borçlanma Bilgileri
Sınav Bilgileri

Hocam okulun mebbis şifresiyle gireceksiniz tekrar emin olmak adına baktım var.(okuldan okula, bölgeden bölgeye değişeceğini sanmıyorum ama yinede resmini ekledim)

Ekli dosyalar

• Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    33.3 KB · Görüntüleme: 769
eshay' Alıntı:
Hocam okulun mebbis şifresiyle gireceksiniz tekrar emin olmak adına baktım var.(okuldan okula, bölgeden bölgeye değişeceğini sanmıyorum ama yinede resmini ekledim)
yok hocam bende şimdi baktım gözükmüyor

belki siz Ankara da görev yapıyor olabilirsiniz, çünkü orada taşra-kurum diye geçiyor. Ankara merkez olarak geçiyor. Benim ki sadece bir tahmin nerede görev yaptığınızı bilmiyorum. Kolay gelsin.

Sanırım sadece ilçe meb ve üzeri yetkililer görebiliyor sicil notlarını. En sağlamı dilekçe verip beklemek bence.

Ekli dosyalar

• Adsız.png
    Adsız.png
    6.5 KB · Görüntüleme: 752
Sadece şunu söyleyeyim aynı şartları taşıyoruz. Bu yıl şubat ayında 6 yıla 1 kademenizi almanız lazım bu kesin(Sicil notunuzun 90 üstü olması koşuluyla).

omd' Alıntı:
Sanırım sadece ilçe meb ve üzeri yetkililer görebiliyor sicil notlarını. En sağlamı dilekçe verip beklemek bence.

Aynen hocam yetki ilçelerdedir. Şifaen de sorabilirsiniz, sicil notlarınızı değil de neden terfi alamadığınızı sorarsanız yardımcı olurlar diye düşünüyorum. Sicil notunuzla alakalı ise o zaman dilekçe verirsiniz. Sicil notunuzun olmayışı da terfi almanızı engeller. Yani arada 1 yıl not almadıysanız 8 yıla tamamlamamış olursunuz ki bu da seneye terfi almanızı gerektirir.

Sicil notunuzun olmayışı da terfi almanızı engeller. Yani arada 1 yıl not almadıysanız 8 yıla tamamlamamış olursunuz ki bu da seneye terfi almanızı gerektirir.
Buda aklıma geldi hocam askerlik dönüşü acaba bana sicil notu verilmedi mi? Sicil notum eksik olduğu için de 1 sene daha beklemem gerekecek...

2009 yılı mart ayında göreve başladım. 2015 mart'da 6 yılım doluyor. sicil notu bu 6 yıl içerisinde kalktığı için tam 6 ayrı notum yok. bu yüzden bu kademe bize ne zaman verilir. 8 sene hiç ceza almazsak mı veriliyordu? Biz hangisine tabi olacağız?

bas_kan' Alıntı:
Sicil notunuzun olmayışı da terfi almanızı engeller. Yani arada 1 yıl not almadıysanız 8 yıla tamamlamamış olursunuz ki bu da seneye terfi almanızı gerektirir.
Buda aklıma geldi hocam askerlik dönüşü acaba bana sicil notu verilmedi mi? Sicil notum eksik olduğu için de 1 sene daha beklemem gerekecek...

Ben aldım hocam o 6 yıl 90 nın üzerinde sicil notun olursa ibaresi kalktı, yerine 8 yıl boyunca ceza almaz isen 1 kademe veriyolar bana da dün tebliğ ettiler. İmajını aşağıya ekledim hangi madde hangi fıkra babında...

Ekli dosyalar

• 111.jpg
    111.jpg
    41.4 KB · Görüntüleme: 438
Ben 2006 eylül de başladım hocam göreve...

Bende bu şubatta 8 yıla bir kadememi aldım...

Bana da vermiyorlardı... Telefonla aradım ilçeyi konuştum... Olmadı...

Sonra İl mem i aradılar... Siz haklısınız dediler... 6-1 olduk...

Bence sizde telefonla görüşün, olmadı bizzat gidip sorun... Yardımcı olurlar...

2008 de göreve başlayanlar için durum nedir acaba? ben asker öğretmenlik yaptığım için sanırım bende biraz daha zaman var ama eşimde nasıl olur bir fikir alabilir miyim? aynı yıl başladık göreve. Birde dilekçe örneği paylaşılmışmıydı?

arkadaşlar şubat ta bende 8 yıla 1 den kademe ilerlemesi almışım. peki normalde her yıla bir kademe ilerlemesi yapılıyordu o da yapılacak mı yani 2 kademe mi ilerleyecez

burada detaylı açıklamışlar arkadaşlar
Yasa 2011 Şubat ayında yürürlüğe girmiştir. 2010 yılı sonunda 6 yıl sicilden dolayı kademe ilerlemesi alanlar 8 yıl sonra yani 2018'e kadar hiç ceza almazlarsa 2018 sonunda yeniden kademe alacaklar.

2010 yılında 6 yıllık sicile bağlı olarak kademe almayanlar için ise geçici madde konulmuştur.

"Geçici madde 36-...

C) Bu maddenin yayımı tarihinden önceki son altı yıllık sicil notu ortalaması doksan ve daha yukarı olanlardan bir kademe ilerlemesi uygulamasından yararlanmamış olanlar hakkında, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla değiştirilen 64 üncü maddenin ikinci fıkrasının değişiklikten önceki hükmü uygulanır. Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla değiştirilen 64 üncü maddenin dördüncü fıkrasında yer alan sekiz yıllık süre, ilk sekiz yıllık dönem için, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önceki;

a) Son beş yıllık sicil notu ortalaması doksan ve daha yukarı olanlar için üç yıl,

b) Son dört yıllık sicil notu ortalaması doksan ve daha yukarı olanlar için dört yıl,

c) Son üç yıllık sicil notu ortalaması doksan ve daha yukarı olanlar için beş yıl,

d) Son iki yıllık sicil notu ortalaması doksan ve daha yukarı olanlar için altı yıl,

e) Son sicil notu doksan ve daha yukarı olanlar için yedi yıl,

olarak uygulanır."

Şeklinde düzenlenmiştir.

Bu durumda;

- 6 yıllık sicile bağlı olarak en son 2009 yılında kademe alanlar, 2010 sicilleri 90 ve üstü ise 2017 yılında bu süre içerisinde ceza almamak şartıyla bir kademe alacaklar.

- 6 yıllık sicile bağlı olarak en son 2008 yılında kademe alanlar, 2009 ve 2010 sicil ortalamaları 90 ve üstü ise 2016 yılında bu süre içerisinde ceza almamak şartıyla bir kademe alacaklar.

- 6 yıllık sicile bağlı olarak en son 2007 yılında kademe alanlar, 2008, 2009 ve 2010 sicil ortalamaları 90 ve üstü ise 2015 yılında bu süre içerisinde ceza almamak şartıyla bir kademe alacaklar.

- 6 yıllık sicile bağlı olarak en son 2006 yılında kademe alanlar, 2007,2008, 2009 ve 2010 sicil ortalamaları 90 ve üstü ise 2014 yılında bu süre içerisinde ceza almamak şartıyla bir kademe alacaklar."
alıntı http://www.memurlar.net/haber/501589/

arkadaşlar şubat ta bende 8 yıla 1 den kademe ilerlemesi almışım. peki normalde her yıla bir kademe ilerlemesi yapılıyordu o da yapılacak mı yani 2 kademe mi ilerleyecez

yok mu cevap

Hocam tabiiki alacaksın biri zaten hakkın diğeride sonrada verilen hak dolayısıyla ikisini de alacaksın

en son kademe ilerlemesi aldıktan sonra ki her 8 yılda bir kademe ilerlemesi verilir ancak ceza almamak şartıyla. sicil notu kalkalı 4 yıl oldu.

2007 de başlayanlar gecen senemi aldı derceyi yada kademeyi

Geri