60 metre UTP Cat5e kablo ile internete bağlanamıyorum...!

Kodla Büyü

xodeda

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar okulumuzda modemden müdür yardımcısının odasına 60 metre utp kablosu çektim ama ünlem işareti çıkıyor ve bağlantı sınırlıl hatası veriyor. bilgisayarı daha kısa bir kabloyla denediğim zaman bağlanıyor yani bilgisayarda bir sorun yok. bildiğim kadarıyla 100 metreye kadar bağlantı olması gerekiyor. hatta geçen sen 65 metre kabkoyla denemiştim bunu ama başka bir modemde. sizce sorun nereden kaynaklanıyor oloabailir.

Not: RJ 45 jack ları sanırım 20 defa değiştirmişimdir.

Kablonun tel sıra dizilişini her iki uçtada doğru yapmışsanız ve bundan eminseniz, kablonuzu iyice inceleyin kırılma vs olabilir kablonun bi yerinde, genede bişe bulamazsanız kabloda penseniz jackları iyi basmıyor olabilir... cat5 ile 85 metreye kadar sorunsuz gönderebilirisiniz bundan sonrası için cat6 kullanmanız gerekiyor...

Kolay gelsin hocam..

lawlayer' Alıntı:
Kablonun tel sıra dizilişini her iki uçtada doğru yapmışsanız ve bundan eminseniz, kablonuzu iyice inceleyin kırılma vs olabilir kablonun bi yerinde, genede bişe bulamazsanız kabloda penseniz jackları iyi basmıyor olabilir... cat5 ile 85 metreye kadar sorunsuz gönderebilirisiniz bundan sonrası için cat6 kullanmanız gerekiyor...

Kolay gelsin hocam..

:+1:

Hocam connectorleri 20 defa değiştirdiniz ama "Lan Tester" Cihazınız yok sanırım.
Lan Tester ile konnectorleri ve kabloyu test etme şansınız olurdu. en azından kablonun içinde kopukluk var mı yok mu onu bilebilirdiniz.
Yakınınızda bir bilgisayarcıdan ödünç alabilirseniz sanırım sorununuz çözülecektir.

Ben geçen yıl 80 Metre ile tek seferde sorusuz çalıştırdım. Bence Sizin probleminiz Kablonun kaliteli. Nasıl bir kablo kullandınız bilmiyorum ama ucuz fiyatlı kablolar sizin karlaştığınız problemlere sebep oluyor.

şu anda aynı sorun bende de var baglantı vardı ğitti.iYaklaşık bir 40 metrelik kablo.hemde o kadar saglam çekilmişki ezilmesi için duvara çıkıp üerinde zıplamak lazım ama nasıl olduysa oldu işte gitti.Acaba jacklarda mı sorun çıktı cihazda yok.Kabloyu tekrar çekmeye üşeniyorum da.offf

şu anda aynı sorun bende de var baglantı vardı ğitti.iYaklaşık bir 40 metrelik kablo.hemde o kadar saglam çekilmişki ezilmesi için duvara çıkıp üerinde zıplamak lazım ama nasıl olduysa oldu işte gitti.Acaba jacklarda mı sorun çıktı cihazda yok.Kabloyu tekrar çekmeye üşeniyorum da.offf

arkadaşlar ben de bildiğiniz elektronikçilerde kullanılan ölçü aleti vardı onunla ölçyüm kabloda bir kopukluk yok. bende sizler gibi düşünüyorum sanırım kablo kaliteli değil. aynı kabloyla 10 mtre kadar denedim bağlanıyor. pensemde bir sorun olduğunu sanmıyorum. çünkü bir çok başlık değiştirdim sorun yok çok teşekkür ederim arkadaşlar.

Hocam ya makasın uçları tam basmıyordur yada kablo içinde kopukluk vardır. Tabi birde windows güvenlik duvarını kapat.
o da olmazsa IP numaralarını elle gir.
DNS olarak 195.175.39.39
195.175.39.40 Kullan.
Şimdiden kolay gelsin.

Hocam öncelikle yapılması gerekenler.Yaptıklarınızı okuyunca yeterli bilgi donanımına sahip olduğunuz belli oluyor fakat ben genede bi kontrol listesi yapayım belki gözden kaçırdığınız bi nokta olmuş olabilir.
-----------------------------------
1-Donanımsal bi sorun varmı.
Kablo kaliteli ve mümkün olduğunca keskin dönüşler yapılmamalı
jack bağlantısı doğrumu cross yada bir e bir bağlantıysa uçların kontrolü
Son olarak Lan tester ile bunların kontrolü
------------------------------
2-Yazılımsal olarak
esyav hocamın dediği gibi kendin ip tanımlaya bilirsin

en basit test ayarlarından emin değilsen o ağa bağlı ve sorunsuz çalışan bi notebook yada başka bi bilgisayar varsa onu bağlayarak deneyebilirsin

Eğer anti virüs yazılımın var ise ve windoes un güvenlik duvarı açık ise sorun yaratıyor olabilir.

------------------------------------

Benimde başıma bi kere askeriyede gelmişti. Aldığım kablo temassızlık yapıyordu 1 teli.Birde şuda önemli eğer çok yüksek manyetik alanın yakınında geçiyorsa. Anfi, Yüksek akım çeken elektrik kablosu ve üstüne üstlük kablo kalitesiz ise sıkıntı yaratıyor olabilir. Teorikte cat5 100 metreye kadar çoklayıcı olmadan iletim yapılır denilsede pratik olarak 50 metreden fazla kullanınca sorunlarla karşılaştım.

Umarım faydası olur kolay gelsin hocam

esyav' Alıntı:
Hocam ya makasın uçları tam basmıyordur yada kablo içinde kopukluk vardır. Tabi birde windows güvenlik duvarını kapat.
o da olmazsa IP numaralarını elle gir.
DNS olarak 195.175.39.39
195.175.39.40 Kullan.
Şimdiden kolay gelsin.

aynı sorun bende oldu 40 m. makas ucu iyi basılmadığından oluyor.

veya hızı 10 mbps ye düşürün. kolay gelsin.

Geri