64 bit win7 kuramıyorum, yardım lütfen!

Kodla Büyü

destinaa88

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar 64 bit win 7 home premium kurulu bir laptop ım vardı. elimde cd olmadığı için 32 bit cd ile formatlamıştım. şimdi 64 bit kurmak istiyorum tekrar fakat cd sürücüsü bozuldu (düşürmüştüm sanırım o yüzden). bu nedenle usb den kurmaya çalıştım. forumda anlatılanların hepsini denedim fakat bios tan da gerekli ayarları yapmama rağmen açılışta usb'yi görmüyor pc. başka bi laptop'da denedim, o da usb varsa üstünde kilitleniyor kalıyor. çözüm önerisi olan?

bir tane linux dagıtımı bul.LinuxLive USB Creator programı ile usb boot oluştur.Sonra hardiski sil yada sistem nerde yerel disk c ise onu sil.Sonra win7 yi usb ile boot cd si olustur... linuxlive ile tabi.sonra format at..olur bence.

hocam usb creator dediğin zaten windows usb dvd download tool ile aynı işi yapmıyor mu? linux dağıtımı derken işletim sisteminden bahsediyorsun değil mi?

usb yi bootable hale getirirken fat32 yi seçmeme izin vermiyor. ntfs ile biçimlendiriyor. sorun bunla ilgili olabilir mi?

1- biosa girince boot seçeneklerinde flash belleğin adı çıkıyormu - çıkmıyorsa taktığın usb yuvasında sorun vardır bazen usb 3.0 yuvalar sorun çıkartabiliyor.
2- başka iso deneyebilirsiniz

destinaa88' Alıntı:
arkadaşlar 64 bit win 7 home premium kurulu bir laptop ım vardı. elimde cd olmadığı için 32 bit cd ile formatlamıştım. şimdi 64 bit kurmak istiyorum tekrar fakat cd sürücüsü bozuldu (düşürmüştüm sanırım o yüzden). bu nedenle usb den kurmaya çalıştım. forumda anlatılanların hepsini denedim fakat bios tan da gerekli ayarları yapmama rağmen açılışta usb'yi görmüyor pc. başka bi laptop'da denedim, o da usb varsa üstünde kilitleniyor kalıyor. çözüm önerisi olan?
ilaç: windows-isletim-sistemi-f84/usb-format-win7-8-8-1-xp-hirens-acronis-ademhoca2014-t119044.html

@yildiray75 hocam başka iso ile denemeye çalışacağım. bios'ta flash belleğin adı çıkmıyor. usb lerim 2.0 ayrıca.

@yasarsahbaz hocam flash sandisk. birden fazla bellek ile denedim ama hepsi de aynı marka.

destinaa88' Alıntı:
@yildiray75 hocam başka iso ile denemeye çalışacağım. bios'ta flash belleğin adı çıkmıyor. usb lerim 2.0 ayrıca.

@yasarsahbaz hocam flash sandisk. birden fazla bellek ile denedim ama hepsi de aynı marka.
İşte hocam bu yüzden sordum. Bios'ta flash'ınızın adı çıkmaz çünkü lanet Sandisk'in Cruzer modelleri Bilgisayarınız tarafından Local Disk olarak algılanıyor. Başka marka bir flash ile denemenizi tavsiye ederim.

yasarsahbaz' Alıntı:
destinaa88' Alıntı:

İşte hocam bu yüzden sordum. Bios'ta flash'ınızın adı çıkmaz çünkü lanet Sandisk'in Cruzer modelleri Bilgisayarınız tarafından Local Disk olarak algılanıyor. Başka marka bir flash ile denemenizi tavsiye ederim.

elimde o kadar büyük kapasiteli başka flash bellek olmadığından sandisk cruzer leri denedim. 1 haftadır uğraşıyorum. teşekkür ederim. sonuç alırsam bildireceğim.

yasarsahbaz' Alıntı:
destinaa88' Alıntı:

böyle durumlarda biosda hdd sıralamasını değiştirerek sorunu çözebilirsiniz. yada bios a girmeden açılışta f12: boot setting yada f2: quick boot gibi seçenekler olur. deneyin direk bootable cihaz listesi çıkar ordan usb diski seçin ve devam edin. benim samsung da bu f10 asusda f8

sıraya gerek yok..f12 tusu var sizinki nasıl bilmiyorumda ben basınca boot edilecek aygıt listeleri geliyor.usb-hdd seç...boot edemeyip grup ekranı geliyorsa bootable yapmamışsın demektir.eger kilitleniyorsa mesela pardusu,ubuntu veya daha küçük boyutta linuxu lili ile bootable yapıp windowsu sil.sonra windowsu usb bootable yap format at...

Geri