640 gb hdd 127gb gözüküyor acil yardım

Kodla Büyü

adnanbahat

Site Gezgini
arkadaşlar işlemci q6600, anakart asus p5q3 , hdd 640 segate 7200.11
win xp sp1 kurmaya çalışıyorum hdd 127 gb gözüküyo acil yardım acaba neden olabilir.

Denetim masası-yönetimsel araçlar-bilgisayar yönetimi-depolama-disk yönetiminden bir bak baklım aktifleştirilmemiş bölüm varmı veya daha iyisi partiton magic programını kur.onunla tekrar bak bakalım.bazı bölümler gizlenmiş olabilir.

Bios ta doğru görüyor mu? Görmüyorsa bios update işe yarayabilir. Görüyorsa sp3 gömülü xp ya da vista ile denedin mi? Ayrıca bios ta drive configuration ya da ide configuration v.b ayarlarda advanced ya da enhanced gibi seçenekleri kontrol ederek başlayabilirsin. Ayrıca . Hdd üzerinde capacity limit jumperının takılı olup olmadığını da kontrol edebilirsin. ilk aklıma gelenler bunlar. umarım yardımcı olabilmişimdir.

arkadaşlar makinayı yeni kuracam sp3 ile denemedim. elimde yoktu ama indirmeye başladım bile zaten. oda olmazsa tekrar yardımmmmmmmmmmmmm dicem

Eğer sonuç alamazsan; anakart kutusunda çıkan garanti kartı Çizgi Elektronik' e aitse destek@cizgi.com.tr ye mail at. Kesinlikle yardımcı olurlar ve tam çözümü sunarlar. Eğer Boğaziçi Elektronik ise anakartını en yakın çöpe at. Boğaziçi nin destek ve teknik servisi ilgisizdir... :)

omerlutfi' Alıntı:
Denetim masası-yönetimsel araçlar-bilgisayar yönetimi-depolama-disk yönetiminden bir bak baklım aktifleştirilmemiş bölüm varmı veya daha iyisi partiton magic programını kur.onunla tekrar bak bakalım.bazı bölümler gizlenmiş olabilir.
Doğru cevap budur, çünkü disk bölümlenmiş ama format ya da kurulum esnasında biçimlendirilmediğinden "ham birim" gözükmez. Görebilmek için Bilgisayarım sağ tıkla yukarıda tarif edildiği gibi girip birimi biçimlendirmelisiniz.

Geri