657 değişiyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan kily
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
"""ÜCRETLER YENİDEN BELİRLENECEK

Reform niteliğindeki yeni düzenleme ile kamuda çalışan memurların mali haklarıyla ücret sistemi de değişiyor. Maaşlar temel ücret, görev ücreti, başarı ücretinden oluşacak. Şu anda uygulanmakta olan ek gösterge sistemi de böylece kaldırılmış olacak. Memurların maaşları görev ücret gruplarına göre ödenecek. Yeni sistem sayesinde büyükşehirlerde zor şartlarda görev yapan personele emsali personele göre daha yüksek ücret ödenebilecek. Memurların Doğu'ya ve kalkınmada öncelikli yörelere gitmeleri de teşvik edilecek. Bu amaçla, bu bölgelerde çalışanların ücretlerinde teşvik edici düzenlemelere gidilecek.""""

Maliye Bakanı memura maaş artışına son noktayı koydu.
aliye Bakanı Mehmet Şimşek, yüz binlerce polisin, öğretmenin, düz memurun beklediği ilave maaş artışları için "2012 yılında harcamalarda artış taleplerine biz olumlu bakmayı düşünmüyoruz" dedi.
http://www.memurlar.net/haber/221231/
buyrun

yeni 647 den öğretmene çıksa çıksa amorti çıkar... yada öğretmenler borçlu çıkar...

sami55' Alıntı:
yeni 647 den öğretmene çıksa çıksa amorti çıkar... yada öğretmenler borçlu çıkar...
E tabi hocam -647 Cezaların infazı hakkındaki kanun- bi suç işledik ki cezasını çekeceğiz :)
bi -10 için birbirimizi üzmeyelim.

benim bildiğim haksızlıklardan birisi dil tazminatı ile ilgili. Merkez bankası, THY gibi kurumlarda memur statüsünde çalışanlar ile MEB vs. bir çok kurum arasında eşitsizlik var. Adam 90 dil puanına 650 TL alıyor, diğeri 59 tl alıyor. Mesela benim KPDS 92, 59 tl alıyorum ama bu kurumlardaki arkadaşlar farklı personel kanununa tabi oldukları için 650 alıyor. Dil tazminatını ya kaldırsınlar yada eşitlik sağlansın.

computing' Alıntı:
benim bildiğim haksızlıklardan birisi dil tazminatı ile ilgili. Merkez bankası, THY gibi kurumlarda memur statüsünde çalışanlar ile MEB vs. bir çok kurum arasında eşitsizlik var. Adam 90 dil puanına 650 TL alıyor, diğeri 59 tl alıyor. Mesela benim KPDS 92, 59 tl alıyorum ama bu kurumlardaki arkadaşlar farklı personel kanununa tabi oldukları için 650 alıyor. Dil tazminatını ya kaldırsınlar yada eşitlik sağlansın.

dil tazminatı tam olarak eş duruma getirilmemeli bence

kimi memuriyet dallarında dil bilinmesi diğerlerinden daha önemli görevler icra etme noktasında önemli olabiliyor çünkü
lakin bu denli uçurum da çokmuş hani

kily' Alıntı:
computing' Alıntı:

kimi memuriyet dallarında dil bilinmesi diğerlerinden daha önemli görevler icra etme noktasında önemli olabiliyor çünkü

onunla niye alakalı olsun ki! sonuç olarak ikiside aynı sınavdan 90 almış...ikisine de aynı ücreti vermek zorundalar...madem öyle arkadaşımıza da kullanma imkanı versinler o da bildiği dili kullanabilsin. Bu arada ben bu şekilde bir ayrım olduğunu bilmiyordum...

frt44' Alıntı:
kily' Alıntı:
computing' Alıntı:

onunla niye alakalı olsun ki! sonuç olarak ikiside aynı sınavdan 90 almış...ikisine de aynı ücreti vermek zorundalar...madem öyle arkadaşımıza da kullanma imkanı versinler o da bildiği dili kullanabilsin. Bu arada ben bu şekilde bir ayrım olduğunu bilmiyordum...
hayır o değil ingilizce öğretmenide alıyor ya onu anlamıyorum. bana bilgisayar kullanmayı biliyorum diye bilgisayar tazminatı vermek gibi birşey

kily' Alıntı:
computing' Alıntı:

Hocam söylediğiniz ilk bakışta mantıklı gibi görünse de şu nüansı atlamış oluyoruz. Madem ki bazı memuriyetlerin icrasında dil bilmek o memuriyetin gereği ve kalitesi açısından kritik önem arz eder, o zaman neden bu niteliğe sahip diye bir memura tazminat ödüyor devlet? Bizim yaptığımız memuriyette de söz gelimi pedagoji bilgisi kritik önem arz eden ve diğer memuriyetlerin hemen hiçbirinde bir katkısı olmayan bir nitelik, siz pedagoji tazminatı alıyor musunuz? Ben almıyorum :) Merkez bankasında çalışan bir memur dünya ekonomilerini çok yakından takip etmek, dolayısıyla İngilizce'ye çok iyi hakim olmak zorunda. Tıpkı benim de eğitim ve iletişim alanında gelişmeleri takip etmek ve bu iki alana çok iyi hakim olmak zorunda olduğum gibi. Neden bu arkadadaş 650 tl tazminatla ödüllendirilirken-işinin gereği niteliğe sahip diye- biz öksüz evlat durumundayız?
Computing hocamın söylediği gibi bu tazminat ya kaldırılmalı ya da adilane yeniden düzenlenmeli. Hiç değilse bir dereceli cetveli olmalı. Benim bildiğim ya da olması gerektiğini düşündüğüm, benim de KPDS 90 üzeri, akademik yayınları rahatlıkla takip edebilecek yabancı dil bilgim var. Dolayısıyla alanımda benim kendime katabileceklerim, dil bilmeyen birisinin katabileceklerinden kat be kat fazla. O yüzden devlet beni teşvik ediyor. Diğer memurların da daha üstün niteliklere sahip olması için onlara "siz de bu özelliği edinin, size de ödül vereceğim" demektir dil tazminatı. Ama bizde tam tersi işliyor.

her şeyi anlarım da ingilizce öğretmenine kpds den 90 aldı diye dil tazminatı vermenin mantığını hiç bir Allah'ın kulu açıklayamaz.. :verymad:

Tenefus ve yazili okuma tazminati istiyorum ayrica geriye donuk 12 seneninkini de istiyorum.birde ogle aralari simit ayran degil..tereyagli pilav fistikli olacak iskender istiyorum.bu ney ya idare et et et bizde univers. okuduk.

Buzkırıcı' Alıntı:
Tenefus ve yazili okuma tazminati istiyorum ayrica geriye donuk 12 seneninkini de istiyorum.birde ogle aralari simit ayran degil..tereyagli pilav fistikli olacak iskender istiyorum.bu ney ya idare et et et bizde univers. okuduk.
:+1: :+1:
eses' Alıntı:
her şeyi anlarım da ingilizce öğretmenine kpds den 90 aldı diye dil tazminatı vermenin mantığını hiç bir Allah'ın kulu açıklayamaz.. :verymad:
doğru !! o mantıkla bilgisayar tazminatı da olsun açın bakalım bi sınav

toplu sözleşmeye de çok sevinmiştiniz. hadi bakalım hayırlısı, yapacakları ilk iş devlet güvencesini kaldırmak olacaktır, sonra ver elini torpil.

üst versiyonunu ne zaman çıkaracaklar. programlar gibi bunlarda değişiklikler oldukça isimlerinide değişitseler daha anlaşılır olurdu.

657.12 versiyonu mesela..

finlandiya eğitimde en ileri giden ülkelerden biridir. eğitime ve öğretmen verdikleri değer çok yüksektir. öğretmenlerin %96 da sendikalıdır. öğretmen olarak sayımız çok ama etkimiz yok şamar oğlanına dönmüş gelen vuruyor giden vuruyor

HESAP ORTADA : Her gün bi çok kafadan ses çıkıyor. En doğru tanım galiba şamar oğlanına döndüğümüzdür. Ben 5 yıl üniversite okumak ve bitirmek için çırpındım (DGS ile 5 yıl oldu).Ve 2. öğretimdim...Nereden baksanız yıllık ortalama 5000 tl para harcasam barınma ve harç parası dahil 25.000 tl eder.Ben para zaman ve o kadar emek harcarken liseden mezun olan biri bu kadar zaman para ve emek harcamak yerine memurluk sınavı ile memur olduğunda ve ortalama 1250 maaş alsa 5 sene de75 000 tl eder.Etti mi toplam da 100.000 tl... Şimdi okuldaki memurlar İNTİBAK YASASI saolsun benden de yüksek maaş alıyo ve meslekte 5. yılım. Bu kadar zaman para ve emek verceğime lise diplomasıyla mezun olup duz memur olsaydım şimdiye evimi alırdım. Bu halimizi de şüküler olsun.ALLAH sonnumuzu hayr etsin...

eses' Alıntı:
oldum olası ben de bu durumu anlayamamışımdır, tam bir saçmalık bence

Geri