%7 artırımlı ek ders ödemesi

Kodla Büyü

gokhanli

Aktif Üye
Mesajlar
186
Soru1)
Arkadaşlar şu anda herhangi bir başvuru vs yapmadan aşağıdakilerden hangilerini artırımlı olarak alabiliyorum?
-BTR
-Nöbet
-Ders dışı etkinlik (Egzersiz)
-Kulüp

Soru2)
Sorun çıkarılıyor ise bu hakkı elde edebildiniz? İtiraz başvurusu mu yapmam gerekiyor?

Soru3)
Ek ders sistemi değişti bildiğim kadarıyla belki merkezi sistemden hesaplandığı için sorun çözülmüştür diye umuyorum. Sistemden ne olarak seçim yapıldığında bu sorun gideriliyor acaba (tabi çözümü varsa :D )

Yönlendirebilirseniz sevinirim.
Teşekkürler...
 
Forumda aynı soru 100 kez soruldu. Pişirip pişirip önünüze getirmeye gerek yok. Var olan başlıkta yazalım.
 
BTR için dilekçe yazıp gelecek/gelmeyecek cevaba göre dava açmak gerekiyor. Mevcut sendikalardan BTR için dava açıp kazanan Eğitimin Gücü Sen var sanırım. Diğer sendikaların da rehber öğretmenler için dava açanlar olduğunu hatırlıyorum. İdareciler için de açanlar olmuştu. BTR konusunda Eğitimin Gücü Sendikasının kazandığı örnekler de olduğunu okumuştum. Dava sürecine girerseniz sendika avukatı olması bir nebze faydalı olabilir.
 
Ömer hocam teşekkür ederim. Egzersiz, kulüp ve nöbet kısmında herhangi bir kazancımız olmuyor mu o zaman
 
%7 Artırımlı ekders almak için fiilen derse girme şartı var, sendikaların son zamanlarda yöneticiler için yapmış olduğu başvuru var ama neticelen şimdilik yok.
 
evet hocam yeni bir karar bu. direkt ödenmesi lazım

Bahsettiğiniz bu ise, henüz resmi bir düzenleme yapılmış değil:


Mahkeme kararında iptaline karar verilen işlem, sendikamızın yaptığı başvurunun reddine ilişkin işlemin iptali olduğundan, doğrudan doğruya kişilerin durumunu etkilemeyecektir. Ancak emsal teşkil edecek nitelikte bir karardır. Bu durumda olan herkese etki edecek şekilde Bakanlık tarafından genel bir düzenleme yapılacağını düşünmekteyiz.
 
Hocam dediklerinizin hiç biri arttıtımlı olarak ödenmiyor. Derse girmeden arttırımlı ödenen Rehber öğretmen ve okul müdür-müdür yard mahkemeye veren ve kazanan var. Ama kulüp, egzersiz, dyk, nöbet için mahkemeye veren duymadım. Mahkeme kararı olmadan derse giren bir öğretmenin ekdersi gündüz diğerleri koda göre veya kod dışı ise eygg ile ödenir o da arttırımlıya girmez. Dyk, nöbet v.s. için mahkemeye vermelisiniz. Emsal teşkil etmiyor.
 
yüksek lisans yapan okul idaresi ve rehber öğretmenleri sendika aracılığı ile mahkeme yoluna gidince alanlar var hocam, öncesinde milli eğitime %7 lik istediğinize dair dilekçenizi yazıyorsunuz. ret cevabı geldiğinde bu ret cevabı ile birlikte (fazla geçikmeden süresi var ) sendika avukatı aracılığı ile mahkemeye başvuruyorsunuz ( 1800 avukat ücreti 909 lira mahkeme ücreti bunları sonra alacaksınız. ) 1-1,5 ay içerisinde sonuçlanıyor ve başvuru tarihinden itibaren 60 günlük geri dönük alabiliyor ve mahkeme kararı ile mahkeme ücretini alıyorsunuz ayrıca sendika avukat ücretini size iade ediyor. ;)
 
Bugün Türk Eğitim Sen'in açtığı davadan mahkeme red kararı vermiş.
 
Red değil. İlgili sendikanın bu ücretler ödensin diye yaptığı başvurunun iptal edilmesini reddetmiş mahkeme. Yakında toplu sözleşme vardı sanırım. İlgili sendikalar uyanık olur da bunu da maddelere ekletir umarım. Yoksa mahkeme yolu gözüküyor ucunda herkes için.
 
  • Beğen
Tepkiler: bt^
hep beraber dava mı açsak ki o kadar insan var yl dr yapan 😕 Mebe karşı oluyor mu gerçi bilmiyorum da
 
yöneticilik yapıyorum.. eğitim yönetiminde tezli ysl bitirdim.. ve %7 lik gibi komik bi rakam için bile mahkeme kararı isteniyor.. pess
 
Geri
Üst