7. Sınıf BTY' de Python

Kodla Büyü

btogretmeni34

Seçkin Üye
Seçkin Üye
7. sınıflarda seçmeli 2 ders saatimiz var. 5. ve 6. sınıfta gösterdiğimiz konuları bir daha göstermek istemiyorum. Onun yerine python' dan başlayayım diyorum.
Şöyle bir kitap var.
http://www.nostarch.com/pythonforkids

Kitabın içeriği 7. sınıflar için yeterince basit.

7. sınıfların dersine giren arkadaşlar ne işlemeyi düşünüyor.

btogretmeni34' Alıntı:
7. sınıflarda seçmeli 2 ders saatimiz var. 5. ve 6. sınıfta gösterdiğimiz konuları bir daha göstermek istemiyorum. Onun yerine python' dan başlayayım diyorum.
Şöyle bir kitap var.
http://www.nostarch.com/pythonforkids

Kitabın içeriği 7. sınıflar için yeterince basit.

7. sınıfların dersine giren arkadaşlar ne işlemeyi düşünüyor.
ne yaptın hocam üniversiteli öğrencilere bile ağır gelir, ben programlamanın mantığını excel, small basic, stcrach vb ile öğretmeni tavsiye ederim.

Çocuktan çocuğa değişir şimdi eldeki malzemeyi bilmek lazım. Hamuruna göre kimine word fazla gelir, kimine pyton verirsin lisp yok mu der :D

Scratch' ı geçen sene 8' lerde işledim çok basit kaldı.
Python' un çocuklar için yazılmış iki yabancı kaynak buldum. 7. sınıf öğrencileri için zor şeyler değil. Kaynakların ikisine de baktım. İkisi de takip edilebilir kaynaklar.

ilginç, özel okuldamısın hocam?
ben geçen hafta dosya klasör ve kısayol kavramını anlattım bu hafta kısayol gösterdim bu ne dedim çoğu klasör geriye kalanı dosya dedi kısayol diyen 1 kişi bile çıkmadı ağzım açık kaldı. :cry:
bence çocuklar bu kadar iyiyse actionscript dene en azından nesne tabanlı olduğu için anlaşılması kolay olur.

Bence piyasada işlerine yarayacak, gerçekten faydalı olacak birşeyler öğrenmeleri daha iyi olur.

omd' Alıntı:
Bence piyasada işlerine yarayacak, gerçekten faydalı olacak birşeyler öğrenmeleri daha iyi olur.

Mesela? Vestel bilgisayarlar var okulda. 512 ram var var. Bilgisayarların herhangi bir ide kurmak için yeterli olacağını sanmıyorum.

Hocam o yabancı kaynaklarını eklermisin? Bir inceleyeyim. Belki bir kaç hafta anlatırım.

btogretmeni34' Alıntı:
omd' Alıntı:

Mesela? Vestel bilgisayarlar var okulda. 512 ram var var. Bilgisayarların herhangi bir ide kurmak için yeterli olacağını sanmıyorum.
ide'ye ne gerek var en basitinden php ile temel işlemleri öğrensinler. Basit php uygulamaları yazsınlar.

pyhton yazılım eğitiminin başlangıcı için en çok kullanılan dilmiş.Meslek lisesinde derslerde islemiştim.2 dönemlik konuları 1 dönemde bu konu başlıklarını işleyebildim ve verimli oldu.Bence denenebilir

BBNET
Geri