7.sınıf ve 8.sınıf ders seçimi

Kodla Büyü

achillus

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar 6.sınıfta medya okuryazarlıgı seciliyor .8.sınıflardada bir saat vatandaşlık secilmesi gerekiyor.bize kalıyor 7.ve 8. sınıflarda 1 saat dersimiz kalıyor.

peki 7.ve 8.sınıflarda bilgisayar dersini secme mecburieti yokmuydu benim aklımda öyle kalmıs.hatırladıgım kadarıyla genelgede yazanlar sonucunda bilişim tekn öğretmeni ve sınıfı olması durumunda secilmesi zorunlu gibi bişiler yazıyodu.

ama bakıyorum cogu okul seçmememiş,ve genelgeyi bulamadım yanlışmı hatırlıyorum :S

yesimim2000' Alıntı:
Medya Okuryazarlığı dersi sadece 1 kez seçilebilir ama zorunlu değildir !!!

bende aynı seyi söyledim .genelgeyi okuyunca ama nedense bazı kişiler bu sekilde sonuc cıkarıyo özellikle bizim idare!!!

Arkadasım en az bir kere seçilmek zorunda DEGİL!
6.7.8 lerden sadece bir sınıfta okutulabilir diyor. Ornegin 6. Sınıfta seçilirse 7 ve 8 de secilemez yada 7. Sınıfta seçilirse 8. Sınıfta secilemez. Hic secilmeyedebilir. Seçilmek zorunda olduğunu nerden biliyorsun? Pes diyorum!

kelebeketkisi' Alıntı:
6.7.8 lerden sadece bir sınıfta okutulabilir diyor. Ornegin 6. Sınıfta seçilirse 7 ve 8 de secilemez yada 7. Sınıfta seçilirse 8. Sınıfta secilemez. Hic secilmeyedebilir. Seçilmek zorunda olduğunu nerden biliyorsun? Pes diyorum!

hocam bende aynı seyi sölüyorum medya okur yazarlıgı hiç secilemyedebilir.benim merak ettiğim bilişimtekn sınıfı ve bt öğretmeni okulda oldugu taktirde ders secimi yapılması konusunda

Ders seçmeli olması sebebiyle seçilmeyebilir (Bt sınıfı ve öğretmeni olması bunu etkilemez). B.T. normu dersle ilişkili olduğu için formatörlük vb görevlendirme normun 0'a düşmesine engel değildir.
(Tabiki de ders öğretmeni varken seçilmesi mantıklı ama okul idarelerinde mantık aramıyorum artık!)

Kadrosunun bulunduğu okul ve kurum dışında görevlendirilme

MADDE 20 - (1) Her derece ve türdeki örgün ve yaygın eğitim kurumları müdürleri; kendi okul ve kurumlarında görevli öğretmenlere alanlarındaki dersler ile ilgili öğretmenin girebileceği diğer alanlardaki dersleri dengeli olarak dağıttıktan sonra, aylık karşılığı ders saatini dolduramayanlar ile dağıtılamayan alan derslerini en geç 15 gün içinde millî eğitim müdürlüğüne, (büyükşehir belediyesi bulunan merkezlerde il millî eğitim müdürlüğüne) yazılı olarak bildirmekle yükümlüdür.

(2) Millî eğitim müdürleri; aylık ve zorunlu ek ders görevi saatlerini kendi okul ve kurumunda dolduramayan öğretmenleri, öncelikle isteklilerden, istekli bulunmaması durumunda ise hizmet puanı en az olandan başlamak suretiyle görev yerlerinin bulunduğu veya ikamet ettikleri belediye sınırları (büyükşehirlerde büyükşehir belediyesi) içinde kalmak kaydıyla öncelikle alanlarında veya ilgili öğretmenin girebileceği diğer alanlarda öğretmen ihtiyacı bulunan diğer okul ve kurumlarda görevlendirmek ve bu görevlendirmenin yerine getirilip getirilmediğini izlemek zorundadır.

(3) Aynı belediye sınırları içinde alanlarında veya ilgili öğretmenin girebileceği diğer alanlarda aylık karşılığı ders ve ek ders görevi saatlerini dolduramayan öğretmen varken bu dersler 9 uncu maddede sayılanlara verilemez.

maddesi sebebiyle başka okula gitmek için başvurun. Başka okul yoksa bırakın onlar düşünsün

achillus' Alıntı:
kelebeketkisi' Alıntı:

hocam bende aynı seyi sölüyorum medya okur yazarlıgı hiç secilemyedebilir.benim merak ettiğim bilişimtekn sınıfı ve bt öğretmeni okulda oldugu taktirde ders secimi yapılması konusunda
Aynı şeyi söylemiyorsunuz, ilk mesajınızda seçilmesi zorunlu yazmıştınız. Ama şimdi o cümlenizi silmişsiniz.

Hocam akıllı idareciler sizin dediğiniz gibi yapar. Ama sizin idare medya dersini verecek Ogretmeni kolluyor belliki.

kelebeketkisi' Alıntı:
achillus' Alıntı:
kelebeketkisi' Alıntı:

Aynı şeyi söylemiyorsunuz, ilk mesajınızda seçilmesi zorunlu yazmıştınız. Ama şimdi o cümlenizi silmişsiniz.

hocam ilk mesada da ben aynı seyi söledim idarecilerin söledigini söledim.ama herkes benim böle sölediğimi düşününce sildim.zorunluluk yok ama elde bt sını varsa ve bilgisayar öğretmenin varsa bilgisayar dersini seçmemek cahilliktir.ama ne yazıkki bizlerin bu halde olmasına sebep olarakta cahillik değilmi.Facebook kullanan çocuğa bakanımız cocukla bilgisayar kullnamyı biliyor derse .

her neyse bakalım 5 lerden de secilmesse 0 saat dersim var.ilçeye yazarlar baska okulda ders varsa gönderirler ama hangi okulda ders olacakki .
1- okulda bilişim öğretmeni varsa ya formatördür yada değildir o okulda secilen derse zaten öğretmeni girer.
2-eger okulda bilişim öğretmeni yoksa ders seçilmez.

bu yüzden ilçede bize böyle bi durumda ders bulabileceğini düşünmüyorum.

15 saat idari görevmi verilir yada gider evde yatarmıyız :S

ben artık düşünmektten sıkıldım ben bıraktım artık onlar düşünsün :++:

bizi bu hale getirenler utansın bizler değil :?

7-Düşünme eğitimi ve halk kültürü dersleri 6, 7 ve 8. sınıfların herhangi birinde veya tamamında okutulabilir. Bu derslerin 7 veya 8. sınıfta seçilmesi durumunda öğretmenin uygun göreceği önceki sınıflara ait temel kazanımlar da verilir. Ancak seçmeli medya okuryazarlığı dersi 6, 7 ve 8. sınıfların herhangi birinde sadece bir kez okutulur.

Bu bölümden ne anlıyorsunuz. Birkez almak zorundamı hiç almadanda mezun olabilirmi?
Ben zorunlu değil diyorum .Sosoyalcılar zorunlu diyor. türkçeciler zorunlu biz verecez diyor.

beyaz24kartal' Alıntı:
7-Düşünme eğitimi ve halk kültürü dersleri 6, 7 ve 8. sınıfların herhangi birinde veya tamamında okutulabilir. Bu derslerin 7 veya 8. sınıfta seçilmesi durumunda öğretmenin uygun göreceği önceki sınıflara ait temel kazanımlar da verilir. Ancak seçmeli medya okuryazarlığı dersi 6, 7 ve 8. sınıfların herhangi birinde sadece bir kez okutulur.

Bu bölümden ne anlıyorsunuz.
Ben zorunlu değil diyorum .Sosoyalcılar zorunlu diyor. türkçeciler zorunlu biz verecez diyor.

en fazla birdefa seçilebilir .istiyen işine gelen gibi okusun ama işin gerceği secmek zorunlu değil.3 yıl boyunca sadece bir defa seçilEBİLİR.

Geri