Teşekkürler. 7ere teknoloji tasarım mı veriyorlar?alios6161' Alıntı:7. sınıflarda 2 saat seçmeli yeni sisteme göre, 8. sınıflar eski sisteme göre 1 saat seçmeli. 5 ve 6 lar zorunlu
faskerhat' Alıntı:Şu iş hala netleşmedi mi yahu?
http://ttkb.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar ... ys2013.rar
Talim terbiye kurulunun bu adresinden indirip bakın hocam 7 ve 8. sınıflarda zorunlu ders olarak görünmüyor.
7. ve 8lerde seçmeli ders olursa 2 saat görünüyor ama 8lerde eski sistem olacak.
Kademeli geçiş olduğu için 8. sınıflar yeni sisteme dahil değil, dolayısıyla önümüzdeki sene 8. sınıflar içinde geçerli olacak o çizelge.subversaa' Alıntı:faskerhat' Alıntı:Şu iş hala netleşmedi mi yahu?
http://ttkb.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar ... ys2013.rar
Talim terbiye kurulunun bu adresinden indirip bakın hocam 7 ve 8. sınıflarda zorunlu ders olarak görünmüyor.
7. ve 8lerde seçmeli ders olursa 2 saat görünüyor ama 8lerde eski sistem olacak.
Hocam bu çizelgeye göre 8'lerde de seçmeli 2 olması gerekmiyor mu?
Sanki geçen yılki çizelgede 5 ve 6'lar zorunlu ders ve yeni program ile, 7 ve 8'ler seçmeli ders ve 2006'daki program uygulanacaktır diye yazıyordu.
Ama bu çizelgede 5-6 zorunlu ve yeni program, 7-8'lerde sadece seçmeli olduğu görünüyor. Uygulanacak program için alttaki açıklamalarda herhangi bir ifade yer almıyor.
Veya geçen yılki çizelgenin bir maddesi vardı, kademeli olarak eski program uygulanırken her yıl bir sınıftan kalkacaktı. Ona göreyse zaten 8'ler 1 saat seçmeli olur ama bu yeni bir çizelge gibi duruyor. Önceki program uygulanmaya devam eder ifadesi yer almıyor. Ben mi yanlış yorumluyorum?
bu programın karışık olduğunu duymuştum da ikna edici tarafı olduğunu bilmiyordumhasan' Alıntı:Geçen senenin konusu:
mevzuat-yonetmelik-f25/dersimiz-gelecek-sene-7-siniflara-zorunlu-mu-t118144-15.html
Hocam idarecinizde hala şüphe varsa; e-okuldan girip,
İlkokul-Ortaokul Kurum işlemleri
->__Ders işlemleri
->____Ders Programı
Buraya 7A sınıfını seçtiğ zaman görecek ki gelen dersler arasında BTvY yok....
Bu klasik cevabı her yıl yazan arkadaşlar arasına bende katıldım. Oranı az da olsa çok bilen ve bidiğinde inat eden idarecilerimize en temiz cevapdır.
Dersin saatini bilmeyen ve resmi yazılarla bile ika edilemeyen idarecilerimiz her sene Ekim ayında e-okul ders programı girerken e-okul tarafından bizzat ikna edilir.