7.Sınıflarda okulunda dersi seçilen var mı?

Kodla Büyü

botecii00

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar benim meslekte 2.yılım okullar acaba seçmeli dersleri belirlediler mi bilişim dersinin durumu nedir 7.sınıflarda.

Ders sayım 5 ve 6 larda sadece 32 olmuş. 7 lerde seçilirse millete verecekler seçmeli dersi. Labımı da kulansınlar istemiyorum açıkçası.

maalum seçmeli dersler seçileceği zaman formlarda dersimizin adı yoktu (geçen seneki form dağıtıldığı için) ben zorla eski çalıştığım okula seçtirmiştim lakin daha sonra tayinim çıktığı 2 okulda da seçilmemiş.

Tayinimin çıktığı okulda ders seçim formlarının çoktan toplandığını ve listede Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersi olmadığını fark ettim, yani 7. sınıflarda okulumda BTY dersi yok.

yanlış form dağıtıldığını görünce idare ile konuşup bilişim teknolojileri dersinin olduğu formu dağıttırdım. bizim okulda tüm yedinci sınıflar seçti dersimi

u_kukulkan' Alıntı:
yanlış form dağıtıldığını görünce idare ile konuşup bilişim teknolojileri dersinin olduğu formu dağıttırdım. bizim okulda tüm yedinci sınıflar seçti dersimi

:+1: :+1:

bizde de... sınıflarda sordum özellikle en iyi öğrencileri seçmiş

senolak' Alıntı:
Ders sayım 5 ve 6 larda sadece 32 olmuş. 7 lerde seçilirse millete verecekler seçmeli dersi. Labımı da kulansınlar istemiyorum açıkçası.
Sadece kendiniz için düşünmeyin hocam, yeni ders yeni norm demek. Dolayısıyla seçmeli derslerden seçilirse okulunuza yeni norm çıkmış olur ve yeni bir BT öğretmeni ihtiyacı doğar.

KöfteHoRr' Alıntı:
senolak' Alıntı:
Sadece kendiniz için düşünmeyin hocam, yeni ders yeni norm demek. Dolayısıyla seçmeli derslerden seçilirse okulunuza yeni norm çıkmış olur ve yeni bir BT öğretmeni ihtiyacı doğar.

bugün okulumdaki panoda 5-6-7-8 seçmeli gösterilmiş ..
geçen yıl zorunlu olan dersimiz, yine seçmeliye düşmüş ya dedim kendi kendime..

bu arada 2 saat mi olacak yine dersler bilgisi olan varmı.
müdür 1 saatten hesaplıyor da

KöfteHoRr' Alıntı:
senolak' Alıntı:

çıkmaz. mevzuat gereği seçmeli derslere norm verilmez

pinaraytas' Alıntı:
KöfteHoRr' Alıntı:
senolak' Alıntı:

bugün okulumdaki panoda 5-6-7-8 seçmeli gösterilmiş ..
geçen yıl zorunlu olan dersimiz, yine seçmeliye düşmüş ya dedim kendi kendime..

bu arada 2 saat mi olacak yine dersler bilgisi olan varmı.
müdür 1 saatten hesaplıyor da

hocam yabancı dil ağırlıklı mı okulunuz? yoksa müdürünüz halt etmiş bir çıktı alın da verin bir zahmet.

esenordelarthe' Alıntı:
KöfteHoRr' Alıntı:
senolak' Alıntı:

Hangi mevzuatmış bu seçmeli derslere norm verilmez diyen hocam?

7.sınıflarda kimi müdürler seçmeli dersler içerisinde bilişim dersi bu yıl yok demiş idareciler...

esenordelarthe' Alıntı:
KöfteHoRr' Alıntı:
senolak' Alıntı:

En son norm için çıkan resmi yazıda seçmeli derslerinde norm hesaplamasında dikkate alınması şeklinde idi

Re: Ynt: 7.Sınıflarda okulunda dersi seçilen var mı?

Bizde de seçilmiş ben yeni geldim

bizde de seçilmiş. ayrıca arkadaşlar seçmeli derslere not verilecekmiş. yönetmelikte değişiklik yapılmış daha inceleme fırsatım olmadı ama kurul toplantısında söylendi. :++:

Bizim okulda geçen sene seçildi, forumlarda yoktu. 7 ve 8'lerde seçmeli olarak seçilmişti. Okul küçük, lab. yok. O ders zor geçiyordu benim için.

antipc' Alıntı:
Bizim okulda geçen sene seçildi, forumlarda yoktu. 7 ve 8'lerde seçmeli olarak seçilmişti. Okul küçük, lab. yok. O ders zor geçiyordu benim için.
geçen sene 7 ve 8 lerde zorunlu seçmeli olduğu için geçen yıl seçilmek zorundaydı zaten bu yıl ise 7 lerde zorunlu seçmeli değil ama 8 lerde yine seçilmek zorunda.

7. sınıflarda dersim seçildi, evet. :++: İlk kez 7. sınıflarda 2 saat işleyeceğiz. Planı nasıl düşünüyorsunuz? On parmak ile mi başlayacağız yine? Çerçeve programa göre seviye belirleyip ordan bi plan çıkarmalıyız aslında ama onparmak da iyi oluyodu yahu seviyordum ben şahsen :)

botecii00' Alıntı:
antipc' Alıntı:
geçen sene 7 ve 8 lerde zorunlu seçmeli olduğu için geçen yıl seçilmek zorundaydı zaten bu yıl ise 7 lerde zorunlu seçmeli değil ama 8 lerde yine seçilmek zorunda.

8lerde de seçilmek zorunda değil. kurul toplantısında alınır bu karar ve bizim okulda ingilizce seçildi.

ben kendim seçtirmedim. ek ders ihtiyacı olan arkadaşlara faydası olsun dedim. norm sıkıntım olmaması ana şart tabi. norm sıkıntısı olan okullarda mutlaka seçtirilmesi gerekir.. yoksa sıkıntı olur..

Geri