7 ve 8 lerde bt dersi

Kodla Büyü

hastasıyız dede

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
"
Bu karardan sonra Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi 5. ve 6. sınıflarda haftada iki saat zorunlu dersler kapsamına alındı. Kademeli olarak 7. ve 8. sınıflarda Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi Önümüzdeki yıllarda zorunlu olacak.
"
bu cümleler change.org sitesinden ahmet sarı arkadaşımız tarafından yazılmış bana gelen e-postadan alıntıdır, belki kendiside bu konuyu görürse cevap yazarsa sevinirim, alıntının ilk cümlesini hepimiz biliyoruz ama 2. cümle yani 7 ve 8 lerde kademeli olarak dersimizin zorunlu olduğu cümlesi için bu konuyu açtım, ben 7 ve 8 lerde seçmeli olacağını biliyordum benmi yanlış biliyorum acaba?

hastasıyız dede' Alıntı:
"
Bu karardan sonra Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi 5. ve 6. sınıflarda haftada iki saat zorunlu dersler kapsamına alındı. Kademeli olarak 7. ve 8. sınıflarda Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi Önümüzdeki yıllarda zorunlu olacak.
"
bu cümleler change.org sitesinden ahmet sarı arkadaşımız tarafından yazılmış bana gelen e-postadan alıntıdır, belki kendiside bu konuyu görürse cevap yazarsa sevinirim, alıntının ilk cümlesini hepimiz biliyoruz ama 2. cümle yani 7 ve 8 lerde kademeli olarak dersimizin zorunlu olduğu cümlesi için bu konuyu açtım, ben 7 ve 8 lerde seçmeli olacağını biliyordum benmi yanlış biliyorum acaba?

7 ve 8.sınıflarda zorunlu olacağına dair hiçbir şey yok. Çizelgeye göre 2014 eylül ayında 7lerde 2 saat seçmeli ondan sonraki senede 8lerde 2 saat seçmeli.

"Talim ve Terbiye Kurulundan yapılan açıklamada “Temel Eğitim Genel Müdürlüğünün 08/05/2013 tarihli ve 43769797/121.01/886487 sayılı teklif yazısı üzerine Kurulumuzda görüşülen İlköğretim Kurumları (İlkokul ve Ortaokul) Haftalık Ders Çizelgesinin ortaokul kısmında, 2013-2014 Öğretim Yılından itibaren 5 ve 6’ıncı sınıflardan başlamak ve kademeli olarak uygulanmak üzere ekli örneğine göre değişiklik yapılması kararlaştırıldı” denildi.

Bu karardan sonra Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi 5. ve 6. sınıflarda haftada iki saat zorunlu dersler kapsamına alındı. Kademeli olarak 7. ve 8. sınıflarda Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi Önümüzdeki yıllarda zorunlu olacak."
gelen e-posta daki cümleler bunlar, ahmet sarı arkadaşımızda ileriye yönelik olması gerekenleri ve düşüncelerini belirtti galiba, bende belki bişey mi kaçırdım diye düşündüm bir an ama maalesef öyle bişey yok görünüyor...

klasik milli eğitim cümleleri bir türlü tam açık yazamıyorlar... kademeli olarak değişecekmiş gibi görünüyor (ki bende başta öyle anladım) ama kademeli olarak gördüğünüz çizelge uygulanacak demek daha doğru olur... yani önce 5. ve 6. sınıfların çizelgesi daha sonra 7. ve en son 8.sınıfların çizelgesi...

ileri ki zamanları Allah bilir. Malumunuz, daha 1-2 sene evvel herkes bilgisaya bildiği için okullarda BT dersi seçilmiyordu. Hatta bazı arkadaşların yüksek makamlardaki tanıdıkları dersin kaldırılacağını söylemişti.
İleriki zamanlarda 7 ve 8. sınıflarda dersin zorunlu olması güzel olur ama ...işte... ilerik zamanlar... resmen bişey yok...

tüm okunanlardan çıkan sonuç şumudur yoksa benmi yanlış yorumladım;

2013 eylülde 5 ve 6 larda zorunlu 2 şer saat ,7 lerde seçmeli 1 saat,8 lerde ders yok hiç bir şekilde
2014 eylülde 5 ve 6 larda zorunlu 2 şer saat ,7 lerde seçmeli 2 saat,8 lerde seçmeli 2 saat

2013 eylülde 5 ve 6 larda zorunlu 2 şer saat ,7 lerde seçmeli 1 saat,8 ler de seçmeli 1 saat

2013 eylülde 5 ve 6 larda zorunlu 2 şer saat ,7 lerde seçmeli 1 saat,8 ler de seçmeli 1 saat
2014 eylülde 5 ve 6 larda zorunlu 2 şer saat ,7 lerde seçmeli 2 saat,8 ler de seçmeli 1 saat
2014 eylülde 5 ve 6 larda zorunlu 2 şer saat ,7 lerde seçmeli 2 saat,8 lerde seçmeli 2 saat

2014-2015 eğitim-öğretim yılında 7.sınıflarda
2015-2016 eğitim-öğretim yılında 8.sınıflarda
dersimiz 2 saat zorunlu olacak diye biliyorum.Yanılıyor muyum?

sguner_23' Alıntı:
2014-2015 eğitim-öğretim yılında 7.sınıflarda
2015-2016 eğitim-öğretim yılında 8.sınıflarda
dersimiz 2 saat zorunlu olacak diye biliyorum.Yanılıyor muyum?

şuanki yürürlükte olan çizelgeye göre evet. Fakat seneye veya bu sene sonunda tekrar değişeceğini düşünüyorum. Çünkü ikili öğretim yapan okullardan dolayı bu çizelgeler uygulanamaz.

Geri