7 ve 8. sınıflara BT dersi yok

Kodla Büyü

herohamster

Süper Üye
Süper Üye
merhaba arkadaşlar 28 mayıs 2013 yayınlanan ders çizelgesine göre ortaokul 7 ve 8. sınıflarda bilişim dersi yok..sadece 5 ve 6. sınıflarda var..kademeli geçiş haberi yalan oldu malesef..çizelgeyi incelerseniz 7 ve 8. sınıflarda ders yok..zorunlu ders saati toplam 29 saat toplam ders saatide 35 saat olarak görünüyor..bu sene 7 ve 8. sınıflarda toplam ders saati 30 saatti önümüzdeki yıl yapılacak uygulama dediğim şekilde olacak bu çizelgeye bakarsak..seçmeli olarak 2'şer saat var fakat oda seçilirse..zorunlu ders hikayesi yalan oldu...

Ekli dosyalar

Re: 7 ve 8. sınıflara BT dersi yok önümüzdeki yıl

iyi de zaten öyleydi, yani yeni farketmenize şaşırdım, ama öğrencileirin hepsi seçecektir.
Ama meb daha geçenlerde liselerin ders saatlerinde ciddi değişikliğe gitti, ilköğretimlere de her an el atabilir.
şuan için 7 8 lerde zorunlu olmadığı kesin

daha önceki kurul kararında kademeli geçiş yapılacağı belirtilmişti..kurul kararı bundada değişikliğe gittiğini belirtmiş...bizim ders saatlerimiz yine elimizden gidecek gibi görünüyor..BT dersinde oluşan sıkıntıyı gidermek için bakanlığın geçici çözümlerinden biri daha işte sonuç yine hüsran..doğru düzgün Bt sınıfı yok ingilizce öğretmenleri dersin eksikliğinden bahsederken ve sınavlarda BT dersinin bir önemi yokken kim niye seçtirsinki...öğrenciler seçecek diyoruz ama idarenin bunda etkisi olduğunu hepimiz biliyoruz..

derslerimiz zorunlu olsa her sınıfta diyorum ama şartlar böyle olmasa keşke. ben öğretmenlikten bazen çok bıkmışım gibi hissediyorum.. sınıflar kalabalıksa, öğrenciler saygısızsa hiç dayanamaıyorum, eve geldiğimde pestilim çıkmış oluyo. Keşke sınıf mevcutları 25ten fazla olmaasa, öğrenciler sınıfta kalsa, bi de yaptırımımız olsa, ceza verebilsek öğretmenlikten keyifli bi meslek olmaz. Ama bu haliyle hiç sevmiyorum, ayakta duramayacak halde eve geliyorum :( Bi de günlük ders saati artarsa yandık demektir, genelde okullar sabahçı öğlenci, 7 saat ders varken çok acıkıyorum, tenefüsler 5 dakika, bişey yemeye ne biz fırsat bulabiliyoruz ne de çocuklar..

seyma' Alıntı:
derslerimiz zorunlu olsa her sınıfta diyorum ama şartlar böyle olmasa keşke. ben öğretmenlikten bazen çok bıkmışım gibi hissediyorum.. sınıflar kalabalıksa, öğrenciler saygısızsa hiç dayanamaıyorum, eve geldiğimde pestilim çıkmış oluyo. Keşke sınıf mevcutları 25ten fazla olmaasa, öğrenciler sınıfta kalsa, bi de yaptırımımız olsa, ceza verebilsek öğretmenlikten keyifli bi meslek olmaz. Ama bu haliyle hiç sevmiyorum, ayakta duramayacak halde eve geliyorum :( Bi de günlük ders saati artarsa yandık demektir, genelde okullar sabahçı öğlenci, 7 saat ders varken çok acıkıyorum, tenefüsler 5 dakika, bişey yemeye ne biz fırsat bulabiliyoruz ne de çocuklar..

Ben de dahil birçok arkadaş aynı şekilde düşünüyordur. Sınıf mevcutları 25-30 ideal. Derslerin zorunlu olması iyi olur ama. Yoksa norm sıkıntısı yaşarız yine. 8. sınıflarda zorunlu olmasa olur, onlar çığırından çıkıyor. 5-6-7 zorunlu 8. lerde seçmeli olabilir..

7 ve 8 lerde seneye seçmeli olmucak mı yeni sistem oturduktan sonra anlamadım? olmamasından yanayım bende 5 ve 6. sınıflarda 2 saat zorunlu yeter bence

kademeli geçişten kasıt yanlış anlaşılıyor, kademeli geçiş derken bu yıl 5 ve 6 lar da zorunlu ve yeni program geçerli 7 ve 8 ler ise seçmeli 1 saat ve eski program, önümüzdeki yıl 5 ve 6 larda zorunlu, 7 lerde seçmeli 2 saat ve yeni program ancak 8 ler 1 saat ve yine eski program olacak, onsan sonraki yıl ise geçiş tamamlanacak ve 5 ve 6 larda zorunlu, 7 ve 8 lerse seçmeli 2 saat yeni program şeklinde olacak. Tabi sonradan değiştirmezlerse, bu hamur çok su götürür derler ya o bakımdan.

Geri