7200 Seagate HDD win7 kurulmuyor?

Kodla Büyü

hasari

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Laptop performans artışı için Seagate 500 GB 7200 RPM 2.5" HDD aldım. Windows 7 yükleyeceğim ama bir türlü yüklenmiyor. Ayrıca laptop aşırı ısınıyor.
Denediğim işlemler.
Farklı win 7 cdleri
Flash disk ile format.
SATA özelliğini kapatma.
Donanımı cd ile çalışan işletim sistemiyle test ediyorum sorun yok.
Sisteme xp yüklüyorum sorun yok. Yanlız xp de beklediğim hız artışını göremedim. Normalde 7200 ile çok hızlı olması gerekiyordu.

Laptop marka ve modeli:
Samsung R522
Model: NP-R522H

Sizce sorun ne olabilir ve bu sorunu nasıl aşabilirim?

Re: 7200 Sagate HDD win7 kurulmuyor?

"Windows 7 yüklenmiyor" ile kastettiğiniz nedir?
Hata mı veriyor? Setup mı kilitleniyor? CD'den mi boot etmiyor? Yoksa setup dosyaları HDD'ye kopyaladıktan sonra HDD'den mi boot etmiyor?
NAsıl bir yüklenmeme sorunu olduğunu açabilirseniz belki yardımımız dokunur.

Hız artışı konusunda 7200/5400=1,33 olduğu için sadece dönüş hızından %33 hızlanacağı anlamına gelir. Yani bir okuma/yazma işlemini 7 saniyede yapıyorsa 5 saniyeye düşürecektir. Bu değişimi hissetmemeniz normal.
Bu HDD'ye ayırdığınız bütçeyle veya 50TL daha ekleyerek bir SSD alsaydınız istediğiniz hız artışının çok daha fazlasını alabilirdiniz.

Aldığınız HDD ST9500423A olmalı.
Şu linkte kılavuzu var http://www.seagate.com/files/static...nuals/notebook/momentus/7200.4/100534376c.pdf
Sanırım iç veri aktarma hızı 155 MB/sn civarında. (Kılavuzda sayfa 6 daki tabloda Maximum Internal transfer rate (Gbits/sec) 1.23)

Bu versiyonun çok yavaş yazma hızı olduğu şikayetleri de var:
http://forums.seagate.com/t5/Moment...GB-ST9500423AS-is-slow-in-writing/td-p/157371

Setup kilitleniyor.
Ön yükleme gerçekleşse de boot etmiyor.
Benim hard disk üzerinde ST9500420AS yazıyor.

3 gündür uğraşıyorum olacak gibi değil hemen iade edeceğim.

hasari' Alıntı:
Setup kilitleniyor.
Ön yükleme gerçekleşse de boot etmiyor.
Benim hard disk üzerinde ST9500420AS yazıyor.

3 gündür uğraşıyorum olacak gibi değil hemen iade edeceğim.

dostum onu iade edip azda paracıklara kıyıp hemen ssd alıyorsun hızın anlamını görüyorsun :)

SSD için az daha bekleyeceğim.
Yeni laptop aldım borçlandım dostum.
Aldığım arkadaşı şimdi aradım yarın başka marka gönderecek yada 5400 rpm gönder dedim hızı geçtim çalışsın yeter dedim. :sleep:

Hocam bi komple biçimlendirme yapın. Yeniden yükle belki düzelir bende'de bi ara aynı sorun olmuştu win xp Yüklüyor ama win7 yüklenmiyordu bide başka win7 dvd'si deneyin yükleme yaparken belki dvd çizik olabilir. Başka bir win7 dvd denemiştim yüklendi.

kefere01' Alıntı:
Hocam bi komple biçimlendirme yapın. Yeniden yükle belki düzelir bende'de bi ara aynı sorun olmuştu win xp Yüklüyor ama win7 yüklenmiyordu bide başka win7 dvd'si deneyin yükleme yaparken belki dvd çizik olabilir. Başka bir win7 dvd denemiştim yüklendi.
Bu işlemleri defalarca denedim olmadı hocam. Ben ürünü kargoya verdim iade ettim. 3 gün boyunca format atabilmek için uğraştım neredeyse bilgisayar elimde kalacaktı. Eski HDD taktım canavar gibi çalışıyor. :)
Farklı marka ve model istedim 5400 rpm olsun düzgün çalışsın yeter ki dedim. Performans merformans olayını geçtim.

Geri