8/1 derece hakkının geri alınması

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan jolly
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

jolly

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar okulumuz kız teknik ve meslek lisesi ve okulumuzda bulunan çocuk gelişimi ve eğitimi bölümü öğretmenlerinin 8/1 derece problemi bulunmaktadır. Öğretmenlerimiz Selçuk Üniversitesi mesleki eğitim fakultesi çocuk gelişimi ve ev yönetimi eğitimi bölümünün çocuk gelişimi ve eğitimi öğretmenliğinden mezunlar.
Bu arkadaşlara dilekçe ile sene başında başvurup 8/1 derece ile göreve başlama hakkı verilmişti simdi ise terfi hakları elinden alınıp 9/1 olmuslar. Bu arkadaşlar +1 derece alma hakkına sahip değiller mi veya şimdi nasıl itiraz edebilirler bu duruma? Fikirlerinizi bekliyorum arkadaşlar.

jolly' Alıntı:
Arkadaşlar okulumuz kız teknik ve meslek lisesi ve okulumuzda bulunan çocuk gelişimi ve eğitimi bölümü öğretmenlerinin 8/1 derece problemi bulunmaktadır. Öğretmenlerimiz Selçuk Üniversitesi mesleki eğitim fakultesi çocuk gelişimi ve ev yönetimi eğitimi bölümünün çocuk gelişimi ve eğitimi öğretmenliğinden mezunlar.
Bu arkadaşlara dilekçe ile sene başında başvurup 8/1 derece ile göreve başlama hakkı verilmişti simdi ise terfi hakları elinden alınıp 9/1 olmuslar. Bu arkadaşlar +1 derece alma hakkına sahip değiller mi veya şimdi nasıl itiraz edebilirler bu duruma? Fikirlerinizi bekliyorum arkadaşlar.
benim bildiğim onlar teknik öğretmen ünvanı almadıklarından 8/1derecesi alamıyorlar. hatta maaşlarına teknik öğretmen tazminatı da yansıtılmıyor.

cyln' Alıntı:
http://mevzuat.meb.gov.tr/html/657_12056.html
madde 36 ortak hükümler bölümünde sorunuzun cevabı var...
Ayrıca bunu onlar araştırsa daha iyi olurdu bence... bize kimsenin hayrı yok biz onlara hayır yapmaya çalışıyoz

hocam ortak hükümler kısmında onları kapsayan bir sınıf bulamadım dolayısıyla onların 9/1 olması normal mi?

ben de muhasebe ve finansman öğretmeniyim bizde 9/1 den başladık maaş karşılığımız 20 saat 27 saate kadar ek ders alabiliyoruz fakat ek hizmet tazminatımız 92 diye biliyorum öyle saçma sapan bir sistem işte. yapacak bir şey yok.

Geri