narenciye' Alıntı:
8+8 doğum iznindeydim,okulda değilim diye bilgisayar dersi seçilmemiş ,izin bitti okula gittim dersin yok ama 7:15 de okulda ol dediler ... idarecilerden biri rapor al dedi... formatör değildim, sadece bt öğrt idim... şimdi durumum nedir??
napmalıyım bu arada 15 günlük tatil sonrası ücretsiz izin için dilekçe de verdim, bebeğim çok küçük -3 aylık- süt izni için durumum belli değil diye dilekçe almadılar..
bilgisi olanlar yardımcı olabilirler mi?? :?:
BEBEĞİNİZİN İÇİN CEVAP VERECEĞİM..
hocam ücretsiz izne ayrılma madem ders yok rahatsın neden ücret almadan izne ayrılacaksınki.. maaşın helal gerçekten bana inanmıyorsan diyanetin fetva hattını ara sor alo 190 sanırım..
Dersiniz - nöbetiniz- sınıf rehberliğiniz-kulüp göreviniz veya size yazılı olarak verilmiş rutin görevlerinizi (komisyon görevleri, sınavlar vb.) haricinde okulda bulunmanızı gerektirecek herhangi bir kanun yoktur. Bu sebeple sizin sabah 7:15 de okulda bulunmanızı gerektiren bir durum varmıdır? herhangi bir göreviniz yoksa okula gitmeyiniz. Korkmayın.. öğretmenler için idari görev yoktur. sadece idareciler için idari görev tanımı vardır.. bu sizi bağlamaz.. öğretmensiniz ve siz okula boşu boşuna görev vermeden çağıramazlar.. nöbeti bile diğer öğretmenlerden fazla veremezler..
maaş karşılığınızı okulunuzda bekleyerek doldurmanız veya ALAN DIŞI DERS ile doldurarak
dahi olsa sizi 15 saat bile okulda bekletme ve ya ders verme hakları yoktur. Yani okulunuzda dersiniz yoksa size gel 15 saat maaş karşılığı idari görev veriyorum gel bekle diyemezler.. sana gel müzik dersi veriyorum gel 15 saatini bu müzik,din,beden gibi alan dışı derslerinle doldur diyemezler.. ek ders yönetmeliğinde açıkça "istek ve ihtiyaç halinde alan dışı ders görevi verilebileceği" yazıyor.. yaznı ihtiyaç ve istek halinin birlikte oluşması gerekir.. siz mesela atıyorum beden dersine girmek istemiyorum dediğiniz anda iş biter. derse girmek zorunda dahi değilsiniz yani.
peki aldığınız maaş helalmi? derse girerek aldığınız paradan bile helal olabilir. çünkü ders işlerken 1dk dahi özel bir işinizle uğraşsanız belkide hakka girmiş olursunuz ama ders yoksa yapacak birşey yok, suçlu yada hak yemiş olmuyorsunuz..