8 gb ram 4 gb görünüyor???

Kodla Büyü

elgunlu

Aktif Üye
Gigabyte GA-EP41-UD3L model anakartım var 4 ram slotu var. 2x2gb ram vardı. 2x2gb daha aldım ama boot sırasında ve biosta 4gb gösterdi ve sistem açılamıyor. sürekli reset atıyor. herhangi 2x2gb takılınca bilgisayar düzgün çalışıyor. slotlara 1-3 veya 2-4 şeklinde takmam gerekiyor yoksa yine çalışmıyor. tek ram olarak hangi slota taksam çalışıyor. bios güncelledim ama sorun düzelmedi. fikri olan varmı?

reset atması fiziksel sorun oldugunu gösterir.maksimum rami desteklemiyor olabilir ya da ramlerin hızları ile anakartın hızı uyumsuzdur...anakartın özelliklerini iyice okuyun bence...eger duzgun çalısıp açılsaydı isletim sistemi yuzunden derdik 32 bit 64 bit yuzunden...

bir de ramlerin hızları da birbirinden farklı olabilir o ihtmalde de resetlerniyor ddr2 birde destekliyor anakartın

Anakartınız 667 ve 800 Mhz DDR2 ram destekliyor. 1066 Mhz hızında ram ancak OC ile mümkün. Bence 2 tanesini satıp 4 rami aynı ve ddr2 800 Mhz yapın.

4 ram de 800mhz hepsi tek tek çalışıyor. yada karışık şekilde 1-3 slota veya 2-4 slota taktığımdada çalışıyor. hepsini takınca sapıtıyor. ram destek klavuzunda bendeki ramleri desteklediği görünüyor ???

Geri