9-15 mi çalışıyoruz 6 ders saati mi?

Kodla Büyü

Doorbell

Aktif Üye
ikili eğitim yapan kurumlarda bt rehber öğretmen bir gün içinde 9-15 mi çalışıyor 6 ders saati mi?

size nasıl uyarsa öyle yapın normalde ortaokuldaysa kadronuz sadece o saatler yeterli ama size uyarsa 9 15de olur eşim sadece sabah kalıyor eve gelip çocuğu devralıyor

ben 8:30 da başlıyorum 15:15 de öğrencilerle birlikte çıkıyorum. Aslında 30 ders saatinden fazla duruyorum ama müdür sağolsun çok iyi niyetli birisi o yüzden hiç sorun etmiyorum ben de. İdare gıcık olsa 9:00-15:00 dışında parmağımı kıpırdatmam..

ya bizim okulda da aynı sıkıntı var müdür yardımcısı 5 e kadar burada duracaksın aksini söyleyen resmi yazı olmadan böyle diyor...yani 9-17 çalışıyorum

Haftalık 30 ders saati. Her gün eşit olsun derseniz günlük 6 ders saati çalışmanız gerekir. Eğer işinize geliyorsa bir gün sabah bir gün öğleden sonra çalışabilirsiniz.

dkc' Alıntı:
Haftalık 30 ders saati. Her gün eşit olsun derseniz günlük 6 ders saati çalışmanız gerekir. Eğer işinize geliyorsa bir gün sabah bir gün öğleden sonra çalışabilirsiniz.
hocam bizim idare resmi yazı istiyor var mı elinizde buna dair

okse2818' Alıntı:
ya bizim okulda da aynı sıkıntı var müdür yardımcısı 5 e kadar burada duracaksın aksini söyleyen resmi yazı olmadan böyle diyor...yani 9-17 çalışıyorum
Hocam Bakanlığın yazısını göster. Bilişim. Tek. Reh. Öğretmenine ders çizelgesi verilmesinden bahsediyo. O idarecine sor bakim diğer öğretmenlere ders çizelgesinde en fazla kaç ders verebiliyomuş. En çok ne kadar verebiliyosa sana da o kadar versin..

hocam gösterdim diyorki önceki sene idareciler ile aynı dır diyordu bunda hiçbirşey belirtmemiş demek ki eskisi aynen devam diyor çıldıracağım ya..

aynı problem bende de var, kendi okuluma 2 gün gidiyorum 8.40-14.30 çalılşıyorum, ama görevlendirme geldiğim lise 8-16 arası ders var. buna uyacaksın diyolar. m. eğit.e ,ilçe formatörüne bile derdimi anlatamadım, ben de artık umursamıyorum :verymad: geç geliyorum, erken gidiyorum ,işin bitince çıkıyorum yani :verymad:

okse2818' Alıntı:
hocam gösterdim diyorki önceki sene idareciler ile aynı dır diyordu bunda hiçbirşey belirtmemiş demek ki eskisi aynen devam diyor çıldıracağım ya..

Hocam buradan resmi yazı istemeyin, mevcut tek resmi yazı bakanlığın gönderdiği yazı başkada birşey yok, bu yazıya istinaden sabah kaçta gelmenizi istiyorlarsa üzerine 6 saat koyup o saatte çıkacaksınız idare hakkınızda tutanak tutana kadar, sonra o tutanağa itiraz edeceksiniz, idare size yazılı herhangi bir çalışma saati sunmadığı için, müd. yrd sözü ile 5 e kadar bekliyor iseniz zaten buradaki arkadaşların faydası olamaz hocam size, durmayacaksınız neticesini görüp burada paylaşıp ondan sonra arkadaşlardan itiraz konusunda resmi işlem yardımı alacaksınız , mevcut durumunuzda başka birşey yapılamaz gibi....

okse2818' Alıntı:
hocam peki 6 saat dayanağı nedir

dikkatimi çekiyorda genelde müdür 8- 5 burdasın denilen kişiler gelen yazıyı okuyup yorumlayaman kişiler .6 saatin dayanağı nerdedir sizce ? :+1:

Ya arkadaş 10 gündür bu konu tartışılıyor başka sayfada en sonunda konuyu sonlandıralım teklifleri gelmeye başladı, birden başka sayfada başka başlık altında aynı konu ya... Arkadaş tutturan tutturduğu kadar çalışıyo :x

hocam yönetmeliği oku yazıyor...
sabahtan öğleye yada öğleden akşama kadar seç birini

okse2818' Alıntı:
dkc' Alıntı:
Hocam resmi yazı zaten Btr görevlendirme yazısıdır. Orda açıkca yazmış adamlar. Çalışma saatleri haftalık ders çızelgesınde gösterilecek demişler. Siz müdürünüze söyleyin, pazartesi sabah ilk dersten yazmaya başlasın. Bakalım kaç saat yazabilecek? branş öğretmeninin maksimum girebileceği ders saati bellidir. 31. Saati çızelgeye yazabiliyorsa helal olsun.

dkc' Alıntı:
okse2818' Alıntı:
dkc' Alıntı:
Hocam resmi yazı zaten Btr görevlendirme yazısıdır. Orda açıkca yazmış adamlar. Çalışma saatleri haftalık ders çızelgesınde gösterilecek demişler. Siz müdürünüze söyleyin, pazartesi sabah ilk dersten yazmaya başlasın. Bakalım kaç saat yazabilecek? branş öğretmeninin maksimum girebileceği ders saati bellidir. 31. Saati çızelgeye yazabiliyorsa helal olsun.
:+1:

HATAY da okul acık oldugu sureler yazıyor lısede gunde 14 saat ders var 9 da baslıyorum cıkıs saatım yok sımdılık mudurle olan ılıskımıze baglı mudurle konustum saba 6.50 aksam 6 tutabılırsınız yaparsanzı ıstıfa eder okuluma donerım dedım yazıya bakarsanız benden herseyı ısteme hakkınız var ama benımde hıcbırını yapmama hakkım var dedım karsılıklı konusmalarımız sonucu hocam ben okulun bılgısayarla olan sorunlarına bakarım sız bunları halledersenız bende sıze uyarım dedı

7-12 çalışıyorum. Bilgisayar tamir etmiyorum. Not veriyorum. Teknoloji tasarıma geçtiğim için o kadar mutluyum ki :)

mfacil' Alıntı:
HATAY da okul acık oldugu sureler yazıyor lısede gunde 14 saat ders var 9 da baslıyorum cıkıs saatım yok sımdılık mudurle olan ılıskımıze baglı mudurle konustum saba 6.50 aksam 6 tutabılırsınız yaparsanzı ıstıfa eder okuluma donerım dedım yazıya bakarsanız benden herseyı ısteme hakkınız var ama benımde hıcbırını yapmama hakkım var dedım karsılıklı konusmalarımız sonucu hocam ben okulun bılgısayarla olan sorunlarına bakarım sız bunları halledersenız bende sıze uyarım dedı
Hocam, "okulun açık olduğu süreler" ifadesi "eski formatör gövevlendirme" yazısına göndermedir aslında. Eski yazıda eğitim-öğretim saatleri dışında da BT sınıfı açık tutulur diyordu. Yeni yazı ile birlikte bu ortadan kalktı ve durum bizim lehimize döndü.

ferdierdem55' Alıntı:
ben 8:30 da başlıyorum 15:15 de öğrencilerle birlikte çıkıyorum. Aslında 30 ders saatinden fazla duruyorum ama müdür sağolsun çok iyi niyetli birisi o yüzden hiç sorun etmiyorum ben de. İdare gıcık olsa 9:00-15:00 dışında parmağımı kıpırdatmam..
bende sabah 07:20 ile 15:00 arasında çalışıyorum. benim idarecilerde çok anlayışlı, öğleden sonra üçe kadar durmamı rica ettiler ben de kırmadım :)

okse2818' Alıntı:
dkc' Alıntı:
Hocam BT Rehber Öğretmen görevlendirme yazısı 7. madde. Bu yazı sizin okula da gelmiş olması lazım.

Ekli dosyalar

• BT Rehber Görevlendirmesi.jpg
    BT Rehber Görevlendirmesi.jpg
    388.6 KB · Görüntüleme: 313
Herkes tutturmuş bi 30 saat, ikili öğretimde ya sabah ya öğle çalışılacak diye ama bunu söyleyen resmi yazı nerede? Her ne kadar ben de herşey net olsun, aralıksız 30 saat olsun, ikilide sabahçı sadece sabah dursun istesem de gelen yazıdan ne 30 saat çıkar ne de ikilide sadece sabah yada öğle çalışılacak sonucu çıkar. yazıda sanırım eğitim-öğretim saatleri içerisinde yazıyor, bu da okulda ders olduğu sürece okulda durmak zorunda demektir. Örneğin lisede ders 8:30da başlıyor ve 16:20de bitiyorsa o ders saatlerinde BT Rehberliği yapılır, haftalık ders çizelgesine de 40 saat yazılamayacağını kim söylüyor, nerede yazıyor? İkili öğretimde sabah ayrı, öğle ayrı görevlendirilebilir diyor, görevlendirilmediyse tek çalışanın sabah duracağı nerde yazıyor? Varsayalım 30 saat yazacak idare, boşluklu olarak akşama kadar tutamayacağı nerede yazıyor? Kısacası net bir şekilde yazılmayan tüm bu durumlar idarenin insiyatifine kalmış durumlardır, resmiyette birşey yazmadığı sürece idareyle anlaşmak en iyi yol gibi gözüküyor. (Bu arada ben BTR değilim.)

Malesef sorunlar bitmiyor.bugün müdür baş yardımcı ile tartıştım saba 8:30 -16:30 geleceksin dedi.bende ortaokul kısımdayım ve haftalık ders çizelgemde 15 saat dersim geriye kalan yerlere de bt rehberlik yazılmış.onun için 7-12 gelirim dedi bakalım tutanak tutacam diyor.:) bende tut dedim. pazartesi görüşeceğiz

Geri