Açık Kaynak 3. Sınav Uygulamalı Mütiş Sınav :)

Kodla Büyü

volkankoc

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Merhaba arkadaşlar açık kaynak dersine çok önem veriyorum 3. sınavı uygulamalı olarak yaptım sınav süresi 2 saat uygulama aşamaları ve detayları şöyle
Sınav hakkında yorumlarınızı bekliyorum arkdaşlar

Kod:
1)	Verilen “ISO” kalıbını USB belleğe boot olacak şekilde ayarlayın.(15)
2)	Hazırlanan USB Bellek ile kurulumu başlatın (10)
3)	Kurulum aşamasında  ext4 biçimi ve takas alanı ayarlamasını gerçekleştirin.(10)
4)	Kurulum tamamlandığında bilgisayarda hem Windows hemde Linux kurulu olacak açılışta grub ekranı gelecek   
         yani çift işletim sistemi kurulacak (10)
        (Kullanıcı adi “barbaros” şifre=”5353” olacaktır )
5)	Linux sistemini Türkçeleştiriniz (10)
6)	Sisteme kendi adınızda bir kullanıcı ekleyiniz konsol kullanarak.(10)
7)	“htop”  ve “yaquake” programlarını kurulumunu gerçekleştiriniz (10)
8)	Kurmuş olduğunuz Linux sistemindeki Libreoffice,Firefox sürümümlerini görüntüleyiniz (5)
9)	Konsol panelini renklendiriniz(10)
10)	Gimp programını çalıştırıp Türk Bayrağı çizimi gerçekleştiriniz(10)

Bu sınavdan başarılı olan öğrencileri ve bu öğrencileri hazırlayan öğretmeni tebrik ederim.

cumhurtorun' Alıntı:
Bu sınavdan başarılı olan öğrencileri ve bu öğrencileri hazırlayan öğretmeni tebrik ederim.
Hocam en düşük alan öğrenci 55 diğerleri 70-90 arasında notlar aldılar. Övgüler için teşekkür ederim.

Ayrıca hocam belki görmüşsünüzdür. Biz iki yıldır Linux kullanıcıları derneğinden ve pardus geliştiricilerinden ilimize misafir edip öğrencilere seminer verdiriyoruz. Kendimde linux kullandığım için gayet güzel ve zevkli geçiyor. Öğrenciler istedikleri dağıtımı bilgisayara kurabiliyorlar serbest yani.

Hocam müthiş bir şey yapıyorsun. :scared: Teşekkür ederim, vallahi senin öğrencin olmak isterdim. :alkis: :alkis:

Bence ölçme açısından yanlış sınav. Çünkü ilk soruyu yapamadığında sıfır alacak.

AKADEMİA' Alıntı:
Hocam müthiş bir şey yapıyorsun. :scared: Teşekkür ederim, vallahi senin öğrencin olmak isterdim. :alkis: :alkis:

Teşekkür ederim hocam o kadar abartmayın sadece linuxu sevdiğim için ilgim fazla çocuklarada aşılamak istiyorum

halk' Alıntı:
Bence ölçme açısından yanlış sınav. Çünkü ilk soruyu yapamadığında sıfır alacak.

Hocam nerden biliyorsunuz yanımızdamıydınız sınavı yaparken. Mesajları okuduysanız kimse sıfır almadı. Ayrıca işlem basamaklarını bir yapılamadığında destek alıyorlar o alandan puan alamıyorlar işlem devam ediyor. Lütfen yargısız infaz yapmayalım. Ben bu sınavı yaparken öğrencilerimin bunu rahatlıkla yapabileceğini biliyorum zaten.

vlk4n' Alıntı:
AKADEMİA' Alıntı:

Teşekkür ederim hocam o kadar abartmayın sadece linuxu sevdiğim için ilgim fazla çocuklarada aşılamak istiyorum

halk' Alıntı:

Hocam nerden biliyorsunuz yanımızdamıydınız sınavı yaparken. Mesajları okuduysanız kimse sıfır almadı. Ayrıca işlem basamaklarını bir yapılamadığında destek alıyorlar o alandan puan alamıyorlar işlem devam ediyor. Lütfen yargısız infaz yapmayalım. Ben bu sınavı yaparken öğrencilerimin bunu rahatlıkla yapabileceğini biliyorum zaten.
Hocam sizin öğrencilerinize özgü olarak problem yaşanmamış olabilir ancak hocam yaşanması yüksek muhtemel bir probleme dikkat çekmiş sadece. Siz de buna getirdiğiniz çözümü yazmışsınız zaten cevaben. Ancak bu cevabınızdan önce ben de aynı şekilde düşünmüştüm açıkçası.

typhoonss' Alıntı:
:) yardım alıyorlarsa notlar normal ;)

hocam yardım almıyorlar. Almak istediklerinde hangi soruyu sorduysa oradaki puan ondan kesiliyor. Ve sadece usb boot oluşturma ve disk biçimleme ekranında müdahale oluyor. Diğer aşamalarda kesinlikle yardım yok.

vlk4n' Alıntı:
typhoonss' Alıntı:
:) yardım alıyorlarsa notlar normal ;)

hocam yardım almıyorlar. Almak istediklerinde hangi soruyu sorduysa oradaki puan ondan kesiliyor. Ve sadece usb boot oluşturma ve disk biçimleme ekranında müdahale oluyor. Diğer aşamalarda kesinlikle yardım yok.

peki öğrenci verdiğin nota itiraz ederse ne yapıyorsun, niyet güzel ama sonuç sıkıntılı olabilir.

Ölçme ve değerlendirme sonuçlarının duyurulması
MADDE 49 Ölçme ve değerlendirme sonuçlarının duyurulması
Öğretmen tarafından yapılan yeni değerlendirmenin yeterli görülmemesi durumunda öğrenci okul yönetimine yazılı itirazda bulunulabilir. İtiraza ilişkin evrak okul yönetimince ders öğretmeninin dışında ilgili branştan en az iki öğretmenden oluşturulan komisyon, okulda yeterli öğretmen bulunmaması durumunda ise il/ilçe millî eğitim müdürlüğünce oluşturulan komisyon tarafından incelenip değerlendirilerek öğrencinin nihai puanı belirlenir.

Volkan hocam senin tavsiyenle linuxmint 16 kurdum (cinnamon) memnunum hiç üzmedi beni.Ama peppermit 3 ü aramıyor değilim hız konusunda.Sen hangi dağıtımı kullanıyorsun şu an?

hocam lablardaki pc'lere farklı bir işletim sistemi kurduramıyorum. hepsi korumalı. Uygulama noktasında bu açıdan acayip sıkıntıdayım. Çalışan cd kullanarak ders içi uygulamalar yaptırabildim ama sınav için bir çözüm bulamadım. bu tip durumda olanlar bu dersi uygulamalı olarak nasıl işliyorlar?

Kilit' Alıntı:
Volkan hocam senin tavsiyenle linuxmint 16 kurdum (cinnamon) memnunum hiç üzmedi beni.Ama peppermit 3 ü aramıyor değilim hız konusunda.Sen hangi dağıtımı kullanıyorsun şu an?

Öncelikle geç cevap için özür dilerim fark edememişim konuyu...
Ben linuxmint cinnamon tavsiye ettim ama şahsen kullanmıyorum. Genelde yeni başlayanlar ve ısınmak isteyenlere tavsiye ediyorum. Şu bir gerçek ki herkes kendi dağıtımını kurarak buluyor çünkü istekler farklı oluyor. Şu aralara kullandığım dağıtım ise Manjaro hız ve stabillik konusunda mükemmel diyebilirim. Arch tabanında bir dağıtım. Çok hızlı bir kuruluma sahip çok sık güncelleme alıyor. Bİr çok küçük ayrıntı eklenmiş tavsiye ederim kesinlikle. Sadece peppermit 3 gibi deb tabanlı olmadığı için konsolda bazı komutlarda sorun yaşayabilirsiniz. Ama kesinlikle bir kurup kullanmanızı tavsiye ediyorum

dijitalyerli' Alıntı:
hocam lablardaki pc'lere farklı bir işletim sistemi kurduramıyorum. hepsi korumalı. Uygulama noktasında bu açıdan acayip sıkıntıdayım. Çalışan cd kullanarak ders içi uygulamalar yaptırabildim ama sınav için bir çözüm bulamadım. bu tip durumda olanlar bu dersi uygulamalı olarak nasıl işliyorlar?

Hocam çalışan cdler flash bellekler ile kesinlikle verim alınamaz... Ben okulda şu şekilde yapıyorum. Bir diski bölümlüyorum ilk kısımda windows yüklü ikinci kısımda ise ortalama 10 gb lık bir alan bırakıyorum. Öğrencilerin bu alana kurmalarını sağlıyorum. Tabi bu işlemde önemli olan koruma yazılımınız yani linux kurma işleminde onu pasif edip o şekilde bir kurulum yapıyorum.

Ayrıca öğrencileri format atacak silinecek diye de çok sorun etmiyorum. Çünkü ortalama 10 dakika içinde kurulabilen bir image hazırladık öğrencilerde kullanmasını biliyor. Herkes kendi bilgisayarını kuruyor.

Yani öğrenciler oldukça serbest örneğin ağ kablosu kopsa dahi ben yapmıyorum internete girmek istiyorsan tamir etmelisin diyorum. Bu şekilde daha iyi öğreniyorlar

Geri