BaRBaRYaN' Alıntı:
melih444' Alıntı:
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MESLEKÎ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ YÖNETMELİĞİ
Öğretmenlerin görev, yetki ve sorumlulukları
Madde 11 — Lise’de, görev alanına giren çalışmaların etkili, hızlı ve verimli yapılabilmesi için, yeterli nitelik ve sayıda norm kadro esaslarına göre öğretmen istihdam edilir.
..
hocam aynı yönetmelikteki
Geçici Madde 2 — 14/12/2005 tarihli ve 26023 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Açık Öğretim Lisesi Yönetmeliği ile yürürlükten kaldırılan Yönetmeliğe göre Açık Öğretim Lisesinin kadrosunda bulunan personelden bir kısmı norm kadro sayıları dikkate alınarak Lise’de görevlendirilir.
maddesini okuyacak olursanız bahsedilen yönetmeliğin sadece bu amaç için kurulan liseleri kapsadığını ve meslek liselerini kapsamadığını anlayabilirsiniz.
ayrıca yukarıda daha önce yazdığım yazıda paylaştığım bakanlığın cevap yazısını da okumanızı öneririm.
Bu türdeki eğitim kurumlarının kuruluşundan itibaren belirsizlikle başlayan sürecini biliyorum hocam ancak bakanlığın cevabi yazısı diyrsunuz orada hiçbir şey demiyoır zaten ; hiçbirşey dememeyi farklı cümlelerle söylüyor.
mülga geçici 2. maddaeden benim anladığım yine örgündeki ders yükünüze yaygındaki ders yükünüzü eklersiniz şeklindedir.(Yaygın için ayrıca kadro tahsisi olmadığına göre)
Bu konuda mesleki açık lise uygulaması olan KML EML TML gibi okullarda normal eğ.öğretimden sonra 5 er 6 şar saat günlük ders yaptılar ve de ders yükü hesaplamasınada bu ders saatlerini kullandılar.Bu uygulama yanlış ise o derslerin açılmaması gerekiyordu.
Kamuda herhangi bir konuda tam anlaşılamayan bir durum söz konusu ve farklı uygulamalar var ise ilgili mevzuat ve uygulamalar ile ilgili görüş istenir şayet o görüş hiçbir şey demiyorsa bir temel hukuk kuralı olan ''Aksine bir hüküm yoksa lehde olan uygulanır'' mantığı geçerli olur diye düşünüyorum