açılış ekranı gelmiyor:(:(

Kodla Büyü

arslan_1905

Süper Üye
Süper Üye
merhabalar
bilgisayara format attım win xp pro kurdum fakat bir admin girişi bir de öğrenci girişi olması gerekiyor
kullancı hesaplarında yeni hesap oluştur dediğimde ekrana sınırlı kullanıcı seçeneği aktif gelmiyor neden olabilir?( bu nedenle misafir kullanıcısının ismini değiştirdim öğrenci yaptım),
ayrıca açılışta öğrenci admin diye seçim ekranı gelmesini istiyorum ama gelmiyor direkt adminden açılıyor ne yapmam lazım yardımcı olursanız sevinirim

Bilgisayarıma sağ tıklayın yönet>yerel kullanıcılar ve gruplar>users burdaki listede öğrenci hesabının üstünde çarpı varsa hesap devre dışı demektir. Bu hesaba sağ tıklayın özellikler hesap devre dışı çekini kaldırın tmm deyin.

yok hasari hocam çarpı olanlar da o hesaplarla alakalı değil...
:(
admin hesabını otomatik açıyor:(

hocam ben yardımcı olayım.çözüm şöyle hocam.normalde bilgisayr kullanıldığında biz ekndimiz bir kullanıcı oluşturuyoruz bu yöntici olutor.Administrator ise gizli kalıyor.Siz bu şekilde sınırlı kullancıı açabiliyorsunuz.Ancak bilgisayarda sadece Administrator profili varsa direk sınırlı kullanıcı açamazsınız.Önce bir yönetici hesabı açıp sonra sınırlı kullanıcı açabilirsiniz.Bu şekilde sınırlı kullanıcı açtıktan sonra sadece Administrator ü yönetici olarka kullanmak istiyorsanız oluşturduğunuz diğer hesabı silmek için
Bilgisayarıma sağ tıklayın yönet>yerel kullanıcılar ve gruplar>users ordanda silmek istediğiniz hesabı seçip silin.Böylece Administrator ve Sınırlı kullanıcı kalır sadece.Kesin çözüm bu.

Hocam Adminin direk ekrana gelmesi içinde şöle yapmanız gerekiyor:Normalde denetim masası kullanıcı hesaplarından karşılama ekranını seçtin mi oluyor.Eğer böyle olmasına rağmen gelmiyorsa söleyin ona göre çözümünü yazayım hocam.

Denetim masası>kullanıcı hesapları>kullanıcı hesapları>kullanıcı oturum açma ve kapatma şeklini değiştir burda karşılama ekranını kullan seçeneğinin seçili olması lazım.

çok teşekkür ederim değerli bilgileriniz için muhtemelen lion hocamın dediklerini uygulayınca olacaktır okula gidince deneyeceğim hiç öyle olacagi aklıma gelmemişti:)

Kesin Çözümü:Başka çözüm yolu yok.
O zaman arslan kardeşim şunu yapman gerekecek:
Öncelikle Başlat > Çalıştır > önünüze gelen pencereye regedit yazıp Kayıt defteri düzenleyicisini açın. Buradan
HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Microsoft \ Windows NT \ CurrentVersion \ Winlogon \ SpecialAccounts \ UserList \
anahtarını bulun ve boş bir yere sağ ile tıklayarak ''DWORD'' değeri oluşturun ve ismini Administrator olarak girin.
ve değeri 1 olarak girin.
Bilgisayarın beklemeden açılması için ayrıca şunuda yapmanı öneririm:
Öncelikle Başlat > Çalıştır > önünüze gelen pencereye regedit yazıp Kayıt defteri düzenleyicisini açın. Buradan
HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Microsoft \ Windows NT \ CurrentVersion \ Winlogon \ SpecialAccounts \ UserList \ AutoAdminLogon

Değerinin 0 olarak seçilmiş olması gerekiyor.

Geri