Açılış sorunu - Disk gözden geçirme ekranı

Kodla Büyü

aysegul_

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Önemli bir sorunum var.. Laptop her açılışta disk gözden geçirme ekranıyla başlıyor ve o ekranda kalıyor... kısacası bilgisayar açılmıyor.. xp kurulum cd ile onarma falan yaptım ama hiçbirşey değişmedi... bu sorunla ilk defa karşılaşıyorum, nasıl çözebilirim ?

başlat/çalıştır a gir...regedit yaz... ve şu adımları izle...

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Contro l\Session Manager

bu anahtardaki "bootexecute" girdisini bul; değiştir de ve içindeki herşeyi silip bit metin belgesine at..orda kalsınlar, belli olmaz..belki ihtiyaç olur
ordaki herşeyi temizlersen başlangıçta zamanlanmış görev kalmaz, sorununun hallolmuş olması lazım..
eğer olmadıysa harddiskinizde fiziksel bir sorun oluşmuş olabilir yani hard diskinizdeki manyetik çizilmiş olabilir böyle bir durum olmuşsa hdd kinizi yenilemeniz gerekebilir.

hocam, sorunu tam anlatamadım sanırım... masaüstü hiç gelmiyor... disk gözden geçirme tamamlanıyor ve o ekranda kalıyor öylece... hoşgeldiniz ekranına geçiş yapmıyor maalesef... pc olsa yapılabilecek şey çok ama bu laptop insanın elini kolunu bağlıyor :(

Vakit geçmiş ama araştıranlar için gerekli olabilir:

Orijinalini Gönderen: CrazyShark
başlat/çalıştır a gir...regedit yaz... ve şu adımları izle...

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Contro l\Session Manager

bu anahtardaki "bootexecute" girdisini bul; değiştir de ve içindeki herşeyi silip bit metin belgesine at..orda kalsınlar, belli olmaz..belki ihtiyaç olur
ordaki herşeyi temizlersen başlangıçta zamanlanmış görev kalmaz, sorununun hallolmuş olması lazım..kolay gelsin

---------

http://www.pcnet.com.tr/forum/yazilim/1 ... rim-4.html

Geri