açılışta disk boot failure,insert system disk and press ente

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan 123456
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

123456

Aktif Üye
açılışta disk boot failure,insert system disk and press enter hatasıyla karşılaşıyorum.hardisk sata.
bazen kendiliğinde açılıyo çoğu zamanda böyle bi hata veriyor. hardiskin kablolarını kontrol ettim ama hata devam ediyo. biostan sata diğe değiştirmem mi gerekiyo biosada baktım ama bulamadım ne yapacağımı.
yardımlarınızı bekliyorum.
format atmaya çalışıyorum ama oda olmuyor hardiski görmüyor. hardisk mi arızı acaba. yalnış bilgi vermek istemiyor.
hardisk arızalısa eğer benim yapabileceğem bişey yok hardisk arızalı diyeyem.

Geçen aynı sorunla bende karşılaştım. bütün kontrolleri yaptım ama nafile. en son yeni bir sata kablosu alıp taktım. kabloyu değiştirince sorun çözüldü. sizede uyarmı bilmem. bi deneyin isterseiz.

Radi sürücüleri görmediğinden tanıyamıyordur. En iyisi Raid entegreli bir Xp cd ile formatlamaktır.
Başka bir çözüm yolu ise biostan sata desteğini kapamaktır.

biostan sata desteğini açmak için uğraşmıştım ben kapatmam mı gerekiyor tam olarak ne diye geçer biosta neyi kapatacam yani?

bende anakartta başka bi sata slotuna taktım kabloyu öyle çözülmüştü

ghost kurulum yapmaya çalıştığında ne diyor sayın hocam. Evet kablonun yerini değiştirmek de çözüm ama neden kaynaklandığını önce tespit etmek gerekir.

açılıştada format atmaya çalıştımdada disk hatası veriyor.
disk boot failure,insert system disk and press enter disk hatası diyor.

format atmaya çalıştığımda bilgisayarınıza takılı sabit disk yoktur bunun için kurulum gerçekleşemiyor.
hardisk mi bozuk acaba?kabloyuda değiştirdim ama olmadı anakartaki yerinide ama olmadı olmadı.
çözüm önerisi olan var mı?

hocam sorun harddiskte harddiski başka çalışan bilgisayara ekle bakalım görecekmi. eğer görürsen senin pc de sorun yoksa harddisk:(

başka bilgisayara taktım hardiski ordada çalışmadı. problem hardiskte o zaman.yardımlarınız için sağolun.

eğer başlangıçta cd yi görmüyor ve o hatayı veriyorsa hdd de problem vardır yani bozulmuştur.. ama format atarken 2-3 dk sonra hata mesajı veriyorsa sorun ya RAMdedir yada SATA özelliğindendir..RAMdense ramları sil yada değiştir,SATA özelliğindense bios a girip satayı devre dışı bırakman gerek bu da biostan biosa değişir..

Geri