açılışta disk denetimini nasıl engellerim

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan md4483
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

md4483

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar bilgisayar her açılışta
d sürüsünü disk denetimi yapıyor bunu nasıl kaldırabilirim...

Anladığım kadarıyla yanlışlıkla da olsa D: sürücüsü için her açılışta denetleme komutu vermişsin.Sorun edilmeyecek basit bir problem.Öncelikle "Bilgisayarım" klasörünü aç,sonra D: sürücüsüne sağ tıkla özellikleri aç.Araçlar sekmesine tıkla,"Hata Denetimi" bölümünden "Şimdi Denetle" kısmına tıkla.Disk denetim seçeneklerinden,"Dosya sistemi hatalarını otomatik olarak düzelt "seçeneğini kaldır.Sorunun çözülmüş olmalı.Saygılar.
kaynak

Açılışta disk denetimi başlayınca bitene kadar bekliyor musunuz ? yoksa denetimi iptal mi ediyorsunuz ?

XP de makina resetlendiğinde ya da normal yollardan kapatılmadığında, genellikle FAT biçimlendirilmiş sürüclerde denetim çıkıyordu. Normalde o sürücü %100 denetlendikten sonraki açılışta bir daha sormaması lazım. Denetim tamamlanmadan iptal edince her açılışta mutlaka soruyordu.

denetleme ve bozuk kısımları tarayıp düzeltme komutu uygulandıktan sonra da ,ısrarla bu disk denetimi geliyorsa ,diskte bir bad sektör durumu söz konusu olabilir.

başlat/çalıştırdan regedit e gir.

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Contro l\Session Manager

bu anahtardaki "bootexecute" girdisini bul; değiştir de ve içindeki herşeyi silip bit metin belgesine at..orda kalsınlar, belli olmaz..belki ihtiyaç olur
ordaki herşeyi temizlersen başlangıçta zamanlanmış görev kalmaz, sorununun hallolmuş olması lazım

bir de bunu deneyin

hocam diskler dolu olunca genellikle bu tarama oluyor.D sürücüsünü yarı yarıya boşaltın düzelecektir.

Geri