Açılışta Siyah ekran

Kodla Büyü

demidembo

Aktif Üye
Arkadaşlar sistemi yeni kurmama rağmen, sistem açılışta bazen windows logosunda kilitleniyor bazende post ekranını atladıktan sonra windows logosu görünmeden siyah bir ekran geliyor . Sebebi ne olabilir. Ram lerin yerini değiştirdiğimde bazen açılıyor.

hocam hangi ekran kalıyor yazı falan yani hiçbişi yazmıyormu mesela bende vestel makineler var biri b9 yazarken siyah ekranda orda takılı kalıyor klavyeyi söküyorum resetliyorum açılıyor sonra klavyeyi takıp tekrar açıyorum düzgün devam ediyor. sorunu böyle çözüyorum:)

Hocam açılış ekranını geçertikten sonra. yani windows daha açılmadan kilitleniyor. ya siyah ekran yada winwows logosu sönük halde kilitli kalıyor

Güvenli modda denediniz mi, güvenli modda açınca da aynı sorunu veriyor mu?

Hasari hocam güvenli modda açılıyor. normal modda sıkıntı var. Hatta söyle bir sıkıntı bile verdi. Benim uzun süredir li kullandığım bir ghost yedeğim var. Daha önce makinayı ghostladığımda bir sorunyaşamama rağmen, bu kez ghost attığımda bile aynı sorunları yaşıyorum.

Hocam sisteme sonradan takılmış bir donanım birimi olabilir tavsiyem normal format. Ama eğer zamanım yok diyorsan güvenli modda bilgisayarı açın sonra başlat>çalıştıra msconfig yaz enterla çıkan ekranda seçmeli başlangıcı seç burdan da başlangıç öğerlerini yükle çekini kaldır. Sonra başlangıça bak burda gereksiz işaretli öğe varsa bunlarında çekini kaldır tamam deyip sistemi yeniden başlat. Bakalım sorun devam edicek mi?

Gerçekten ilginç bir bir sorun;

Aynı ghost yedeğini en az 20-30 kere kullanmam rağmen bu güne kadar sorun yaşamamış olmama rağmen ;

Bu sorunun üzerine iki defa yeni windows kurdum, herzaman kurduğum driverları kurduktan sonra tekrar sorun devam etmesine rağmen;

Hatta bugün 3. defa bi windows daha kurayım dedim ama bir tuşa basınız dedikten sonra siyah ekran çıktı orda kalmasına rağmen;

Arkadaşlar sorun Nforce yongaseti sürücülerinden kaynaklanıyormuş. benim anakart MSI nforce yonga setine sahip.

Çözüm ise Denetim Masası/ Program Ekle-Kaldır'dan Nvidia sürücüsünü seçip Uninstall demek, sonra açılan ekrandaki listeden sadece Nvidia IDE sürücüsünü seçip kaldırmak.

Hatta bu sorunla karşılaşan bir arkadaş Anakart, Harddisk, İşlemci, Ekran kartı, power parçalarını değiştirmesine rağmen yine bu sorunun devam ettiğini yazmış. Ve çözüm olarak bu yöntemi uygulamış ve sorun çözülmüş.

Ama benim anlamadığım hala bir nokta var. Her zman krulum veya ghost atarken aynı yöntemleri uygulamama rağmen niye bu sorun daha önce karşıma çıkmadı. 4 yıldır ben bu bilgisyarı kullanıyorum ve kuruyorum. ????

demidembo' Alıntı:
Arkadaşlar sorunun çözümünü zorda olsa buldum. Ama çok tuhaf.
Ne yaptın hocam? Hasari hocamın dediği gibi sonradan eklenen ramlarda böyle sorun veriyor bazen.. Başıma gelmişti.

Hayır hocam sistemde hiç bir değişikilik yapmadım. Sadece Nvidia NForce sürücüleri içindeki IDE sürücüsünü kaldırdım. Yani daha önce niye böyle bir sorunla karşılaşmadım. Sistem 4 senedir aynı sistem

Hocam ozaman bence sen biostan HDD sata desteği ayarlarıyla oynamışsın. Normal formatla sorun olmaması gerekirdi. Neyse geçmiş olsun ilginç bir durum. :)

Geri