açılma sorunu

Kodla Büyü

mustafa431

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar okuldaki bilgisayarların bazılarında açılma sorunu var bazları açılırlarken windows yüklemenin belirli aşamlşarında reset atıyorlar ve bunu üç dört defa yapıyorlar sonra açılıyorlar ve bir daha denediğimde artık hep açılıyorlar. sebep ne olabilir sizce ?(format, ram çözüm değil )

hocam formattan vazgeçtim senin mesajından sonra,
kasayı söktüm ramleri söktüm üfledim yuvalarına ve ramlere, hd kablolarını söktüm taktım düzeldi.

Windows yüklerken demişsiniz. Windows başlarken donanımları yükler. Eğer bir donanımda hata varsa veya sürücüsünde hata varsa resetleme yapabilir. Muhtemel en büyük sorun ekran kartıdır. Sürücülerinin en güncelini yükle. 2. olarak dahili modem varsa çıkart. 3. ihtimal ethernet kartındada donanımsal bir sorun varsa onuda çıkart öyle açılmasını bekle. zaten bilgisayar çalışıyorsa diğer parçalarda sorun yoktur. Bu 3 donanım sorun çıkartıyordur.Kolay gele..Bşeyi daha unuttum güvenlik kartıda resetleme yapıyordu(başıma gelmişti) bunuda çıkart. :)

şimdi aklıma gelsi birde bazen açılırken kapanıyor ve artık tekrar power tuşuna basınca artık kasada ışık da yanmıyor sanki her şey yanmış gibi ama powerdaki kabloyu söküp takınca ne alaka ise artık powerdan açılmaya başlıyor yine anlam veremediğim bir şey daha :)

Geri