Açılması milyon yıl hatta 2 milyon yıl alan bilgisayar

Kodla Büyü

fnisan

Üye
Müdürümüz dün bana hocahanım benim bilgisayrın (laptopun) açılması milyon yıl hatta 2 milyon yıl alıyor dedi.
Bi bakarmısınız diye rica etti?
Bakayım ama işe nerden başlayacağımı bilemedim,
Sanırım virüs, ramin düşük olması olabilir.Markası dell miş.
Bana tavsiyede bulunulursa çoooooook sevinirim :idea:

sizin gereksiz gördüğünüz programları kaldırın. bunlar size yaramaz diyerek mümkünse sadece office kalsın :) ccleaner tarzı programlarla temizliğini yapın. disk birleştirmeyide ihmal etmeyin

Hocam bakmanız gereken sıra şöyle olmalı genelde ;

1- Açılışta çalışan programları diğer arkadaşların da dediği gibi BAŞLAT->ÇALIŞTIR->msconfig den gereksiz gördüklerinizi kaldırın.
2- ccleaner tarzı programlarla registry dosyanızdaki kalıntıları temizleyin..
3- combofix,adaware,hijack vb. spyware ve antivirüs programlarıyla güzel bir virüs,spam,trojan temizliği yapın...
4- PC nin RAM ine bakın ve 1GB ya da daha düşük ise ki sistem Vista ise en az 1 Gb daha Ram alması gerektiğini söyleyin.
5- Bunlar da işe yaramıyorsa ; Format ya da recovery yapmayı deneyin.Fdisk de yapmayı unutmayın...Ki bazen diskten diske bulaşan virüsler format sonrası da karşınıza çıkabilir...

kolay gelsin.

elinizdeki notebook hocam.ona göre format at.sonra driver bulamazsın ortada kalırsın..
en iyi recovery bölümü slilnmemişse notebook ilk alındığı hale getir. Kolay hızlı ve basit.. Yani fabrika çıkışlı hale getirmek.

bunları yaptıktan sonra, bence temiz haliyle bir de yedeğini alın...aynı sorunla ilerde tekrar karşılaşabilirsiniz....O zaman, sadece 10 dakikanızı alır :)

Geri