AĞDA YAZDIRMA

Kodla Büyü

ogretmen15

Site Gezgini
Selam
Lab daki yazıcı samsung ml2251 n diğer makinelerde de kurulu olmasına rağmen ağdan(öğrenci bilgisayarlarından) yazdıramıyorum. Acaba neden. Ne yapmam gerekiyor.

paylaşıma açtımı yazdırmama imkanın yok, virüs programı veya güvenlik duvarı engelliyordur

selam
burada verilen yöntemleri denedim ama bi türlü yazdıramadım.
ben bu yacıya :verymad: başladım

Ağda yazdıramıyorsan..Admin olarak aç öyle bir dene.. Yazıcıya kısa bir isim ver.. Yazıcı eklemeye git direk yolunu yaz. Örn: \\server\Yazici1
Olmassa group policy ayarlarından düzenleme yap. 8Professional yüklü ise.)

Öncelikle bulunduğunuz bilgisayara yazıcıyı tanıtmalısınız. Bunun için ağ bağlantılarından ilgili yazıcıya ulaşın ve çift tıklayın. Artık word gibi programlarda yazıcı listenizde bu yazıcı gözükecektir. Varsayılan olarak bu yazıcı tanımlı olmayacağı için her defasında istediğiniz yazıcıyı seçmeniz gerekir. Varsayılan olarak atarsanız işiniz daha da kolaylaşır...

işletim sistemin Vista mı? ben bir türlü vistada ağ yazıcısına bağlanamıyorum. Eğer yapan varsa bana da yardımcı olursa sevinirim. Ağ üzerinden vista makinaya ağ yazıcısı tanıtamıyorum

evet aynı sorun bendede var malesef vista da olmadı çok denedim

mkaratas' Alıntı:
işletim sistemin Vista mı? ben bir türlü vistada ağ yazıcısına bağlanamıyorum. Eğer yapan varsa bana da yardımcı olursa sevinirim. Ağ üzerinden vista makinaya ağ yazıcısı tanıtamıyorum
vistada ağ ve paylaşım merkezinde yazıcı paylaşımı bölümğnden ayarlarını yapman lazım sadece yazıcıya sag tıklayıp paylaş demeyle paylaşmıyor

Geri