Ağı Görmeyen Öğrenci PC

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan kafkas
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

kafkas

Süper Üye
Süper Üye
Merhaba arkadaşlar. Başına gelip te halleden arkadaşlardan yardım istiyorum

15+1 Lab ta bugüne kadar ağda bir sorun yoktu. Ama 2-3 günden beri bir öğrenci pc si internete bağlanmıyor.

Ağ bağlantılarından bir sorun gözükmüyor. Manuel veya otomatik ip verdim sonuç değişmedi. Sağ Tık > Durum yaptığımda tek anormallik: Giden Paketler normal ama gelen paketler = 0 gözüküyor.

Onboard ethernet sorun yapıyor diye yeni ethernet kartı taktım, sorun yine aynı : GELEN Paket = 0 yok. Bilgisayarı bir türlü internete bağlayamadım.

Sürekli sınırlı bağlantı hatası veriyor mübarek :)

Ayrıca netsupport tan bağlandığımda makineye ulaşamıyorum, üzerine tıkladığımda ; atıyorum PC2 connected diye hata veriyor zati.

Acaba ne olabilir arkadaşlar? Kablo switch port ??? Bilgisi olan paylaşırsa çok sevinirim.

Hürmetler

hocam,,ethernet kartında sorun yok dediniz..o zaman kablo vb. gibi diğer fiziksel donanımları önce bir kontrol edin..eğer hepsi sağlamsa..Önünüzde iki seçenek var,,
1-ya sorunun kaynağını bulacaksınız(Combofix-benim ilk seçeneğim-,Antivirüs,Windows'u Onarmak,Ayarları Sıfırlamak, vs.vs..)
2-Kökten Çözüm.. :D (malum format)..
ama ilk önce 1'in içindeki birinci seçenekten başlayın..derim.. :roll:

bir de bilgisayarlardaki işletim sistemi hangisi? XP home lar 15 bilgisayardan fazla ağı kaldırmıyor mesela

Hocam o bilgisayarın ethernet kablosunu diğer bilgisayara takın. tam tersinide yapın. sorunun kabloda olma ihtimalini öğrenirsiniz. Daha sonra bu yeni oldu ise sistemi geri yükleme seçeneği ile temiz bir zamana yüklemeyi deneyin.

hocam güncel bir antivirüs ile taratın. kabloyu çıkarıp bakın bir. bağlantı yok diyor mu? daha önce başıma gelen bir olayda kabloyu çıkarmama rağmen bağlantı kaybolmuyordu ki virüs bulaşmıştı sisteme.

talisr' Alıntı:
pc ler nete direk mi bağlı server bilgisayarı üzerinden mi?

doğrudan bağlı hocam

talisr' Alıntı:
e lar 15 bilgisayardan fazla ağı kaldırmıyor me

Xp Pro işletim sistemi var hepsinde.

Makinede virüs olma ihtimali yok değerli hocalarım deep freeze li olmasına rağmen tarattım avira ve nod32 ile, ayrıca combofix ve malware de kullandım. Olmadı ghost la yedeğini de aldım :shock: Yine olmadı. Kabloları ve ethernetleri değiştirip denedim yine olmadı. Denemediğim sıfırdan format kaldı :) En büyük korkum ise anakartta meydana gelecek fiziksel hata :?

Durduk yere uçtu kafasına göre bilgisayar :oops:

Cevap veren arkadaşlara teşekkürler.

hocam aynı sorun bende de olmuştu. Problem switch te. Ben yeni bir switch aldım tüm problem çözüldü. Yalnız tüm makinaları otomatik IP yapmanız gerekiyor. 8 portlu bir switch işimi gördü benim 15-20 lira arası birşey.

mpurcuklu' Alıntı:
hocam aynı sorun bende de olmuştu. Problem switch te. Ben yeni bir switch aldım tüm problem çözüldü. Yalnız tüm makinaları otomatik IP yapmanız gerekiyor. 8 portlu bir switch işimi gördü benim 15-20 lira arası birşey.

Evet sayın hocam. ben de biraz ondan şüpheleniyordum. 24 lü var lab da. ama o bilgisayarın takılı olduğu porta başka bilgisayar bağladığımda internete giriyor. Yani switch de de sorun yok :shock:

Cevap için teşekkürler

hocam şöyle birşeyde deneyebilirsizin..lab da aynı özellikte başka bir makine varsa onun hdd sini sorunlu makineye takıp deneyin..bu şekilde sorunun donanım dan kaynaklanıp kaynaklanmadığını sanırım %95 çözersiniz..tahminim.

mustafayilmaz28' Alıntı:
hocam şöyle birşeyde deneyebilirsizin..lab da aynı özellikte başka bir makine varsa onun hdd sini sorunlu makineye takıp deneyin..bu şekilde sorunun donanım dan kaynaklanıp kaynaklanmadığını sanırım %95 çözersiniz..tahminim.

+1 hocam bunu deneyeceğim. teşekkürler. Bazen 1 sefer de buluyoruz bazen 100 seferde :+1:

1-sayın hocam hdd ile uğraşma direk sorunlu makinanın olduğu yere internete giren başka bi makina yada dizüstü bağla, elle IP ve DNS ver çözülürse makinada sorun var demektir virüs yada ağ kartı sorunu olabilir.Deneyip bulursun.sorun devam ederse
2-Kablo kontrol cihazı ile o hattı kontrol et,jakları kontrol et ,patch panel varsa patch kabloları kontrol et.

Geri