Ağ üzerinden çıktı almak istiyorum.(aldım)

Kodla Büyü

birarti1

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Merhaba,
1 adet yazıcım var HP Laserjet P2055d, (Lan portu yok bildiğiniz gibi),
bu yazıcı Windows Xp SP2 makineye USB den bağlı,
Windows 8.1 notebook tankablosuz olarak çıktı alabilir miyim, nasıl alırım,

kablosuz modem ve ağım mevcut.

Re: Ağ üzerinden çıktı almak istiyorum.

Yazıcının bağlı olduğu bilgisayarın ip sini sabitleyin. Daha sonra yazıcıyı paylaşıma açın. Sonra da notebookta windows gezginindeki adres satırına ip adresini (\\192.168.x.x şeklinde) yazıp enter'a basın. Kolay gelsin.

cehcah' Alıntı:
Windows 8.1 notebook tan yazıcı ekle ye tıklayın, ağ yazıcısı,kablosuz yazıcı.. tıklayın, istediğim yazıcı listelenmiyor a tılayın, karşısınıza gelen pencerede paylaşılan yazıcıyı adıyla seç e tıklayın, oradaki kutucuğa yazcının paylaşım adresini yazın hemen görecektir yazıcıyı.

hocam olmadı, tekrar belirtiyorum belki ifade edemedim,
yazıcımı usb kablo ile winxp makineye bağlıyorum,
yani yazıcımın ağ portu yok, switch veya modeme bağlı değil.

birarti1' Alıntı:
cehcah' Alıntı:
Windows 8.1 notebook tan yazıcı ekle ye tıklayın, ağ yazıcısı,kablosuz yazıcı.. tıklayın, istediğim yazıcı listelenmiyor a tılayın, karşısınıza gelen pencerede paylaşılan yazıcıyı adıyla seç e tıklayın, oradaki kutucuğa yazcının paylaşım adresini yazın hemen görecektir yazıcıyı.

hocam olmadı, tekrar belirtiyorum belki ifade edemedim,
yazıcımı usb kablo ile winxp makineye bağlıyorum,
yani yazıcımın ağ portu yok, switch veya modeme bağlı değil.

yine ağ yazıcısını seçeceksin, kablosuz ağ üzerinden bağlanmak ağa bağlanmak değil mi cehcah hocamın anlattığı şekilde yapacaksın, ağa kablolu veya kablosuz bağlanmak önemli değil, yalnız senin bağlı olduğun ağ ile yazıcının bağlı olduğu bilgisayarın ağının aynı olmasına dikkat edin, yani ağ üzerinden o bilgisayarı sizin bilgisayarınızın gördüğüne emin olun, yoksa yazıcıya bağlanamazsınız.

yazıcıyı kullanmak istediğiniz bilgisayarlara yazıcının driverlerini yükleyin. daha sonra yazıcının bağlı olduğu bilgisayarda ağ bağlantıları altındaki seçeneklerden ağ bulma ve dosya-yazıcı paylaş seçeneklerini işaretlemeniz gerekiyor. tabi bu işlemi diğer pc ler içinde yapmanız lazım. tek sıkıntı çıktı alabilmeniz için yazıcının bağlı olduğu Pc açık olmak zorunda!

xp bilgisayarında denetim masasından yazıcılara girdikten sonra, görünen yazıcıya sağ tıklayıp paylaşıma açacaksın.
Sonra laptopunda ağ bağlantılarına girip paylaşımda olan yazıcıya çift tıklamak suretiyle yazıcının driverini kendi bilgisayarına yükleyeceksin. Yüksek ihtimalle artık kullanabilirsin. Bazen yazıcı driverında win xp win8 uymsuzluğu olabiliyor.

Arkadaşlar benim labda pclerde win7-32 bit yüklü. 3 pc de ise win7-64 bit.
bu 3 pc ana bilgisayardaki yazıcıyı bulamıyor. bulunca da sürücü yüklemiyor. internetten indirdim sürücüyü; yine de kabul etmiyor.

Ben bugün bilgisayara format attım win7 ultimate 32bit kurdum. Bilgisayarı ev ağına tanımlayıp yazıcıyı paylaşıma açtım. Ev ağındaki parola ile bağlan özelliğini kaldırıp paylaşım ayarlarını değiştirdim. Xp yüklü başka bir bilgisayarı ağdan yazıcıya bağladım. Çıktı aldım.

Peki Win XP ye Usb ile bağlı yazıcımı her zamanki gibi yerel yazıcı diyemi tanıtacağım. yoksa o da mı ağ yazıcısı olacak.

dijireis79' Alıntı:
Ben bugün bilgisayara format attım win7 ultimate 32bit kurdum. Bilgisayarı ev ağına tanımlayıp yazıcıyı paylaşıma açtım. Ev ağındaki parola ile bağlan özelliğini kaldırıp paylaşım ayarlarını değiştirdim. Xp yüklü başka bir bilgisayarı ağdan yazıcıya bağladım. Çıktı aldım.

hocam hani şöyle söylemek isterim. eski okulumda olsun yeni okulumda olsun windows xp ye takılı bir yazıcıyı windows 7 yüklü bir bilgisayarda birkaç kez tanıttım. çok az çıktı almışımdır. baya da uğraştım nasıl yaptığımı da hatırlayamıyorum ama bi sorun var gibi. eğer yapabilirseniz tam olarak adımları ile paylaşırsanız yarayan kanayı durdurmuş olacaksınız :D

cevap yazan arkadaşlara teşekkür ederim, sorunu hallettim, hallettikten sonra basitmiş gibi gözüküyor, başkalarına yarar sağlar düşüncesiyle adımları yazıyorum,
1- Win Xp makineye yazıcıyı Usb den yerel yazıcı olarak tanıttım(her zaman yaptığımız iş) sonra paylaşıma açtım.
2- kablosuz bağlanmak ve çıktı almak istediğim notebook(Win7 32 bit) un uygun yazıcı driverini indirdim. driver uygulama dosyasıydı winrar ile klasöre çıkarttım.
3- win 7 makinede yazıcı ekle dedim, yerel yazıcı yerine ağ yazıcısını seçtim, anında yazıcı listelendi. (olmazsa olmaz kurul anladığım kadarıyla iki makinenin çalışma grubu aynı olacak) devam edip klasöre çıkarttığım driverları gösterdim.

Geri