Ağ Bağlı Yazıcıdan Çıktı Alamıyoruz

Kodla Büyü

akdenizkanki

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Okulumuzda öğretmenler odasındaki bilgisayar ağa bağlı, çıktı alamayınca sorun belki ağ kablosundadır dedim. Başka çalışan bir kablo denedim. Ama bir türlü çıktı alamadık. Bilgisayarlar internete giriyor fakat ağ durumunu simgeleyen simgede sarı ünlem işareti var. Masaüstünde olan yazıcı kısa yolunun üzerine gidince yazıcı bağlı değil diyor. Çıktı gönderildiğinde ekranın sağ alt köşesinde bilgisayar simgesi çıkıyor belgeler beklemede olduğu görülüyor. Acaba sorun nerede olabilir? P.azartesi günü neleri deneyebilirim.

hocam yazıcıyı kaldır ağ üzerinden yeniden tanıt. yeniden başlat hem pc yi hem yazıcıyı.
eğer yazıcının kendi cd si varsa ondan tanıtırsan en güzeli olur tüm fonksiyonlarını kullanırsın yazıcının.

hocam tek tek kontrol etmeniz gerekir. ilk olarak iki pc de de yazıcı programı yüklü olması gerekir sonra yazıcının bağlı olduğu pc nin açık olması gerekir ki yazıcı çevrimdışı gözükmesin diye sonra ağ kablosu deneyin mesela internete girebiliyor musunuz. sonra normal olarak yazıcının takılı olduğu pc den bir sınama sayfası almayı deneyin. normalde çalışıyor mu diye sonra yazıcınızı paylaşıma açın ve diğer pc den yazı gönderin bunların biri eksikse olmaz iyi geceler.

. Masaüstünde olan yazıcı kısa yolunun üzerine gidince yazıcı bağlı değil diyor.

bu sorun yazıcının takılı olduğu pc açılmamış ondan görmüyor ve yazınızı ondan beklemeye alıyor.

tabi bu benim düşüncem

Geri