Ağ bağlantı sorunu? Çözümü nedir acaba?

Kodla Büyü

naydin84

Seçkin Üye
Seçkin Üye
evde babamın kullandğı bir bilgisayar var. neti komşuyla paylaşmak için switch taktırmışlar. bilgisayarlar switch üzerinden nete bağlanıyordu. artık net paylaşılmıyor. aradaki switchi iptal edince yani direk modeme bağlayınca bilgisayar ıp alamıyor. ping de yapmıyor. ama araya switchi tekrar bağlayınca sorun gidiyor.

switch olmadan kablo ile modemi kendi laptop uma bağlıyorum sıkıntı yok. sadace masaüstünde oluyor. modemi resetleyip tekrar kurdum düzelmedi? ilk defa karşılaşıyorum bu sorunla. sıkıntı nedir acaba?

hocam bilgisayarın ip sini kendiniz elle verip deneyin isterseniz. sonra bir de otomatik aldırıp deneyin. düzelir inşallah...

ikisini de denedim hocam olmuyor. modemle bilgisayar arasına switchi tekrar takınca hiçbir sorun yok.

Merhaba;

Bilgisayarınızın öncelikle otomatik ip alması için gerekli ayarları yapınız. DNS veya proxy girmeyiniz.

Sonrasında, Yerel ağ bağlantısının üzerine sağ tıklayarak devre dışı bırak diyip sonrasında bilgisayarı kapatıp açın açıldıktan sonra yerel ağ bağlantısını aktif edin.Eğer halen ip alamıyorsanız,

Başlat çalıştıra cmd yazıp enter diyin
Sırasıyla aşağıdaki komutları kullanın
ipconfig /release
ipconfig /renew
ipconfig

şu anda ip alabiliyor olmanız lazım. Bu arada makineniz W7 kurulu ise ortak ağ, özel ağ... gibi bişiler kaydetmiş olabilir. Ağ ayarları penceresinde orta kısımda onu değiştirebiliyoruz diye hatırlıyordum..

Bunlardan sonuç alamazsanız yazın belki aklımıza farklı bir şeyler gelir. Kolay gelsin.

burhansenyuva' Alıntı:
Merhaba;

Bilgisayarınızın öncelikle otomatik ip alması için gerekli ayarları yapınız. DNS veya proxy girmeyiniz.

Sonrasında, Yerel ağ bağlantısının üzerine sağ tıklayarak devre dışı bırak diyip sonrasında bilgisayarı kapatıp açın açıldıktan sonra yerel ağ bağlantısını aktif edin.Eğer halen ip alamıyorsanız,

Başlat çalıştıra cmd yazıp enter diyin
Sırasıyla aşağıdaki komutları kullanın
ipconfig /release
ipconfig /renew
ipconfig

şu anda ip alabiliyor olmanız lazım. Bu arada makineniz W7 kurulu ise ortak ağ, özel ağ... gibi bişiler kaydetmiş olabilir. Ağ ayarları penceresinde orta kısımda onu değiştirebiliyoruz diye hatırlıyordum..

Bunlardan sonuç alamazsanız yazın belki aklımıza farklı bir şeyler gelir. Kolay gelsin.

iki yöntemi de denedim malesef olmadı hocam. ipconfig /renew komutuna cevap olarak Ortam bağlı değilken yerel ağ bağlantısı üzerinde işlem gerçekleştirilemez. yerel ağ bağlantısı arabirimini yenilerken hata oluştu: DHCP sunucunuzla bağlantıya geçilemiyor. istek zaman aşımına uğradı.

mesajı çıktı. cevap için teşekkürler...

Benzer bir şeyi ben de yaşadım bugün.
Ağ kablosu takılıdeğil mesajı veriyordu ir türlü IP alamıyordu.
Önce Kabloyu değiştirdim. olmadı yine aynı.
Modemi değiştirdim yine aynı
Format attım yine aynı
En sonunda sorunun ethernet kartında olduğu sonucuna vardım
Masaüstü(PC)nün kasasının fişini çektim tekrar taktım yeniden açınca düzeldi.
Tahmin ettiğim gibi Ethernet kartındaki Voltaj prolemi imiş çözüldü

teacherafo' Alıntı:
Format attım yine aynı

teşekkürler hocam...

teacherafo' Alıntı:
Format attım yine aynı
Eski bir konu ama hocam çok teşekkür ederim gercekten işime yaradı. Sabahtan beri müdürün bilgisayarı internete girmiyordu denemedigim şey kalmamıştı. Bu yöntemle sorun çözüldü.

Geri