Ağ Bağlantısı yardıımm...

Kodla Büyü

yesilimsi

Aktif Üye
Okuldaki bilgisayarlar arasında ağ kurmaya çalışıyorum.Ağ kuruldu ama diğer bilgisayralara erişemiyorum. Mesela pc1 e tıkladığımda bu ileti geliyor.Ana bilgisayar için farklı bir ayar mı yapmak gerekiyor acaba yardımcı olursanız sevinirim..Şimdiden teşekkürler

Ekli dosyalar

• a.JPG
    a.JPG
    18.4 KB · Görüntüleme: 495
bütün bilgisayarlara ev yada işyeri ağı kur komutunu çalıştırıp,çalışma grubuna aynı ismi vererek deneyiniz. Ör: WORKGROUP ya da BTS

paylaşıma bir kaç dosyayı açıyorum fakat yine olmuyor.Çalışma grubu ismini bi kontrol edeyim..Bu arada müdür yardımcısı ve öğretmen bilgisayraına öğrenciler erişilebiliyor. fakat öğrencilerin bilgisayrlarına öğrencilerinkinden ve öğretmen bilgisayrından erişilemiyor.

çalışma grupları xp pro için aynı olmasına gerek yok.

Bağlantıyı engelleyen bir güvenlik duvarı olabilir, onun ayarlarına bakmak lazım.

Bizim okulda da bilgisayarın birisinde bu sorun vardı, neden, ne zaman, nasıl oldu bilmiyorum, güvenlik duvarı da yoktu, o bilgisayardan diğer bilgisayarlara erişiliyor ama diğer bilgisayarlar ona erişemiyordu, formatla ancak çözebildim. Nedenini bulabilirseniz yazmanızı rica ederim hocam, biz de öğrenmiş oluruz. :)

Antivirüs programınızın dosya paylaşımına izin verip vermediğine de bi bakın isterseniz. Bazen bu ayarı yapmak gerekebiliyor çünkü.Özellikle Nod32 'de sorun olabiliyor.

a.taş' Alıntı:
Antivirüs programınızın dosya paylaşımına izin verip vermediğine de bi bakın isterseniz. Bazen bu ayarı yapmak gerekebiliyor çünkü.Özellikle Nod32 'de sorun olabiliyor.
evet antivürüs programları engelleyebiliyor bence kaldırın ondan sonra kurmaya çalışın

bende aynı problem var öğrenci bilgisayarından öğretmene erişim oluyor fakat öğretmen bilgisayarından pc1 vs. ye erişim olmuyor dün ben bu konu ile ilgili bir başlık açtım ama yeterli cevap alamadım. sorunumu hala çözemedim :(

Geri