Ağ Kablosu Takılı/Değil Diyor Kafayı Yedirtiyor

Kodla Büyü

aydansiii

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar mrb; okul müdür yardımcısının bilgisayarı sürekli ağ kablosu takılı/değil diye uyarı verip duruyor.4 portlu adsl modeme müdür bilgisayarı ve müdür yardımcısı bilgisayarı bağlı.müdür bilgisayarında herhangi bir sorun yok.sorunu gidermek için yaptıklarım şunlar.bu uyguladıklarım fayda etmedi,başka bir çözüm yolu bilen varsa yardım lütfen;

1. 3 ayrı cat5 kablo ile bağlantıyı denedim,o kablolara güvenemedim tuttum kendim yaptım yine olmadı,
2. ethernet kartı on-board olduğu için, başka bir pcı ethernet taktım yine olmadı,
3. müdür bilgisayarının bağlı olduğu porta taktım kabloyu yine olmadı,
4.1 adet hub buldum.adsl modem den huba ordan müdür ve müdür yardımcısı bilgisayarına bağlantı yaptım.müdür bilgisayarı calıştı ama müdür yardımcısı bilgisayarı yine olmadı,
5. ethernet kartını kaldırdım yeniden kurdum,driverini internetten indirdim yeniden kurdum yine olmadı,
6. PC yi kucakladığım gibi BT sınıfına götürdüm,öğrenci bilgisayarına bağlı olan ethernet kablosunu çıkartıp taktım bu sefer hata vermedi,çalıştı.

O zman hocam müdür yardımcısına gelen ağ kablosunda problem var, BT sınıfında ki kabloyu takınca çalışıyorsa.

yerini beğenmiyor hocam anlayın işte :) ya da mdür yardımcısını illa lab. ;)

bashcasy' Alıntı:
yerini beğenmiyor hocam anlayın işte :) ya da mdür yardımcısını illa lab. ;)

bencede o kadar uğraşa sonuç vermemiş..sizin müdür yardımcısı olmanızı istiyor herhalde :) :)

bilmiyorum valla ya ne yapacam öğleye kadar uğraştım dersim var diye bıraktım yarına kaldı.kablodan değil onu biliyorumda,adsl modem den desem müdürün pc calsıyor.elektrikle ilgili bir problem olabilir mi?

RoboTek' Alıntı:
ben turkcell 3g aldım okula giderken cebimde taşıyorum müdür bey giremediğinde takıyorum adam ışık hızında işini hallediyor
mutluluktan göklere uçuyor hatta 15 tatilde bile ek ders yazıyor ben memlekette isem.Yav arkadaşlar bu işler böyle senin benim ne çektiğimi bilmez internet yok çalışmıyor falan.al da eline yap
ne yapıyım hocam şimdi sorunu halletmek için 3g mi alıp gidiyim.daha okula 2. adsl hattını defalarca söylememe rağmen aldıramamışken.

Aslında yapılması gereken herşeyi denemişin hocam birde Ethernet kartının ayarlarından bağlantı hızı diye bir bölüm var o bölümü otomatik yapmayı dene yada ip ve dns leri elle vermeyi.

çok basit olacak ama ip numaralarına dikkat etmeni öneriyorum. iki çakışan ip numaram vardı (aslında aynı anda bilgisayar kullanmıyorlar diye düzeltme gereği bile görmemiştim ) bilgisayarlar üst katın internet bağlantısını engelledi.

hocam bir arkadaş yerini beğenmemiştir demişti, bu gerçek olabilir :)
biliyorsunuz kablo dış ortamdan çok etkileniyor gerçi 3-5 metre kabloda asorun olmaz ama...
güçkaynağı yada ona benzer birşey varsa onun yanından uzaklaştırmayı deneyebilirsiniz...
bence müdür yardımcısına taktığın kablo ile sınıfda tekrar dene, en azından sorunun kablodan olup olmadığını anlarsın,

hocam buna benzer bir sorun ben de yaşamıştım ama baya oldu yani tam olarak böyle iydi hatırlamıyorum ama aynı modemden müdürün bilgisayarı interente giriyor md. yrd. iblgisayarı girmiyordu. dediğiniz gibi kablo, cat5 ve ethernette sıkıntı da yoktu. meb destekli kullandığımız hattın kullanıcı adı ile ilgili bir sorun oluşmuş meğer. hani uzantı kısmı varya şimdi tamda hatırlamıyorum ama kullaniciadi@..... noktalı kısımda değişiklik oluşmuş onu düzelttim hata giderilmişti. bir de bu kullanıcı adı şifre olayına eğilin derim. kolay gelsin umarım çözersiniz.

labta çalışmasının nedeni bilgisayar ip alabiliyordur. ipswich var...
Hub da çalışmamasının nedeni ip alamıyor. hub ip veremez
modem üzerinde ip ile ilgili işlemlerinde hata oluşuyor..
Peki bunları neden uyarı şeklinde "ağda yinelenen ad" vb gibi göstermiyor..denemek için .Labda aynı adla veya aynı ip verereke başka bilgisayarı bağlayın bakalım gene aynı uyarıyımı verecek...Yoksa normal uyarı mı verecek, Windowz da sorun olabilir. Çözüm için öneri, İp düzenlenmasi yapın gerekiyorsa elle verin,

aynı sorun benim labaratuarımdaki bilgisayarlardada var.bi kaçı çalışırken çoğu kablo takılı değil diyo gerçekten çok sinir bozucu.

arkadaş kendi elinizli ip verin dns olarakta şunu girin ben kendi okulumdda denedim 195.175.39.39 ve 195.175.39.40 girin o bütün dns sorunlarını çözer kablolarda ve ethernette sorun yoksa olur bana cvp yazarsanız yada teşekkür ederseniz sevinirm saygılarımla

Geri