ağ kablosu takılı değil uyarısı...

Kodla Büyü

tuetje

Aktif Üye
arkadaşlar okuldaki sınıfın birinde bilgisayar internete bağlanmıyormuş.baktım ağ kablosu takılı değil yazıyor.kablo takılı başka kabloyla da denedim değişen bir şey olmadı.fakat kabloyu taktığımda sarı ışık yanmıyor.sorun ne olabilir?

hocam ethernet kartı onboard değil ise çıkartıp takın. eğer onboard ise başka yerde tekrar deneyin. sonuç olumsuz ise biryerden ethernet kartı bulup takın o şekilde deneyin. ethernet bölümü yanmış olabilir.

hocam kablolarda sorun olmadığına eminsen ethernet kartının sürücüleri işletim sistemiyle uyumlu olmayınca da bu uyarıyı veriyor.örneğin: accton en1207f ethernet kartının piyasada xp driveri yok..başka sürücü olarak tanıyor..o da ağ kablosu takılı değil simgesi çıkıyor.

bilgisayarda ve kablolarda sorun olmadığına eminim.switch kabinine baktım ışıklar ,kablolar filan her şey normal görünüyor. :?

Bilgisayar,kablo ve switch üçlüsünde sorun yok diyorsunuz,öyleyse kablo uçlarındanki RJ-45 konnektörlerini kontrol etmenizde fayda var.Elinizde test cihazınız varmı,kabloyu tekrar test ederek sorunu çözmeye başlayabilirsiniz.Belki switchinizde denediğiniz portta bir sorun vardır,başka portlarda denediniz mi?Bilgisayar sağlam,switchte sağlam diyorsanız aklıma ağ bağlantısı takılı değil uyarısının tek açıklaması geliyor; ağ kablonuzda sorun var,bilgisayar ile switch iletişim kuramıyor...

Geri