ağ kartı görünmüyor yardım

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ogasbes
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

ogasbes

Aktif Üye
arkadaşlar bir hafta içerisinde okulumuzda iki tane bilgisayarda aynı problem ortaya çıktı. internete bağlanmıyordu pc ler ve aygıt yöneticisinden baktığımda ağ bağdaştırıcısı başlığı dahi görünmüyor. kabloyu taktığımda ışık yanıyor ama ağ bağlantıları da boş görünüyor. sorun ne olabilir yada yapabileceğim birşey varmı sizce...

Bi kartları çıkarıp tak ki yapmışındır sanırım. yine bi değişiklik yoksa görmüyorsa kart yanmışdır. bide yinede driver yüklemeyi güncellemeyi dene. bendeki pc lerden birindede aynı şey vardı. direkt kartın üstündeki kodlardan driverı buldum yükledim halloldu.

ağ kartı diyerek hatalı söyledim sanırım. bt pclerindeki gibi onboard ağ bağdaştırıcısı aygıtlar arasında görünmüyor hocam.

BIOS ayarlarını kontrol edin OnBoard Lan devredışı bırakılmış olabilir,bu aralar sıkça karşılaştığım bir sorun ağ bağlantılarını ve internet paylaşımını kapatan virüsler... Virüs araması yaptırın... 8)

Bios'dan bakın hocam. İntegrated gibi bir seçenek altında...

tek yapmamız gereken bilgisayarı kapatıp elektirik fişini çekin. Ve açma düğmesine bir kaç saniye basılı tutun. Ve bilgisayarı yeniden açın eğer hala girmiyorsa bios ayarlarında default yapın

Bios onboard lan enable görünmesine rağmen ağ bağlantılarım görünmüyor. Biosu default yaptım, sonuç değişmedi. Bende iki bilgisayarı formatladıktan sonra bu sorun oldu. Belki yüklenen işletim sisteminde sorun vardır diye 3. farklı cd ile formatlıyorum bi tanesini. Sorun daha ne olabilir yaaaa??? Onboard lan formatla zarar görebilir mi ki? Formattan önce çalışıyordu.

Masaüstünde iken Bilgisayar > Özellikler > Aygıt Yöneticisi penceresini açın. Ağ Bağdaştırıcıları seçeneğine bakın ünlem ya da soru işareti var mı? Varsa ethernet kartınızın sürücüsü (driver) yüklenmemiştir...

Hocam aygıt yöneticisinde ağ bağdaştırıcıları seçeneği yokki. Bir de anlamadığım nokta, normalde formatladıktan hemen sonra sürücüleri yüklemeden de ağ bağlantılarım görünürdü. Bu iki bilgisayarda görünmedi, sürücüleri yükledim yine yok. Format mı zarar verdi acaba? Düzeltmenin bir yolu yok mudur?

NIC sürücüleri yüklü ise aygıt yöneticisinde sorunsuz veya yüklenmemiş ise soru işareti olarak mutlaka görünmesi gerekir.görünmüyorsa
1-Onboard ise Biostan disable olabilir.Enable yapınız.
2-Eğer disable değil ise cortlamış tır.
Eğer durum böyle ise , anakartla polemiğe girmeden PCI slotuna harici takılır devam edilir.

Yüklemeye çalıştığım driver sorunlu imiş. Okulun cd kutusunda başka bi driver cd'si buldum onla denedim düzeldi.

Geri