ağ konusunda?

Kodla Büyü

arslan_1905

Süper Üye
Süper Üye
arkadaşlar öncelikle merhabalar
şu ağ bağlantılarında çıkan sorunlara anlam veremiyorum birinci derste çalışan bağlantı şu anda iki bilgisayarda gitti kontrol ettim yok kablo takılı değil diyor ama takılı ne yapmam gerekiyor lütfen yardımcı olur musunuz??

Re: lütfen yardımcı olur musunuz (ağ konusunda)

Hocam kablolar hasar görmüş olmasın, içeriden kırık falan vardır, bi takılı, bi takılı değil diyorsa. Bilgisayarınla ilgili birşey olsa hiç bağlanmaz. Kabloyu değiştirmeyi deneyin bir.

hocam kablo takılı olduğu halde arkadaki yeşil ışık yanmıyor
üstüne üslük şu anda ana bilgisayar çalışma grubunda hiç bir bilgisayarı görmüyor :cry: şimdi kabloyu değiştirip deneyeceğim

hocam worm virsü de yapıyor olabilir eğer herşey yolundaysa.Virüs taraması yaptırın pclerinizde ağa erişimi keserek, hemen silinir zaten.

switchten bir kontrol et istersen. onboardlarda zaman zaman bu sorunu da yapabiliyor. Başka bir kabloyla ethernet kartının çalışıp çalışmadığını kontrol etmek lazım. biraz uğraştırır. Allah kolaylık versin.

Kablo test cihazın varsa (cable tester) swich ile bilgisayar arasını bir kontrol et.

diğer bilgisayarın kablosunu taktım o kablo çalıştı internete bağlandı ama kablolar arkada o yüzden zarar görmesi veya öğrencilerin kurcalaması mümkün değil yeniden kablo mu çaktırsak acaba
ama bunu kablolar çok karışık nasıl üstesinden geleceğim bilemiyorum
bir de iki bilgisayarın da aynı zaman da oluşu ilginç değil mi?

Geri