ağ kurulum proglemi!

Kodla Büyü

bilisim_06

Aktif Üye
bt sınıfındaki tüm bilgisayarlara tek bilgisayardan imaj alıp tüm bilgisayarlara kurdum. fakat ağ kurduğumda bilgisayarları görmüyor ve erişilemez hatası veriyor.net supportuda kullanamıyorum bu yüzden. Bilmediğim yada gözden kaçırdığım bişeymi var yardımcı olursanız sevinirim.

imajları yükledikten sonra yapılacak ilk iş bilgisayarın adını değiştirmek eğer ip adresi el ile verildiyse her bilgisayara tekrar ip adresi vermek ayrıca netsupportun bilgisayar isimlerini görmesi için denetim masasından kullanıcı hesaplarına girip kullanıcı hesabını elle değiştirmek gerekir (yoksa hepsini aynı isimde görür)

imajları yükledikten sonra bilgisayarım-sağ tuş özellikler-bilgisayar adı-değiştir penceresinde bilgisayar ismini ve çalışma grubu ismini değiştirin. bilgisayar isimlerini sırayla verin, çalışma grubu aynı olmalı. ayrıca netsupporta room isimleri hepsinde aynı olmalı. netsuppor gibi programlarda bilgisayar adıyla gör özelliği var. yani kullanıcı hesabından değiştirmenize gerek yok. kolay gelsin.

bilgisayarın adını değiştirdim çalışma gurupları aynı. kullanıcı hesaplarından kullanıcı adı değişmiyor yeni bir kullanıcımı açmalıyım? ayrıca el ile ip adresi verdiğimiz zaman internet kesiliyor. ama modemin ipsini yazdığımda modeme bağlanılabiliyor fakat internet yok nasıl iş anlamadım. otomatik yapınca düzeliyor

varsalayılan ağ geçinine modemin ip si yazmalı ve dns kısmına güncel bir dns yazmalısınız ayrıca antivirüs pro il güvenlik duvarının net supportu engelleyip engellemediğine de bakın hocam

Geri