ağ sorunu yardım!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan kct06
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

kct06

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar bt sınıfına yeni bir bilgisayar getirdim. (7 numaralı bilgisayar) işletim sistemi, sürümü diğer bilgisayarlarla aynı.
ağ bağlantısı kuruyorum. 7 numaralı bilgisayar tüm bilgisayarlara ağ bağlantılarımdan bağlanabilirken, diğer bilgisayarlar (ana bilgisayar dahil) bu bilgisayara bağlanamıyor.

Ekli dosyalar

• adsız.JPG
    adsız.JPG
    88.4 KB · Görüntüleme: 388
lab7 nolu bilgisayarın ipsini kullanarak bağlanmayı denediniz mi hocam başka bir bilgisayardan? Bağlanabiliyor mu bu şekilde?

İşletim sistemi sanırım Vista. Büyük ihtimalle ağın güvenlik ayarlarından paylaşım izni verilmemiştir. Saatin oradaki ağ simgesinden ağınızın özelliklirini inceleyip, izinlerle ilgili sıkıntı varsa giderin. Vista kullanmadığım için tam yerini söyleyemiyorum.

hocam bu konuk hesapla alakalı olabilir. XPde o şekilde veya bir klasörü paylaşıma açtığında giriş sağlanıyordu.

sorun ne biliyormusunuz

DEEP FREEZE :o

kaldırınca ağa bağlanılıyor. ilginç olan diğer pc lerde deep freeze var ip ile kullanım denemedim bi bakayım ama komut nasıldı yazarmısınız hocam
guest hesabı kapalı buarada
ayrıca işletim sistemleri aynı demiştim hocam. vista yok

ayrı bir sorun daha.
netsupport kullanıyorum.
bilgisayar bağlanıyor, show dediğim zaman yani ana bilgisayarın ekranı 7 numaralı bilgisayara yansıyor.
lakin ekranları ben tek tek kontrol etmek istediğimde hani 7 nou bilgisayar yazıyor da üzerinde çift tıklayınca ekranı benim ekranıma yansıyor ya.
orda 7 nmaralı bilgisayarın ekranı bana kapkara geliyor yani görüntü yok
çıldırıcam yaa bu nasıl iş??????

ip kullanarak bağlanabiliyorum :) deep freeze kurunca yine erişim izniniz yok diyor

ip ayarlarını yaptıktan sonra deepfreezi pasifken bilgisayarı bir kaç kere kapatıp açın. sonra deep freezi aktif yapın. Bazen deep freezi hemen aktif yapınca yaptığımız değişiklikler geçerli olmayabiliyor.

hocam ip statik değil. otomatik ip al diyorum çünkü netsupport hata verdi öyle yaptığımda. deep freeze pasifliği geçtim program ekle kaldırdan kaldırdım hala değişen birşey yok.

deep freeze sorunu çözuldü.

SORUNUN ÇÖZÜMÜ AŞŞAĞIDAKİ GİBİDİR!

Regedit yazın ve Tamam'ı tıklatın.
Aşağıdaki anahtara gidin:
HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Servic es\LanmanServer\Parameters
Sağdaki bölmede IRPStackSize değerini çift tıklatın.
NOT: IRPStackSize değeri yoksa, aşağıdaki yordamı kullanarak oluşturun:
Kayıt defterinin Parameters klasöründe, sağdaki bölmeyi sağ tıklatın.
Yeni'nin üzerine gelin ve sonra DWORD Değeri'ni tıklatın.
IRPStackSize yazın.
ÖNEMLİ: "IRPStackSize" değer adını görüntülendiği gibi yazın, çünkü bu ad büyük/küçük harf duyarlıdır.
Tabanı ondalık olarak değiştirin.
Değer Verisi kutusuna, listelenenden daha büyük bir değer yazın.
IRPStackSize değerini 4. adımda açıklanan yordamı kullanarak oluşturduysanız, varsayılan değer 15'tir. Değeri 3 artırmanız önerilir. Dolayısıyla, önceki değer 11 ise, 14 yazın ve Tamam'ı tıklatın.
Kayıt Defteri Düzenleyicisi'ni kapatın.
Bilgisayarı yeniden başlatın.
Yukarıdaki yordamı tamamladıktan sonra sorun devam ediyorsa, IRPStackSize değerini daha da artırmayı deneyin. Windows 2000 için en yüksek değer 50'dir (onaltılık tabanda 0x32).

alıntı :http://www.pcnet.com.tr/forum/internet-ag-ve-guvenlik/204730-deep-freeze-agi-etkilermi.html

Geri