Ağ sorunu

Kodla Büyü

maverick07

Seçkin Üye
Seçkin Üye
3 yıldır sorunsuz çalışan bilgisayar sınıfımdaki ağ sistemi son 1 aydır doğru düzgün çalışmıyor. Soruna gelince Bilgisayar sınıfımdaki 21 bilgisayardan sadece 8 tanesi ağa ve internete bağlanıyor. diğerlerinde sınırlı bağlantı uyarısı veriyor. onarma işlemi yaptım, 24 lü switchi ve modemi resetleedim, elektrik bağlantılarını söktüm taktım, switchi yenisiyle değiştirdim çözüme ulaşamadım. İşin garibi hangi işlemi yaparsam yapayım sadece aynı bilgisayarlar bağlanıyor. sıralaması şöyle 1-2-3. pc ler bağlanıyor 4-5-6-7. pcler bağlanmıyor. 8-9-10-11 pcler bağlanıyor geri kalanlar bağlanmıyor.

Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardım ederse sevinirim.

hocam ethernet kartlarında sorun olabilir mi? ayrıca girmeyen pc lerin ağ kablolarını switch de çalışan numaralara taktığınızda bu sefer o bilgisayarlar nete giriyor mu sorun çözülüyor mu yani?

evrim0626' Alıntı:
hocam ethernet kartlarında sorun olabilir mi? ayrıca girmeyen pc lerin ağ kablolarını switch de çalışan numaralara taktığınızda bu sefer o bilgisayarlar nete giriyor mu sorun çözülüyor mu yani?
ethernet kartlarında sorun yok. mesela dün sabah tüm pcler ağa giriyordu. öğleden sonra geldim yine 7 si giriyor diğerleri hata veriyordu. sizin dediğiniz değişimi yaptığımda yani girenler ile girmeyenler arasında değişim yaptığımda girmeyenler giriyor, giren girmiyor.

ağ içinde ağı sürekli pingleyerek yada sorgulayarak ağ trafiğini etkileyen ve darboğaz yaratan bir makina olabilir. tüm pclerin switch ile olan bağlantısını kesip teker teker takın bu arada gözlemlemeye devam edin takarken switch lerde portları eski yerlerinden farklı bağlayın bakalım ne olacak

neoplasma' Alıntı:
ağ içinde ağı sürekli pingleyerek yada sorgulayarak ağ trafiğini etkileyen ve darboğaz yaratan bir makina olabilir. tüm pclerin switch ile olan bağlantısını kesip teker teker takın bu arada gözlemlemeye devam edin takarken switch lerde portları eski yerlerinden farklı bağlayın bakalım ne olacak

arkadaşım dediğin gibi yaptım şu sonuca vardım 24 lü switchin üzerinde 8 erli 3 grup var ve sadece 3. bölümdeki pc ler ağa bağlanıyor. yerlerini değiştirdiğimde yani 1 ve 2. bölümlere taktığımda ağ bağlantısı gidiyor. zannedersem switch arızalandı.

evet arkadaşlar centrecom fs724i switchimiz arıza yapmış durumda yeni switch önerisi olan var mı? yoksa tplink mi alayım okul için daha kaliteli bir marka önerir misiniz?

Cnet cnfh-624 sorunsuz 4 yıldır kullanılıyor tavsiye ederim tabi ama elektronik şans işi

maverick07' Alıntı:
evet arkadaşlar centrecom fs724i switchimiz arıza yapmış durumda yeni switch önerisi olan var mı? yoksa tplink mi alayım okul için daha kaliteli bir marka önerir misiniz?
management mı unmanagement mi tercih ediyorsunuz?

Geri