Ağ Trafiğini İzleme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan apronax
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

apronax

Site Gezgini
Arkadaşlar okulumuzdaki ağda 35 bilgisayar var bazen ağ kasılıyor çok geç sayfa açıyor bazı arkadaşlar ağdan tv izliyor radyo dinliyor vs. ağ trafiğini izleyebileceğim kullanışlı bir program biliyor musunuz? teşekkürler.

http://www.pfsense.org/
internet çıkışınını direk modem değil server üzerinden yaparsanız isterseniz download ve upload kısıtlaması vs herşeyi kontrol edersiniz. Benimde ihtiyaçım var şuan lab (20) + sınıflar(16) ve okulda saolsun öğrenci netbookları (kocaeli belediyesi verdi ) ağ 1saatte şişiyor bende kurup denicem .

bu işi ben de merak ediyorum. 8 megabit özel internet kullanıyorum. zaman zaman bazı hocalarım film indiriyor . ben de kişiye hız sınırlaması koymak istiyorum.Ayrıntılı bi hocamız anlatsa da yapsak.

ben hız sınırlaması koymak için değil de sadece ağı hangi pc kasıyor veri alışverişi ne kadar onu takip etmek istiyorum. serverdan vermek çok zor bizim sistemde 4 adet access point var bilgisayarların çoğu kablosuz bağlanıyor. Bu şekilde birkaç program denedim fakat sadece programı kurduğun bilgisayarın trafiğini veriyor. ben ise tek pc den tüm ağ trafiğini izlemek istiyorum. varsa böyle bi program bilen arkadaşlar paylaşırsa sevinirim. teşekkürler.

port mirroring yaparak wireshark ile izleyebilirsiniz.

Okula bu yıl sadece sınıflarda kullanılmak üzere 3. bir ADSL hattı alıp kablosuz sisteme geçtik.
TTNET ten güvenlik profilini çocuk olarak seçtik . Facebook, youtube ve bir çok video sitesi zaten açılmıyor. Sınıflardan 20-30 Arası PC aynı anda kullanıyor ama sıkıntı yaşamıyoruz.

smartstiff denedim 10 numara program arkadaşlar çok iyi takip ediyorsunuz.

hocam bu konuda bende muzdalibim ayın ortası geldiğinde internet çok yavaşlıyor kotayı dolduruyorlar

benim istediğm program bana ağda kaç bilgisayar var ve bu bilgisayarlar gün içinde ne kadar internetten download etmişler bunu bana sunabilecek bir program istiyorum yardımcı olabilecek varsa sevinirim

Geri